UTOPIA (Review)

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
UTOPIA (Review)

Μια Αυστραλιανή ταινία μικρού μήκους έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και όχι άδικα.

Πρόκειται για την "UTOPIA", η οποία κέρδισε 2 διεθνή βραβεία (Σάντα Φε και Τορόντο) και προτάθηκε για ένα ακόμη (Λος Άντζελες). Στην Ελλάδα φυσικά αγνοήθηκε γιατί δεν προλαβαίνουμε από τα MasterChef και λοιπές π@παριές που μας καίνε τα απειροελάχιστα εγκεφαλικά μας κύτταρα.

Η πλοκή της ιστορίας είναι απλή και μοιάζει κάπως με το Demolition Man. Ένας άντρας ζει σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες αστυνομεύουν ο ένας τον άλλον με τα κινητά τους τηλέφωνα. Η χώρα της UTOPIA περηφανεύεται πως είναι η πιο "ασφαλής" χώρα, αλλά οι κάτοικοι της για κάποιον λόγο φαίνονται δυστυχισμένοι. Υγεία ή Ελευθερία;

Μια Αυστραλιανή ταινία μικρού μήκους γυρισμένη από τον ομογενή Costa Nikas με τη συμμετοχή αρκετών ομογενών ηθοποιών από το 2019, δηλαδή προτού γνωρίσουμε τους περιορισμούς των συνεχόμενων lockdown και τις καταδόσεις των συμπολιτών μας "για το καλό μας" και όπως θα δείτε, αποδεικνύεται προφητική για το σήμερα και ίσως και για το μέλλον.

Η ταινία έχει διάρκεια μόλις 15 λεπτά αλλά είναι αρκετά γλαφυρή και δείχνει ένα μέλλον όχι και τόσο μακρινό που θα έχουν οι λαοί αν δεν αντιδράσουν σ' αυτά που μας έχουν ετοιμάσει οι λεγόμενοι επικυρίαρχοι, γνωστοί και ως νεοταξίτες. Ειδικά τα τελευταία λεπτά είναι όλα τα λεφτά.

0 Comments

Related Posts

The Super Mario Bros. Movie [Παρουσίαση]
Πως το Demolition Man (1993) πρόβλεψε το μέλλον
Top