Εγκατάσταση του Cinnamon σε Ubuntu 12.10

Έχοντας δοκιμάσει μερικές από τις εκδόσεις που κυκλοφορούν σε Linux, ήμουν ανάμεσα σε Mint και Ubuntu και αυτό γιατί ενώ το Ubuntu μου άρεσε σαν σύνολο, στο Mint μου άρεσε το περιβάλλον Cinnamon.

Όχι ότι το Unite του Ubuntu ήταν άσχημο, αλλά ήταν πολύ απλό και γενικά είναι ιδανικό για χρήστες που δεν γνωρίζουν καλά να χειρίζονται Η/Υ. Έτσι ψάχτηκα για να δω πως μπορώ να έχω το Ubuntu με την αίσθηση του Cinnamon.

Η λύση τελικά ήταν πολύ απλή. Ανοίγουμε ένα τερματικό και πληκτρολογούμε μία μία τις παρακάτω εντολές:

sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install cinnamon

Όταν τελειώσουμε, απλώς αποσυνδεόμαστε και στην οθόνη επιλογής χρήστη, επιλέγουμε να αλλάξουμε περιβάλλον και κάνουμε login. Φυσικά το Unite δεν αφαιρείται, οπότε μπορούμε να το επαναφέρουμε όποτε θελήσουμε.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment