"Venom: Let There Be Carnage" Review

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
"Venom: Let There Be Carnage" Review

Όπως καθόμουν αραχτός στο πανάκριβο PC μου και έτρωγα το πιτόγυρο μου ήσυχα και χωρίς να ενοχλώ, σκέφτηκα να βάλω να δω καμία ταινία μιας και όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, πιτόγυρο χωρίς ταινία δεν κατεβαίνει.

Οπότε, αφού είδα μια μικρή λίστα από πρόσφατες ταινίες, τα ωραία του διαδικτύου είναι αυτά, σκέψου τώρα να έτρεχες μέσα στην νύχτα να πας σε videoclub και αν υπήρχε διαθέσιμη αυτήν που ήθελες, τέλος πάντων, έπεσε στο μάτι μου στο Venom 2. Ωραία λέω, μου αρέσουν αυτά, θα το τιμήσω. Αλλά τελικά το καρπούζι αποδείχτηκε μάπα και πάλι καλά που κρατήθηκα και δεν έκανα καμία τέτοια κίνηση (παρακάτω), να πάει χαμένο και το πιτόγυρο και να την βγάλω μετά με ψωμοτύρι.

Ξεκινόντας, η ταινία μας πηγαίνει πίσω στον χρόνο, σε ένα κέντρο κράτησης παιδιών με προβλήματα, όπου ο Kasady και η αγαπημένη του Shriek χωρίζονται, όταν την δεύτερη την αρπάζουν με την βία, λόγω της μεταλλάξής της που είχε, δηλαδή μπορεί να ουρλιάζει με δύναμη και να σου σπάει τα τύμπανα, λες και δεν μας έφτανε η ζαλάδα τους που μας πρίζουν τα φρύδια όταν το ανοίγουν το ρημάδι, αλλά τέλος πάντων η οποία μεταλλάξή της είχε αρχίσει να δυναμώνει.

Κατά την μεταφορά της στο άλλο κέντρο κράτησης της, προσπαθεί να το σκάσει, με αποτέλεσμα να την πυροβολήσει ένας αστυνομικός ονόματι Mulligan, ο οποίος την νόμιζε νεκρή, αλλά όπως μας δείχνουν αργότερα, τελικά την είχαν μεταφέρει κρυφά σε κάποιο άλλο κέντρο κράτησης πιο ικανό για να την αντέχει. Ο αστυνομικός έχασε την ακοή του στο ένα αυτί και η Shriek το μάτι της.

Επιστροφή στο παρών και βλέπουμε ότι η Shriek ζει φυλακισμένη σε άλλο μέρος. Τώρα εδώ ας πούμε ότι θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι και στο προηγούμενο μέρος όπου την είχαν, αφού σε αυτό βλέπουμε απλός έναν ειδικό ηχομονωμένο χώρο, αλλά έπρεπε κάπως να δείξουν ότι ο Kasady έχει έναν στόχο ή κάποιο μίσος μέσα του. Ο Kasady είναι ο ξενιστής του Carnage, το αντίπαλο δέος του καλού μας πια Venom.

Επίσης βλέπουμε ότι το αγόρι της, ο οποίος είναι serial killer αλλά δεν έχουν βρει ακόμη τα θύματα του. Ωστόσο δεν θέλει να μιλήσει σε κάνενα άλλο εκτώς από τον Έντι. Εδώ βλέπουμε και τον Mulligan να έχει γίνει πια ντέτεκτιβ.

Αφού ο Έντι επισκέπτεται την φυλακή, βλέπουμε τον Venom να έχει αρχίσει να τον τρελαίνει τον Έντι με την μουρμούρα του. Εδώ να πω ότι βρήκα τρομερά ενοχλητικό αλλά και εκνευριστικό το όλο αυτό "μπλα-μπλα" του Venom. Μετά από μια βαρετή συζήτηση μεταξύ Έντι και Kasady, ο Έντι αντιλαμβάνεται ότι δεν έβγαλε κάποιο λαβράκι και την κάνει. Όμως ο κολλητός του ο Venom δεν έχει την ίδια άποψη, αφού υποψιάζεται ότι κάτι βρήκε στο δωμάτιο του Kasady στην φυλακή και συγκεκριμένα στα σκαλίσματα στον τοίχο. Τώρα πως γίνεται στις ταινίες να κάθονται να σκαλίζουν στον τοίχο και μάλιστα σχέδια που θα ζήλευε και ο καλύτερος ζωγράφος και σε σημεία που θες σκάλα για να φτάσεις, είναι απορίας άξιο. Ειδικά σε ταινίες τρόμου, γεμίζουν ένα δωμάτιο με τα ορνιθοσκαλίσματα τους αυτά.

Στο σπίτι τώρα ο Venom μας δείχνει ότι έχει καλλιτεχνική φλέβα, μέσα από τα χέρια του Έντι. Και μπορεί ο Έντι να μην θυμάται τι έφαγε το πρωί, ο Venom θυμάται με τρομερή λεπτομέρεια τα πάντα. Μάλιστα κάποια στιγμή googlάρει ο Venom και βρίσκει την τοποθεσία μυστήριο, όπου τελικά βρίσκονται τα θύματα του Kasady. Έτσι ο Kasady είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, αφού έχει καταδικαστεί σε θάνατο με χρήση θανατηφόρου ενέσεως.

Πίσω στο σπίτι του Έντι και τον βλέπουμε να μαλώνει με τον Venom, γιατί ο 2ος έχει βαρεθεί να τρώει μυαλά κότας και θέλει και λιγάκι ανθρώπινα. Ο Έντι του λέει τσίμπα τρια, θα τρως κότα μέχρι να πεθάνεις. Εκεί αρχίζει να ραγίζει και η σχέση τους. Ωστόσο ο Venom του κανονίζει ραντεβουδάκι με την πρώην του και μάλιστα το παίζει και dating coach, αφού του λέει τι να πει και τι όχι, για να ρίξει το γκομενάκι. Ωστόσο ο Έντι βρίσκει too much τις συμβουλές και τελικά δεν γίνεται κάτι, αφού η πρώην του θέλει να παντρευτεί τον φλώρο.

