Πως οι πολλές επιλογές Streaming υπηρεσιών θα μας οδηγήσουν όλους στην πειρατεία

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Πως οι πολλές επιλογές Streaming υπηρεσιών θα μας οδηγήσουν όλους στην πειρατεία

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως οι πολλαπλές επιλογές που έχουμε σήμερα για προβολή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στο τέλος θα μας κάνουν να στραφούμε όλοι μας στην πειρατεία.

Από πολύ παλιά οι Έλληνες έχουμε μια αγάπη προς την πειρατεία. Και εντάξει, δεν είμαστε οι μόνοι στον πλανήτη που αντιγράφουν, αλλά σίγουρα είμαστε σε καλή θέση.

Από την εποχή των δίσκων βινύλιου, των VHS και των DVD μετέπειτα, αντιγράφαμε τις ταινίες που θέλαμε, είτε για να τις δούμε με την ησυχία μας όταν είχαμε χρόνο, είτε για την προσωπική μας συλλογή.

Κάποιες φορές ωστόσο, οι κινήσεις των εταιριών ήταν και αυτές που σε ανάγκαζαν για να κάνεις. Για παράδειγμα, όταν έκανε την εμφάνιση του το DVD, οι εταιρίες πίεζαν για την προώθηση του. Έτσι πολλές ταινίες έρχονταν πρώτα σε DVD και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σε VHS, για να αναγκάσουν κατά κάποιον τρόπο όσους γούσταραν να βλέπουν πρώτοι τις ταινίες, γιατί από ποιότητα δεν νοιάζονταν και πολλοί τουλάχιστον τότε, να μεταβούν στο νέο αυτό μέσο.

Η απάντηση μας; Να ψάχνουμε τρόπους να απενεργοποιήσουμε το κλείδωμα των DVD, το Macrovision, το οποίο δεν επέτρεπε την απευθείας αντιγραφή του σε αναλογικό μέσο, όπως ήταν το VHS και θυμάμαι όταν είχα φτιάξει μια κατασκευή που επέτρεπε την αντιγραφή DVD σε VHS έκανε θραύση σε γνωστούς και φίλους και πολύ περισσότερο σε ιδιοκτήτες videoclubs. Τόσο πολύ είχε γραμμένες τις κινήσεις των εταιριών ο κόσμος.

Καλά τότε το DVD ήταν πονεμένη ιστορία και μετά σου λένε γιατί πας σε πειρατικό υλικό. Για παράδειγμα κάποιες ταινίες της Σπέτζος κυρίως τότε, είχανε χάλια ποιότητα εικόνας και ήχου και αναγκαζόμασταν, όσοι είχαμε home cinema, να ψάξουμε αλλού για καλύτερη πηγή εικόνας και ήχου, είτε κάποια πειρατική κόπια από έξω, είτε η αγορά του DVD από Αγγλία, όπως το play.com. Δεν πλήρωσα να στήσω home cinema για να βλέπω σε στερεοφωνική ποιότητα την ταινία, επειδή υποθέτω οι εταιρίες δεν ήθελαν να πληρώσουν τις πολυκάναλες κόπιες.

Με το Filmnet τότε μάθαμε κάπως την συνδρομητική ας πούμε τηλεόραση, αλλά ελάχιστοι είχαν γιατί ήταν ακριβό. Το ίδιο και με τις άλλες ελληνικές υπηρεσίες των εταιριών internet, αν θυμάστε, ήταν πανάκριβες για αυτά που προσέφεραν. Οπότε η πειρατεία ήταν μονόδρομος, παρά την ευκολία που σου παρείχαν οι υπηρεσίες αυτές.

Και φτάνουμε στο σήμερα και στην ευκολία που σου παρέχουν οι υπηρεσίες τύπου Netflix. Το Netflix το πρωτοέμαθα αρκετό καιρό πριν, αλλά ήμουν εναντίον της ιδέας να πληρώνω κάθε μήνα συνδρομή κάπου, εκτός από το internet εννοείται. Τελικά, όταν δοκίμασα τα apps των Netflix και Amazon στο PS3, εντυπωσιάστηκα με την ευκολία που σου παρέχουν.

Βέβαια, να κάνω μια μικρή παρένθεση εδώ, αυτές οι υπηρεσίες είναι και η ταφόπλακα των VideoClub, τα οποία σήμερα με το ζόρι κρατιούνται από τις ενοικιάσεις ή ανταλλαγές παιχνιδιών, κάτι που θα αλλάξει όταν έρθουν οι αντίστοιχες streaming υπηρεσίες παιχνιδιών όπως το Stadia της Google, αλλά αυτό είναι θέμα για συζήτηση σε άλλο video.

Έτσι, αποφάσισα να δοκιμάσω τον μήνα που σου έδινε, μου άρεσε και συνεχίζω να είμαι συνδρομητής στο Netflix μέχρι και σήμερα. Αλλά και εδώ, δεν σε αφήνουν να αγιάσεις.

