Τι είναι η κρεατοφαγία ("Carnivore Diet")

Τι είναι η κρεατοφαγία ("Carnivore Diet")

Η διατροφή αποκλειστικά με κρέας (Carnivore Diet), είναι μια σχετικά νέα μόδα στον χώρο της διατροφής, η οποία αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς.

Με βάση τα αποτελέσματα που αναρτούν στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα όσοι ακολουθούν αυτήν την διατροφή, είναι αποδεδειγμένα ο πιο εύκολος τρόπος να χάσεις τα περιττά σου κιλά και να νιώθεις γεμάτος/η ενέργεια.

Και αναφέρω το "εύκολος τρόπος" και "γεμάτος ενέργεια", γιατί οι δίαιτες που συνιστούν συνήθως οι διατροφολόγοι, αφορά την μείωση των ποσοτήτων φαγητού (δηλαδή τις θερμίδες), την προτίμηση προϊόντων χαμηλών σε θερμίδες και λιπαρά κλπ, με αποτέλεσμα να έχεις μόνιμα μια ατονία και έλλειψη ενέργειας. Στην συγκεκριμένη δίαιτα μπορείς να τρως μέχρι να χορτάσεις, χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι θερμίδες και τα λιπαρά.

Τι είναι η "Carnivore Diet";

Θα έλεγα η πιο υγιεινή δίαιτα. Θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν έχει σημασία το χάσιμο κιλών, αλλά το να νιώθεις καλά και να είσαι υγιής.

Για κάποιους ανθρώπους το είμαι καλά έχει και διαφορετική σημασία. Άλλος θέλει να έχει ενέργεια για να φέρει σε πέρας την εργασία του. Άλλος θέλει να έχει αντοχή για τις αθλητικές του δραστηριότητες. Άλλος να χάσει το περιττό λίπος.

Ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει με τα παραπάνω και σε πολλά περισσότερα. Για παράδειγμα, πολλοί την δοκιμάζουν όταν έχουν δοκιμάσει την κετογονική δίαιτα και η ζυγαριά τους έχει κολλήσει ή όταν δεν νιώθουν καλά. Και αυτήν η διατροφή έχει δείξει ότι βοηθά σε πολλά πράγματα που δεν μπορούν οι άλλου είδους διατροφές.

Ωστόσο κανείς δεν είναι το ίδιο και κανείς δεν ξεκινά την διατροφή αυτή το ίδιο. Για παράδειγμα, όταν ξεκινά κάποιος την συγκεκριμένη δίαιτα, ακολουθεί ήδη μια άλλη διατροφή, είτε αυτήν είναι κετογονική, είτε vegan, είτε Μεσογειακή, είτε η κλασική δίαιτα μειωμένων θερμίδων.

Άλλος έχει προβλήματα στις αρθρώσεις του, άλλος αντίσταση στην ινσουλίνη, άλλος διαβήτη, άλλος ορμονικά προβλήματα.

Κανείς δεν είναι λοιπόν το ίδιο και κανείς δεν έχει την ίδια αντίδραση στην διατροφή αυτή ή δεν μπορεί να προσαρμοστεί το ίδιο εύκολα με κάποιον άλλο. Θέλει χρόνο, υπομονή και επιμονή, ως ότου το σώμα να αρχίσει να προσαρμόζεται σε αυτού του είδους την διατροφή.

Προσέξτε ότι αυτήν η διατροφή δεν έχει καμία σχέση με τις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.

Τι μπορώ να τρώω στην "Carnivore Diet";

Στην συγκεκριμένη διατροφή μπορείς να τρως μόνο κρέας και νερό (ή και καφέ). Τίποτα παραπάνω. Είναι μια διατροφή βασισμένη αποκλειστικά σε ζωικά προϊόντα. Οτιδήποτε άλλο, πχ σαλάτα, χόρτα, ζυμαρικά, "low carb/fat" προϊόντα κλπ, δεν έχουν χώρο στο πιάτο σου.

Μπορείς για παράδειγμα να φας ένα μπιφτέκι γεμιστό, αλλά χωρίς σαλάτα ή πατάτες. Μπορείς να φας μπριζόλα σκέτη ή με μπέικον, αλλά χωρίς κάτι άλλο σαν συνοδευτικό. Η διατροφή αυτήν αφορά μόνο το κρέας και τίποτα άλλο.

Σε γενικές γραμμές, αν είναι κρέας, μπορείς να το φας άνετα. Το κόκκινο κρέας είναι το αγαπημένο όσων ακολουθούν αυτήν την δίαιτα. Το χοιρινό είναι καλύτερο από το κοτόπουλο, που θεωρείται χαμηλής ποιότητας κρέας, αλλά αν θέλεις να φας κοτόπουλο δεν πειράζει.

Επίσης και το ψάρι είναι πολύ καλή επιλογή. Μπορείς να τρως όσο ψάρι θέλεις.

Θα πρέπει να προσέξεις με τα αυγά και τα γαλακτοκομικά. Θα πρέπει να δοκιμάσεις με ή χωρίς αυτά για να δεις πως αντιδρά το σώμα σου.

Πολλοί είναι αυτοί που στατανούν τον καφέ όταν κάνουν αυτήν την δίαιτα. Δοκιμάστε με ή χωρίς καφέ και τσάι πως θα νιώθετε. Το καλύτερο είναι να κόψετε τον καφέ για έναν μήνα.

Είναι ασφαλές να ακολουθήσω την "Carnivore Diet";

Το πρώτο πράγμα που θα αναρωτηθεί κάποιος είναι από που θα παίρνει τις βιταμίνες και τα άλλα στοιχεία που παρέχουν τα φυτά ή τα φρούτα. Οποιοδήποτε ακούει γι'αυτήν την διατροφή, αυτές τις απορίες έχει.

Με βάση τις νεότερες μελέτες, ο άνθρωπος δεν χρειάζεται τα φυτά ή τα φρούτα. Ο άνθρωπος χρειάζεται το λίπος, την πρωτεΐνη, τις βιταμίνες και τα μέταλλα. Και όλα αυτά τα παρέχει το κρέας. Τα φυτά δεν μπορούν να μας δώσουν ότι χρειαζόμαστε [1], γι'αυτό και ο άνθρωπος άρχισε να τρώει κρέας [2].

Σε αυτήν την διατροφή δεν χρειάζεται να λαμβάνετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών ή μετάλλων, το κρέας τα προσφέρει όλα αυτά. Απλά θα πρέπει να τρώτε μέχρι να χορτάσετε και να προσέχετε το κρέας να είναι 100% κρέας, από κρεοπωλείο και όχι κάποιο μείγμα διαφόρων στοιχείων και συστατικών (πχ λουκάνικο, σαλάμι, ρολό κλπ).

loading