Τι μας μαθαίνει το "κανόνι" του a-mobiles.gr

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Τι μας μαθαίνει το "κανόνι" του a-mobiles.gr

Με τις σελίδες υπηρεσιών τύπου "Σκρουτζ" και με την μανία που μας πιάνει, ειδικά τις ημέρες προσφορών και εκπτώσεων να βρούμε το αγαπημένο μας προϊόν όσο το δυνατόν φτηνότερα, δεν είναι δύσκολο για κάποιους να βρουν εύκολα θύματα.

Και μπορεί η λέξη "θύμα" να ακούγεται κάπως βαριά, αλλά είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει όσους ψωνίζουν από αμφιβόλου προελεύσεως ιστοσελίδες.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το online κατάστημα a-mobiles.gr. Το συγκεκριμένο κατάστημα, συνέχιζε να δέχεται παραγγελίες, παρά τις συνεχόμενες αρνητικές κριτικές που δέχονταν από την σελίδα του καταστήματος στο Σκρουτζ (το οποίο πλέον έχει διαγράψει το συγκεκριμένο κατάστημα από τους καταλόγους του).

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταστήματα με τιμές αρκετά χαμηλότερες από τις μεγάλες αλυσίδες κάνουν την εμφάνιση τους στο Σκρουτζ ή στο Facebook και εξαφανίζονται μετά από λίγο για να ανοίξουν με άλλη επωνυμία. Και με την τυφλή ορισμένες φορές εμπιστοσύνη που ο κόσμος δείχνει στο Σκρουτζ, θεωρώντας ότι εφόσον είναι στις σελίδες του Σκρουτζ μια επιχείρηση, άρα είναι και καλή, δεν είναι και δύσκολο για τους απατεώνες να το επιλέγουν για τις μπίζνες τους.

Το κόλπο είναι απλό. Στήνεις μια πρόχειρη συνήθως επιχείρηση online, με ένα site που δείχνει από μακριά ότι είναι προχειροδουλειά. Βρίσκεις κάποιον προμηθευτή ο οποίος είναι "λέρα" και έτσι έχεις σίγουρα κινητά ή άλλα προϊόντα σε καλές τιμές, πολύ καλύτερες από του ανταγωνισμού, ακόμη και με το κέρδος του προμηθευτή μέσα.

Έτσι τα πουλάς σε μια καλή τιμή, παίρνεις τα χρήματα από την παραγγελία και το αγοράζεις από τον προμηθευτή εκείνη την στιγμή, δεν κρατάς δηλαδή στοκ. Όταν το παραλάβεις, το στέλνεις στον αγοραστή με μια καθυστέρηση κάμποσων ημερών, γι'αυτό και υπάρχουν και διαμαρτυρίες για μεγάλες καθυστερήσεις στις παραλαβές των παραγγελιών.

Στην περίπτωση του a-mobiles.gr, σύμφωνα πάντα με καταγγελίες και σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, είχε προϊόντα από 40€ έως 200€ φτηνότερα από τα υπόλοιπα καταστήματα. Έτσι δεν είναι δύσκολο να κεντρίσεις το ενδιαφέρων του αγοραστή, ο οποίος υπό την "πίεση" που δέχεται από την Black Friday, ότι και καλά αν δεν προλάβει, θα χάσει την μοναδική αυτήν τιμή, προχωράει στην αγορά του προϊόντος χωρίς να ελέγξει καν την ποιότητα των υπηρεσιών του κάθε καταστήματος.

Το συγκεκριμένο κατάστημα μάλιστα, στις οδηγίες του περί εκδόσεως τιμολογίου (που φαντάζομαι οι περισσότεροι επέλεγαν αυτήν την μέθοδο αγοράς), τονίζει ότι οι παραγγελίες μπορεί να καθυστερήσουν ως και 30 (!) εργάσιμες ημέρες.

Οι παραγγελίες με αποστολές από το κατάστημα μας , με ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ θα γίνονται ΜΟΝΟ εφόσον πρώτα ελέγξουμε την ορθότητα των απαραίτητων εγγράφων (σε προθεσμία έως και 30 εργάσιμων ημερών από την ημέρα αποστολής τους λόγο φόρτου εργασίας) και την υπαγωγή σας στο ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ότι τυγχάνει εφαρμογής η διάταξη του άρθρου 39Α του Κώδικα ΦΠΑ και οι οδηγίες της ΠΟΛ 1150/2017.

Αν και το ιστολόγιο mrminaras, το οποίο παρακολουθεί και γράφει για το online εμπόριο, θεωρεί ότι απλά πρόκειται για ένα κανόνι που αναμένεται να σκάσει, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι απλά οι άνθρωποι του a-mobiles.gr πρόκειται για άτομα που έχουν ως στόχο να κερδίσουν όσο το δυνατόν γρήγορο και εύκολο χρήμα, πατώντας στην αφέλεια και την αμάθεια, ίσως, του μέσου Έλληνα καταναλωτή (σύμφωνα πάντα με τις αναφορές για νεκρά τηλέφωνα, emails χωρίς απαντήσεις κλπ).

Τι μπορείτε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις

Όπως είπα, τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι σπάνιες. Τα κακά νέα είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά και είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι μη εφικτό, να πάρετε πίσω τα χρήματα σας.

Αν πρόκειται για αγορά με κάρτα, μπορείς να απευθυνθείς στην τράπεζα σου και να κάνεις αμφισβήτηση χρέωσης λόγω μη παραλαβής προϊόντος.

Από την τράπεζα, ζητήστε φωτοτυπία με τα στοιχεία της συναλλαγής, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε με καταγγελία τόσο στην αστυνομία, όσο και στον συνήγορο του καταναλωτή ή στην υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή. Ενδεχομένως να χρειαστεί να έχετε εκτυπωμένο και το email που λάβατε από το κατάστημα όταν πραγματοποιήσατε την παραγγελία.

Όταν βλέπετε τέτοιες τιμές από άγνωστα καταστήματα και δεν βρίσκεται κριτικές για το κατάστημα αυτό, ώστε να σας δείξουν μια εικόνα για το τι κατάστημα πρόκειται, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι σας παρέχει πληρωμές μέσο Paypal, για να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε τα χρήματα σας πίσω. Ειδάλλως προτιμήστε πληρωμές μόνο με αντικαταβολή και αν μπορέσετε, να ανοίξετε το δέμα μπροστά στον courier προτού το πληρώσετε. Το να πληρώνετε με κατάθεση στην τράπεζα, για να γλυτώσετε το κόστος της αντικαταβολής, είναι σαν να του κάνετε δώρο τα χρήματα.

loading

Related Posts

H20PRO Smart Android TV Box Android 10.0 Review
R36S Retro Handheld Video Game Console Linux Review
Η Nintendo νίκησε την emulation κοινότητα
Αγορά φτηνής τηλεόρασης. Αξίζει;
Top