Παρουσίαση του Resident Evil Welcome to Raccoon City (2021)

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Παρουσίαση του Resident Evil Welcome to Raccoon City (2021)

Τι να πω τώρα για το Resident Evil; Μακράν από τις καλύτερες και πιο εμπορικές σειρές παιχνιδιών, κάτι που οδήγησε και στην δημιουργία ταινιών με θέμα το στόρι τους.

Αν και οι ταινίες δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι φοβερό, βλέπονταν όμως ευχάριστα από το φιλοθεάμων κοινό, χάρη στην πρωταγωνίστρια και τα τις υπέροχες ικανότητες της να σκοτώνει τα ζόμπια.

Στο πρώτο trailer της νέας ταινίας, εντυπωσιάστηκα τολμώ να πω και αυτό γιατί το franchise έκανε μια αλλαγή και προσπάθησε να προσεγγίσει τα παιχνίδια, αφού πήρε πολλά στοιχεία από τα 2 πρώτα της σειράς, ίσως και τα καλύτερα παιχνίδια κατά την ταπεινή μου άποψη. Ειδικά το πρώτο, το οποίο το παίζαμε σε κονσόλα της Sony και τώρα το βλέπουμε πάλι από την Sony, ήταν φοβερό.

Το κλειστοφοβικό του περιβάλλον στην βίλα όπου διαδραματιζόταν, σε έκανε να λούζεσαι με κρύο ιδρώτα κάθε φορά που έμπαινες σε κάποιο δωμάτιο, ενώ η μουσική από τα saves room σε έκανε να ανασαίνεις με ανακούφιση, αφού και θα έσωζες εκεί την πορεία σου, αλλά και δεν θα σε ενοχλούσε κανείς.

Είναι από τα παιχνίδια, που όπως και με τις ταινίες, δεν πρόκειται να ξανάβγουν ποτέ. Έτσι λοιπόν, περίμενα πως και πως να το δω και να που τελικά τα παλικάρια οι πειρατές, μας έκαναν το χατήρι και το κυκλοφόρησαν σε HD ποιότητα σχετικά γρήγορα. Τελικά το καρπούζι απεδείχθη μάπα. Βέβαια, θα πρέπει να πω συγχαρητήρια στην Sony που αποφάσισε να περιορίσει τις woke ταινίες, όπως έκανε και με το GhostBusters. ΟΚ, καλές οι woke μαλακίες, αλλά οι εταιρίες ματώνουν χρηματικά και δεν το θέλουν.

Η ταινία μας μεταφέρει στην δεκαετία του 90. Ωστόσο προτού ξεκινήσει, μας πηγαίνει ακόμη πιο πίσω, όταν οι βασικοί χαρακτήρες μας, η Claire και ο Chris ήταν ακόμη παιδιά σε ορφανοτροφείο. Μάλιστα, στην αρχή η γραμματέας κάθεται και βλέπει τα Golden Girls, σειρά που έγραψε ιστορία στα 80s, έτσι για να μας βάλει μέσα στο κλίμα της εποχής στην οποία βρισκόμαστε. Εκεί βλέπουμε ένα μεταλλαγμένο παιδάκι να εμφανίζεται μονάχα μπροστά στην Claire, κάτι που την κάνει να δείχνει τρελή στον αδερφό της.

Επιστροφή στο παρών (ή καλύτερα στα 90s) και η Claire επιστρέφει με ωτοστόπ στο μέρος όπου μεγάλωσε, στη Racoon City. Φυσικά ο νταλικιέρης θέλει να του πάρει την κούραση και την χαϊδεύει με νόημα, με αποτέλεσμα να μην δει ένα κορίτσι και να το χτυπήσει. Παρότι ρίχνει καρέκλες, το αίμα του κοριτσιού παρέμεινε εκεί άθικτο, ώστε να ανοίξει ο σκύλος του νταλικιέρη την πόρτα της νταλίκας και να πάει να το γλύψει. Που το μύρισε από μέσα από την νταλίκα και με τέτοια βροχή και πως άνοιξε την πόρτα της νταλίκας, άγνωστο. Τελικά το κορίτσι ήταν ζόμπι και εξαφανίστηκε. Έτσι η παρέα μας επιστρέψει στην πόλη.

