Δημιουργία Nameservers για VPS ή Dedicated Servers hosting

Αν αποφασίσεις να μεταφέρεις ένα site σου σε VPS ή σε dedicated server, τότε όταν προσπαθήσεις να βάλεις στο domain σου τους δικούς σου nameservers, θα λάβεις το μήνυμα "You must enter a registered nameserver" και δεν θα τους δέχεται, μετατρέποντας το όλο θέμα σε εφιάλτη.

Προτού ξεκινήσεις θα πρέπει να έχεις δύο IP, κάτι το οποίο σου το παρέχει η εταιρία που μετέφερες το site. Ο οδηγός βασίζεται στις επιλογές του godaddy, ωστόσο δεν θα υπάρχουν τρομερές διαφορές σε άλλους πάροχους.

Από το Control Panel, πήγαινε στο Domains > Manage My Domains και από εκεί στο domain που θέλεις επέλεξε "View/modify". Από εκεί, πήγαινε κάτω στην επιλογή "Host Names" και κάνε κλικ στο "Manage". Στο νέο παράθυρο επέλεξε το "Add one now" και βάζεις σαν hostname το "NS1" και στην IP Address βάζεις την IP που αντιστοιχεί στο ns1.domain.com.

Κάνεις το ίδιο και για τον ns1.domain.com, όπου βάζεις σαν hostname το "NS1" και στην IP Address βάζεις την IP που αντιστοιχεί.

Όταν τελειώσεις, θα μπορέσεις να προσθέσεις τους nameservers που μόλις καταχώρησες στην επιλογή "Nameservers" του domain σου. Θυμήσου ότι οι αλλαγές στο DNS μπορεί να πάρουν μέχρι και 48ώρες να εμφανιστούν. Μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση των DNS εδώ και εδώ.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment