Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα…

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα…

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Google είχε παρουσιάσει το νέο της σύστημα για την αντιμετώπιση των bot στο διαδίκτυο, το "No CAPTCHA reCAPTCHA", το οποίο ήταν και η αναβάθμιση του "reCAPTCHA", του συστήματος δηλαδή που σου ζητάει να γράψεις ένα κείμενο που σου εμφανίζεται, ώστε να αποδείξεις ότι δεν είσαι bot, δηλαδή μηχανή που μόνο καλό σκοπό δεν έχει. Ωστόσο το σύστημα είναι σαν να μην έχεις βάλει απλά τίποτα.

Και όλα δείχνουν τόσο ωραία στο video

Το νέο anti-bot σύστημα λειτουργεί με απλό τρόπο. Την πρώτη φορά που θα το συναντήσεις σε κάποια σελίδα, θα σου ζητήσει να εισάγεις ένα κείμενο που σου ζητάει. Την επόμενη φορά και επειδή θα το έχεις περάσει με επιτυχία, δεν πρόκειται να σου ζητήσει ξανά να εισάγεις κάτι, απλά να "τικάρεις" ένα σημείο με την ένδειξη "Δεν είμαι robot", το οποίο μπορείτε να το δείτε στην πράξη εδώ. Η όλη λειτουργία του βασίζεται στα γνωστά "cookies", τα οποία και αποθηκεύονται στο pc σου, ώστε να μπορεί να τα αναγνώσει το σύστημα της Google. Όταν τα σβήσεις για κάποιον λόγο, θα πρέπει να ξανά περάσεις το τεστ του κ.ο.κ.

Από την στιγμή που άλλαξα το προηγούμενο σύστημα CAPTCHA με αυτό, οι εγγραφές των bots διπλασιάστηκαν.

Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα… 1

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που αποθηκεύει η Google στα PC μας, μπορούν να το κάνουν και τα PCs που έχουν μέσα τους και τα bots και με μερικά τρικ (όπως εξηγεί και ο homakov, ο οποίος ανέβασε και έναν html κώδικα όπου δείχνει στην πράξη το πόσο εύκολα μπορεί μια μηχανή να προσπεράσει το νέο CAPTCHA) να ξεγελάσουν το σύστημα ελέγχου του reCAPTCHA.

0 Comments

Related Posts

H20PRO Smart Android TV Box Android 10.0 Review
R36S Retro Handheld Video Game Console Linux Review
Η Nintendo νίκησε την emulation κοινότητα
Αγορά φτηνής τηλεόρασης. Αξίζει;
Top