Εκεί γνωρίζουμε και τους υπολοίπους χαρακτήρες, όπως τον Leon Kennedy, τον οποίο τον έκαναν υπερβολικά φλώρο, ο οποίος μονίμως κοιμάται, ενώ η Claire πηγαίνει στο σπίτι του αδερφού της παραβιάζοντας την κλειδαριά του (αν έχετε παίξει κάποιο από τα παιχνίδια της σειράς, θα καταλάβετε γιατί παραβιάζει τις κλειδαριές, είναι κάτι που το κάνει συνέχεια). Επίσης ο σκύλος έχει ήδη γίνει ζόμπι και δαγκάνει τον νταλικιέρη, τον οποίο μετατρέπει επίσης σε ζόμπι.

Στο σπίτι του αδερφού της, η Claire καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει με την πόλη και τους κατοίκους της, ενώ ένας φίλος της συνομωσιολόγος, της έστελνε μηνύματα σε βιντεοκασέτες (τι τράβαγε ο κόσμος τότε), κασέτες όχι με "υπόθεση" αλλά με τις θεωρίες του ότι εκεί γίνονται πειράματα σε ανθρώπους. Εννοείται ότι όλοι τον αντιμετώπιζαν σαν "ΨΕΚ", όπως και ο αδερφός της Claire όταν του βάζει την κασέτα στο video.

Τελικά ο ΨΕΚ είχε δίκιο σε όσα έλεγε και έτσι ο William Birkin, ο επιστήμονας πίσω από τα πειράματα της Umbrella, δέχεται ένα τηλεφώνημα που του λέει να την κάνει γρήγορα από την πόλη, ενώ η σειρήνα έχει αρχίσει να ηχεί.

Στο αστυνομικό τμήμα τώρα, ο αρχηγός ενημερώνει την ομάδα ότι θα πρέπει να πάει να ελέγχει τι συμβαίνει με τους συναγερμούς. Εκεί βλέπουμε και τον Wesker να παίρνει στα χέρια του ένα PalmPilot, κάτι σαν τα σημερινά εξυπνοτηλέφωνα ένα πράγμα, το οποίο περιέχει οδηγίες, χάρτες, λύσεις σε γρίφους κλπ, κάτι σαν το παιχνίδι ένα πράγμα.

Στην συνέχεια, ο νταλικιέρης πηγαίνει και ρίχνει την νταλίκα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ τα πρώτα ζόμπια έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται. Εδώ ο Leon κοιμάται του καλού καιρού και δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα, παρά μόνο όταν τον γλυτώνει από τον νταλικιέρη ο αρχηγός, ο οποίος τον ενημερώνει ότι θα την κάνει από την πόλη και ότι τον αφήνει υπεύθυνο.

Η παρέα τώρα πηγαίνει να δει τι συμβαίνει και βλέπει ότι η προηγούμενη ομάδα, ονόματι Bravo, είναι όλοι νεκροί. Έτσι πηγαίνουν στην κατοικία που είναι εκεί κοντά για να δουν τι της συνέβη. Στο παιχνίδι τους είχαν πάρει στο κοντό σκυλιά ζόμπι και τους ανάγκασαν να κρυφτούν στην κατοικία.

Παράλληλα, ο αρχηγός προσπαθεί να το σκάσει από την πόλη, αλλά μάταια, αφού οι στρατιώτες της Umbrella έχουν κλείσει όλα τα περάσματα και δεν αφήνουν να περάσει ούτε κουνούπι. Τελικά ο αρχηγός επιστρέφει στο τμήμα, όπου έρχεται αντιμέτωπος με σκυλιά ζόμπι και τον σώζει τελευταία στιγμή η Claire. Εκεί αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία.

Η ομάδα μας τώρα, συναντά το ζόμπι σε φάση όπως στο πρώτο παιχνίδι. Καλό αυτό το σκηνικό, μου άρεσε. Εκεί στο πρώτο ζόμπι, έρχονται και αντιμέτωποι με ορδές από δαύτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί όλη σχεδόν η ομάδα. Και ενώ στο μισό σπίτι γίνεται ο χαμός, σε ένα σημείο ο Wesker λύνει έναν γρίφο σε ένα πιάνο με την βοήθεια του PalmPilot. Τώρα, τέτοιον γρίφο είχε το πρώτο Silent Hill, ο οποίος σου έσπαζε τα νεύρα για να τον βρεις και όχι τα Resident Evil. Αν και όπως διάβασα υπάρχει γρίφος με πιάνο στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, ίσως το πήραν από εκεί.

