Οι πειρατές μας δίνουν πλέον υλικό σε 4K από Netflix και Amazon

01/02/2016 0 comments 247 Reads

Τελευταία όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να παρακολουθεί τηλεοπτικές σειρές και παρότι παλιότερα απλά τις παρακολουθούσαμε στην κανονική τους ποιότητα (ή έστω στην 720p μορφή), πλέον με τις τηλεοράσεις και τα μόνιτορ που προσφέρουν ανάλυση 4K αυτό θα αλλάξει γρήγορα.

Έτσι οι πειρατές μας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθούμε τις τηλεοπτικές μας σειρές σε 4K ανάλυση, απολαμβάνοντας στο μέγιστο τις νέες αυτές συσκευές.

Αν και ακόμη δεν έγινε ο χαμός με τις συσκευές 4K, αυτό σιγά σιγά θα αλλάζει, ενώ το ίδιο παρατηρείτε και στο υλικό που ανεβάζουν οι πειρατές, όπου όλο και περισσότερα αρχεία ανεβαίνουν σε υψηλές αναλύσεις. Σύμφωνα με το torrentfreak, οι πειρατές βρήκαν τρόπο που τους επιτρέπει την αντιγραφή ταινιών και σειρών σε ανάλυση 4K από τα Netflix και Amazon. Έτσι λοιπόν το σύστημα High-Bandwidth Digital Copy Protection (HDCP) «έσπασε» και είναι στην διάθεση του κοινού.

Πρώτες σειρές που ανέβηκαν σε 4K είναι οι The Man in the High Castle και Jessica Jones, αν και τα αρχεία έχουν υπερβολικά μεγάλο μέγεθος (ξεπερνάνε τα 10gb πολλές φορές), κάτι που ίσως να αλλάξει με τις συνδέσεις VDSL που αρχίζουν να διαθέτονται σε ελκυστικές τιμές.

Οι πειρατές μας δίνουν πλέον υλικό σε 4K από Netflix και Amazon 1