Προσοχή με τις προσφορές των εταιριών κινητής και internet

Προσοχή με τις προσφορές των εταιριών κινητής και internet
12/04/2016 04:44:00

Οι εταιρίες κινητής, που πλέον είναι και internet, στην προσπάθεια τους να κερδίσουν περισσότερους συνδρομητές από άλλους παρόχους, διαφημίζουν ή υπόσχονται δελεαστικές προσφορές που σπάνια καλύπτουν.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι στα "ψιλά" γράμματα των συμβολαίων των εταιριών που δυστυχώς, ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν προτού υπογράψουν. Πιθανόν αυτός να είναι και ο λόγος που κάποιες προσφορές τις παρέχουν οι εταιρίες μόνο με υπογραφή συμβολαίου μέσο courier, ώστε να μην έχεις στην διάθεση σου αρκετό χρόνο για να το διαβάσεις.

Τι λένε αυτά τα "ψιλά" γράμματα; Ότι οι προσφορές αυτές των εταιριών ισχύουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα και όχι για ολόκληρη την διετία που ισχύει το συμβόλαιο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιους μήνες ο λογαριασμός σου θα είναι μειωμένος, αλλά κάποιους μήνες όχι, λόγω ενός μοντέλου που εφαρμόζουν οι εταιρίες για να διατηρούν τις τιμές σε μια ισορροπία.

Έτσι κάποιος συνδρομητής θα θεωρήσει ότι έκανε κάποια παραπάνω τηλέφωνα, παρότι του έχουν υποσχεθεί δωρεάν ώρες κλήσεων σε κινητά και σταθερά.

Επίσης, όταν λήξει το συμβόλαιο και σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί, το κόστος της γραμμής θα είναι το υψηλότερο δυνατό που μπορούν να χρεώσουν. Σε αυτήν την περίπτωση θα υποσχεθούν νέες μειώσεις, που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, για να ανανεωθεί το συμβόλαιο για μια ακόμη διετία.

Ο λόγος που οι εταιρίες θέλουν να γίνει η ανανέωση είναι γιατί χωρίς κανένα συμβόλαιο σε ισχύ, ο συνδρομητής είναι ελεύθερος να πάει σε όποια εταιρία επιθυμεί χωρίς να του χρεώσουν το πρόστιμο από το «σπάσιμο» των συμβολαίων τους.

Related Posts