Εκεί διαλύεται και το μοναδικό μέσο που θα τους έβγαζε από την πόλη, το ελικόπτερο ενώ η Jill Valentine ανακαλύπτει ότι ο Wesker τα είχε πάρει για να παραδώσει το σούπερ όπλο του Birkin σε κάποιους που τα ήθελαν στα χέρια τους, ενώ βλέπουμε ότι και ο συνωμοσιολόγος που τελικά είχε απόλυτο δίκιο, να μεταμορφώνεται σε ζόμπι.

Ενώ τα ζόμπια κατάφεραν να μπουκάρουν στο τμήμα, ο αρχηγός, ο φλώρος και η Claire το έσκασαν από το τμήμα για να πάνε να βρουν την ομάδα στην βίλα. Εκεί περνάνε μια βόλτα και από το ορφανοτροφείο, όπου βρίσκεται ακόμη το μεταμορφωμένο παιδάκι που στοίχειωνε την Claire μικρή. Εκεί βρίσκονται και οι leechers, κάτι πλάσματα με τεράστια γλώσσα, αλλά και μια μυστική δίοδος που θα τους βγάλει στο σπίτι που ψάχνουν για να πάνε. Στην πορεία ανακαλύπτουν τα πειράματα που έκαναν εκεί στα παιδιά.

Ο Wesker τώρα, βρίσκει το υπόγειο όπου κρύβονταν ο Birkin με την οικογένεια του και προσπαθεί να αρπάξει το βιονικό όπλο. Ο Birkin προσπαθεί να το παίξει ήρωας, αλλά δέχεται κάποιες σφαίρες από τον Wesker. Αλλά προλαβαίνει και κάνει ένεση με τον ιό προτού πεθάνει. Ο Wesker επίσης σκοτώνεται και ο Birkin μεταμορφώνεται στον Tyrant, το απόλυτο ζόμπι και κυνηγάει την ομάδα μας, η οποία πήρε το τραίνο που υποτίθεται θα έπαιρνε ο Wesker για να την κάνει εκτός πόλης.

Ωστόσο ο Tyrant είναι σκληρό καρύδι και τους κυνηγάει και εκεί, αλλά τον αποτελειώνει ο φλώρος με ένα μπαζούκα. Εδώ τελειώνει και η ταινία, με την πόλη να καταστρέφεται και τους ήρωες μας να γλυτώνουν, άσχετα αν στο report της εταιρίας δήλωσαν ότι δεν γλύτωσε κανείς. Λογικά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα ταινία.

Μου άρεσε το vibe των 90s της ταινίας, όπως και οι αναφορές στα παιχνίδια, όπως το τμήμα που το έκαναν ολόιδιο, αλλά και την κατοικία που επίσης την έκαναν σχετικά ίδια, ή την πρώτη επαφή με το ζόμπι. Δεν μου άρεσε που άλλαξαν τους χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα τον Leon που τον ξεφτίλισαν. Επίσης βρήκα άθλια τα εφέ, όπως της νταλίκας κατά την έκρηξη, του ελικοπτέρου και του τραίνου, αν και δεν γνωρίζω αν το έκαναν επίτηδες έτσι ώστε να δείχνει σαν να τρέχει στο PSone. Επίσης, δεν μου άρεσε ο Tyrant όπως τον μεταμόρφωσαν σαν alien σε φτηνοταινία με λιγοστό budget.

Η ταινία αδυνατεί να μεταφέρει τον τρόμο μιας ταινίας με ζόμπι, ειδικά όταν έχουν κλείσει όλες οι έξοδοι της πόλης και οι χαρακτήρες είναι κλεισμένοι σαν τα ποντίκια, αν και στο σπίτι ίσως να το προσέγγισαν κάπως. Ακόμη και ο Tyrant, που στο παιχνίδι σου προκαλούσε τρόμο και όταν τον έβλεπες, ήξερες ότι ήρθε το τέλος, εδώ είναι σχετικά άκακος.

Αν θέλετε να δείτε ταινίες με ζόμπι, δείτε το I am a Legend, με τον Will Smith, το κορεάτικο Train to Busan, ή το Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ με τον Brand Pitt.

0 Comments

Related Posts

The Super Mario Bros. Movie [Παρουσίαση]
Πως το Demolition Man (1993) πρόβλεψε το μέλλον
Top