Την επομένη και ενώ ο Venom του φτιάχνει πρωινό για να του απαλύνει λιγάκι τον πόνο, ο Έντι βρίσκει ένα γράμμα του Kasady και αποφασίζει να τον ξαναδεί για τελευταία φορά. Ωστόσο ο Kasady εκνευρίζει τον Έντι, αναλαμβάνει ο Venom να τους χωρίσει και τελικά ο Kasady δαγκάνει τον Έντι τόσο δυνατά, που έβγαλε αίμα. Εκεί καταλαβαίνει ότι το αίμα του Έντι δεν είναι το κοινό αίμα της πλέμπας και το γλύφει μέχρι τελευταία σταγόνα για να μην πάει τίποτα χαμένο, αφού το έβλεπε να κινείται. Τελικά πήρε μια μικρή δόση symbiote (σίμπιοτ), ικανή ωστόσο να τον κάνει τον επόμενο σούπερ ήρωα που όλοι μας περιμέναμε.

Παράλληλα και μετά από ένα βαρετό γκομενο-διαμάχη, ο Έντι με τον Vemon τα "χαλάνε" και σαν κακιασμένη γκόμενα ο Venom του διαλύει και την μηχανή φεύγοντας, το μοναδικό πράγμα που μου άρεσε από όλη την ταινία. Μετά μπαίνει σε άλλο σώμα και αφού του κάνει κωλόχερο, καλά μάθανε και τα κωλόχερα οι εξωγήινοι, την κάνει για άλλες πολιτείες.

Πίσω στον αγαμημένο μας serial killer και ενώ του κάνουν τις ενέσεις, το symbiote μπλοκάρει το δηλητήριο και τον μετατρέπει σε τέρας. Εδώ μπορώ να πω ότι είναι ωραίο που αυτοί οι οργανισμοί κάνουν την εμφάνιση τους όταν πρέπει, είτε ο Venom είτε ο Carnage και δεν εμφανίζονται ποτέ όταν δεν πρέπει ή όταν είναι άλλος μπροστά. Όπως μικροί που όταν ερχόνταν καλεσμένοι στο σπίτι, δεν βγαίναμε από το δωμάτιο μας. Άρε Χόλυγουντ.

Τέσπα, ο Carnage τα κάνει όλα τατιάνα, όπως ήταν αναμενόμενο. Τώρα πως από μια σταγόνα αίμα, βγήκε όλο αυτό το θερίο, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ενώ ο Έντι μαθαίνει ότι το φιλαράκι του την έκανε και δεν πέθανε, ο Venom τα σπάει, αφού μπλέκει σε ένα Χαλοουίν πάρτι, λογικό για να περνά απαρατήρητος, γίνεται η ψυχή των πάρτιζ και εκεί βλέπουμε να ξεδιπλώνει το παλμαρέ του, ενώ λέει και τον πόνο του στο μικρόφωνο. Δεν ερχόσουν στην Ανίτα λεβέντη μου να πεις τον πόνο σου, να σου έγραφε και κανένα τραγουδάκι ο Καρβέλας.

Κουράστηκες; Περίμενε, ακόμη είμαστε στα μισά του δρόμου. Στην συνέχεια λοιπόν, ο Carnage με δάχτυλα σαν USB στικάκια, συνδέεται σε ένα λάπτοπ και το χακάρει και έτσι βρίσκει που έχουν κρυμμένη την αγαπημένη του, όπου την επισκέπτεται και την απελευθερώνει. Κάπου ανάμεσα σε γλωσόφυλλα και καταδίωξη, ο Carnage ξεφεύγει και πρέπει κάπως ο Venom να τα βρει με τον Έντι. Αυτό το αναλαμβάνει η πρώην του, η οποία βρίσκει τον Έντι μέσα στην τύπισσα που είχε το ψιλικατζίδικο και τον πηγαίνει στο κρατητήριο όπου βρίσκεται ο Έντι για να τα ξανά φτιάξουν.

Στην πορεία, ο Carnage απαγάγει την πρώην του Έντι και τον ντετέκτιβ και τους πηγαίνει στην εκκλησία, όπου πρόκειται να παντρευτεί την Shriek. Εκεί μπουκάρει και ο Venom, ο οποίος τρομάζει όταν βλέπει τον Carnage, αλλά τελικά τον πείθει ο Έντι να μονομαχήσουν. Όπως θα περίμενες να γίνει, γίνεται της τατιάνας και είναι μια μάχη η οποία κρατάει για αρκετή ώρα. Περισσότερη ακόμη και από αυτό εδώ το αριστούργημα. Πάντως ο Carnage μοιάζει με τον διάβολο και μαλώνουν μέσα στην εκκλησία. Πάλι τα ίδια άρχισες Χόλυγουντ; Πάλι συμβολισμούς;

Όπως θα περίμενε κανείς, η ιστορία μας τελειώνει με τον θάνατο του κακού και τον Έντι να μένει ένας φτωχός και μόνος καουμπόι, όπου πάνε για διακοπές με το κολλητάρι του, αφού έχουν σώσει τον πλανήτη.

Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το Venom 2. Προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου, ενώ όπως είπα βρήκα υπερβολικά ενοχλητική την όλη ομιλία του Venom.

0 Comments

Related Posts

The Super Mario Bros. Movie [Παρουσίαση]
Πως το Demolition Man (1993) πρόβλεψε το μέλλον
Top