Αν αποφασίσεις να μεταφέρεις ένα site σου σε VPS ή σε dedicated server, τότε όταν προσπαθήσεις να βάλεις στο domain σου τους δικούς σου nameservers, θα λάβεις το μήνυμα "You must enter a registered nameserver" και δεν θα τους δέχεται, μετατρέποντας το όλο θέμα σε εφιάλτη.

Δημιουργία Nameservers για VPS ή Dedicated Servers hosting 1

Προτού ξεκινήσεις θα πρέπει να έχεις δύο IP, κάτι το οποίο σου το παρέχει η εταιρία που μετέφερες το site. Ο οδηγός βασίζεται στις επιλογές του godaddy, ωστόσο δεν θα υπάρχουν τρομερές διαφορές σε άλλους πάροχους.

Από το Control Panel, πήγαινε στο Domains > Manage My Domains και από εκεί στο domain που θέλεις επέλεξε "View/modify". Από εκεί, πήγαινε κάτω στην επιλογή "Host Names" και κάνε κλικ στο "Manage". Στο νέο παράθυρο επέλεξε το "Add one now" και βάζεις σαν hostname το "NS1" και στην IP Address βάζεις την IP που αντιστοιχεί στο ns1.domain.com.

Δημιουργία Nameservers για VPS ή Dedicated Servers hosting 2

Κάνεις το ίδιο και για τον ns1.domain.com, όπου βάζεις σαν hostname το "NS1" και στην IP Address βάζεις την IP που αντιστοιχεί.

Όταν τελειώσεις, θα μπορέσεις να προσθέσεις τους nameservers που μόλις καταχώρησες στην επιλογή "Nameservers" του domain σου. Θυμήσου ότι οι αλλαγές στο DNS μπορεί να πάρουν μέχρι και 48ώρες να εμφανιστούν. Μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση των DNS εδώ και εδώ.

Δημιουργία Nameservers για VPS ή Dedicated Servers hosting 3
319 Reads | Added:10/08/2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.