Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα…

Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα…
31/12/2014

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Google είχε παρουσιάσει το νέο της σύστημα για την αντιμετώπιση των bot στο διαδίκτυο, το "No CAPTCHA reCAPTCHA", το οποίο ήταν και η αναβάθμιση του "reCAPTCHA", του συστήματος δηλαδή που σου ζητάει να γράψεις ένα κείμενο που σου εμφανίζεται, ώστε να αποδείξεις ότι δεν είσαι bot, δηλαδή μηχανή που μόνο καλό σκοπό δεν έχει. Ωστόσο το σύστημα είναι σαν να μην έχεις βάλει απλά τίποτα.

Και όλα δείχνουν τόσο ωραία στο video

Το νέο anti-bot σύστημα λειτουργεί με απλό τρόπο. Την πρώτη φορά που θα το συναντήσεις σε κάποια σελίδα, θα σου ζητήσει να εισάγεις ένα κείμενο που σου ζητάει. Την επόμενη φορά και επειδή θα το έχεις περάσει με επιτυχία, δεν πρόκειται να σου ζητήσει ξανά να εισάγεις κάτι, απλά να "τικάρεις" ένα σημείο με την ένδειξη "Δεν είμαι robot", το οποίο μπορείτε να το δείτε στην πράξη εδώ. Η όλη λειτουργία του βασίζεται στα γνωστά "cookies", τα οποία και αποθηκεύονται στο pc σου, ώστε να μπορεί να τα αναγνώσει το σύστημα της Google. Όταν τα σβήσεις για κάποιον λόγο, θα πρέπει να ξανά περάσεις το τεστ του κ.ο.κ.

Από την στιγμή που άλλαξα το προηγούμενο σύστημα CAPTCHA με αυτό, οι εγγραφές των bots διπλασιάστηκαν.

Το «No CAPTCHA reCAPTCHA» δεν κάνει τίποτα… 1

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που αποθηκεύει η Google στα PC μας, μπορούν να το κάνουν και τα PCs που έχουν μέσα τους και τα bots και με μερικά τρικ (όπως εξηγεί και ο homakov, ο οποίος ανέβασε και έναν html κώδικα όπου δείχνει στην πράξη το πόσο εύκολα μπορεί μια μηχανή να προσπεράσει το νέο CAPTCHA) να ξεγελάσουν το σύστημα ελέγχου του reCAPTCHA.

Author Bio

Gearloose
Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook ή γράφω άρθρα που αφορούν το PC Hardware.

Related Posts