Για παράδειγμα, οι επιλογές που έχουμε εμείς είναι μια τρίχα από τα μαλλιά του Τραμπ σε σχέση με τo περιεχόμενο που έχουν στην διάθεση τους οι Αμερικανοί και σε σχετικό video έχω δείξει τις διαφορές. Αυτήν η μαλακία των περιοχών, όπου έχουν χωρίσει τη γη σε περιοχές και επιτρέπουν κατά καιρούς την κυκλοφορία των ταινιών, κρατάει από την εποχή του DVD και πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Στην συνέχεια εμφανίστηκαν επιπλέον επιλογές, όπως για παράδειγμα το Hulu, το FreeDrive του Imdb, το YouTube Red της Google και άλλες, ενώ σύντομα αναμένουμε την πρόταση της Apple, to Apple TV+ και την πρόταση της Disney, το Disney+.

Η ευκολία που σου παρέχουν οι υπηρεσίες αυτές είναι φοβερή. Ούτε να πας να νοικιάσεις μια ταινία και να βαριέσαι μετά να την επιστρέψεις, ούτε να κατεβάσεις πειρατικό υλικό και να το βάζεις σε φλασάκι στην συσκευή που βλέπεις, ούτε τίποτα. Ανοίγεις το app, επιλέγεις την ταινία που θες και την απολαμβάνεις σε εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου. Θα έλεγε κανείς ότι η πειρατεία βρήκε τον δάσκαλο της και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να επισκεφτείς τον θείο. Αλλά και εδώ, δεν σε αφήνουν να αγιάσεις.

Αν για παράδειγμα πληρώνεις ήδη μια συνδρομή στο Netflix και θέλεις να δεις ας πούμε το Lost, τότε θα πρέπει να πληρώσεις συνδρομή σε κάποια άλλη εταιρία.

Αν πάλι, θέλεις να δεις το Supernatural, τότε θα πρέπει είτε να πληρώσεις σε κάποιες από αυτές τις υπηρεσίες, είτε να πληρώσεις VPN για να μπορέσεις να το δεις είτε από το Netflix που πρόσεξε, ήδη πληρώνεις, είτε από το ίδιο το κανάλι δωρεάν, όπως θα δείτε και στην φωτογραφία.

Το ίδιο φυσικά ισχύει για όλες τις σειρές. Θα πρέπει κάθε μήνα να πληρώνεις σε κάθε μια υπηρεσία ξεχωριστά, για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στο υλικό τους.

Και άντε, να πεις θα δεις όλο το υλικό της κάθε εταιρίες, πάει στο διάολο το πληρώνεις. Αλλά δεν πρόκειται να δεις όλο το υλικό, γιατί πολύ απλά δεν σε ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, το 80% του υλικού του Netflix είναι για τα σκουπίδια και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις άλλες πλατφόρμες.

Ποτέ ξανά στην ιστορία της πειρατείας ταινιών δεν υπήρξε τόση ανάγκη να επισκεφτείς τον "θείο", ώστε να μπορέσεις να δεις με την ησυχία σου τις αγαπημένες σου ταινίες ή σειρές, γιατί σιγά να μην θέλεις να πληρώνεις καμιά 10αριά υπηρεσίες streaming.

Για εμένα η καλύτερη κίνηση θα ήταν είτε μια μεγάλη πλατφόρμα, η οποία θα περιέχει όλους τους μεγάλους παίχτες και θα σου επιτρέπει να δεις όλο το περιεχόμενο τους χωρίς περιορισμούς, είτε ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες τους, ώστε να βλέπεις τι υλικό περιλαμβάνει και χρέωση μόνο για την ταινία ή σειρά που θες να δεις.

Έτσι για παράδειγμα μπορεί να έχω αγοράσει ή νοικιάσει για ένα διήμερο μια ταινία ή σειρά στην Amazon, το Karate Kid στο YouTube γιατί μόνον αυτό αξίζει, το Casa de papel στο Netflix, το Game of Thrones στο HBO κλπ.

Αν δεν κάνουν τέτοιες κινήσεις οι εταιρίες, τότε θα μας αναγκάσουν να πληρώνουμε μόνο για μια συνδρομή, δηλαδή ένα καλό VPN και θα απολαμβάνουμε είτε τις δωρεάν υπηρεσίες που σου επιτρέπουν να βλέπεις ταινίες και σειρές δωρεάν με προβολή διαφημίσεων, είτε τα πειρατικά streaming sites.

Δείτε μερικές από τις δωρεάν υπηρεσίες streaming ταινιών και σειρών στο παρακάτω video.

0 Comments

Related Posts

H20PRO Smart Android TV Box Android 10.0 Review
R36S Retro Handheld Video Game Console Linux Review
Η Nintendo νίκησε την emulation κοινότητα
Αγορά φτηνής τηλεόρασης. Αξίζει;
Top