Resident Evil: Ευτυχώς το Netflix το ακύρωσε (Review)

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Resident Evil: Ευτυχώς το Netflix το ακύρωσε (Review)

Βάλε οποιαδήποτε ταινία ή σειρά, θεωρείς ότι είναι αυτό που λέμε "μοντέρνα" (ή γουόκ). Ωραία, τώρα πολλαπλασίασε το ποσοστό γουοκ-νες που της δίνεις με το 100. Ίσα που άρχισες να βλέπεις την σκόνη του Resident Evil. Για τέτοιο βαθμό γουοκ-νες μιλάμε.

Με χαρά λοιπόν διάβασα ότι το Netflix ακύρωσε αυτήν την πατάτα που αποκαλούσαν οι δημιουργοί Resident Evil. Το Resident Evil είναι κατ'εμέ ένα ταλαιπωρημένο franchise. Μπορεί τα παιχνίδια να είναι φοβερά, οι τηλεοπτικές μεταφορές ωστόσο είναι ένα χάλι. Και εντάξει, μπορεί οι πρώτες ταινίες με την Milla Jovovich να ήταν ευχάριστες να τις παρακολουθήσεις και αυτό λόγω πρωταγωνίστριας αφού δεν είχαν και κάτι το φοβερό να προσφέρουν.

Στο άκουσμα λοιπόν της νέας σειράς του Netflix, περίμενα να δω κάτι νέο, κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει κάτι θετικό στο franchise. Αντί αυτού, πήραμε μία αθλιότητα. Και είναι αθλιότητα γιατί παίρνεις ένα όνομα που ξέρεις ότι έχει μεγάλο κοινό και αντί να προσφέρεις αυτό που περιμένει ο κόσμος, πετάς μέσα την πολιτική σου ατζέντα και... όποιον πάρει ο χάρος.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς "Resident Evil" του Netflix.
Οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς "Resident Evil" του Netflix. [Πηγή εικόνας: Netflix]

Η σειρά μας ξεκινάει στο μέλλον και συγκεκριμένα στο Λονδίνο του 2036, όπου βλέπουμε τον κόσμο να τον έχουν κυριεύσει τα ζόμπι, με την μία από τις πρωταγωνίστριες να μας εξηγεί πως έφτασε ο κόσμος σε αυτό το χάλι, που ενώ περίμεναν να τελειώσει ο κόσμος λόγω κλιματικής αλλαγής, τελείωσε λόγω των πειραμάτων μιας εταιρίας. Εννοείται ότι είναι μια δυναμική και ικανή γυναίκα, δεν χρειάζεται να τα λέμε αυτά, άλλωστε σειρά του Netflix βλέπουμε.

Μάλιστα αρχίζει να ξετυλίγεται και η ζωή της, αφού την βλέπουμε να έχει οικογένεια και ένα κοριτσάκι, την οποία την έχει σε ασφαλές μέρος, γιατί ο άντρας του μέλλοντος μάλλον δεν είναι τόσο ικανός για να πολεμήσει και να επιβιώσει, όσο μια γυναίκα. Εκεί την βλέπουμε να παρακολουθεί τα ζόμπι, προσπαθώντας να ανακαλύψει σημάδια βελτίωσης της αγέλης των ζόμπι. Και ενώ χρησιμοποιεί ένα υγρό που την κάνει αόρατη στα ζόμπι, καταλάθος κόβεται με αποτέλεσμα να την μυρίσουν τα ζόμπι και να την κυνηγήσουν, μάλλον για να απολαύσουμε τις καταπληκτικές της ικανότητες διαβίωσης. Ωστόσο εκεί έρχεται αντιμέτωπη και με ένα τέρας και κάπου εκεί τελειώνει το στόρι.

Flashback στο παρελθόν, όπου βλέπουμε έναν μαύρο Wesker να μετακομίζει την Ρακούν Σίτι, την πόλη όπου ξεκίνησαν όλα. Αν ψηθήκατε με την περιπέτεια στην αρχή και σκεφτήκατε ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι δυνατό, καλό θα είναι να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας, αφού η σειρά αναλώνετε σε συνεχή flashbacks, όπου στην ουσία μας δείχνει πόσο δυναμικές είναι οι γυναίκες της εταιρίας και στα προβλήματα της σχέσης μεταξύ του Wesker με τα υποτιθέμενα του παιδιά.

Η σειρά αναλώνεται σε συνεχή flashbacks όπως είπα και δεν σε αφήνει να συγκεντρωθείς στο σενάριο, το οποίο πρέπει να πούμε ότι μπάζει από παντού. Υποθέτω ότι αυτός που το έγραψε, είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του απλώς να βάλει ότι κορεκτίλα μπορούσε να χωρέσει και αδιαφορούσε για οτιδήποτε άλλο.

Κάποια στιγμή οι κόρες του Wesker πηγαίνουν στο εργαστήριο, όπου η μία δαγκώνεται από έναν μολυσμένο σκύλο (αναφορά στα παιχνίδια, έχει κάμποσες μέσα), αλλά για κάποιον περίεργο λόγο, αργεί να μεταμορφωθεί σε ζόμπι. Ωστόσο αυτό δεν της μπαίνει εμπόδιο στο να πρίζει τον θεατή με τα ψυχολογικά της προβλήματα.

Αν δεν την έχετε δει, δεν χάνετε και κάτι. Τις περισσότερες στιγμές απλά βλέπουμε το πόσο γαμάτη είναι η διευθύντρια της εταιρίας και το πόσο άχρηστοι είναι οι λευκοί άνδρες δίπλα της. Δείτε καλύτερα κάτι άλλο.

0 Comments

Related Posts

Top