Κυνηγός - The Predator (2018) Review

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute

Οι ταινίες με τον κυνηγό, αποτελούν πάντοτε must για εμένα. Όχι επειδή λένε κάτι, απλά επειδή μου αρέσουν οι επιθέσεις από εξωγήινους και γενικά οι ταινίες με απειλητική ατμόσφαιρα. Προσωπικά, αγαπημένη μου ταινία Predator παραμένει η πρώτη με τον Άρνι, όλες οι υπόλοιπες ήταν για τον... ξέρετε ποιον.

Όταν λοιπόν κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη ταινία, σκέφτηκα μήπως και σπάσει ο κυνηγός το ποδάρι του και βγει κάτι καλό, γιατί έχουμε πείξει τελευταία στις μαλακίες. Αλλά μάταιες οι ελπίδες μου.

Στον Κυνηγό λοιπόν, ξεκινάμε με μια μάχη διαστημοπλοίων, όπου το ένα ανοίγει μια σκουληκότρυπα και να καταλήγει στην γη για να σωθεί την ίδια στιγμή που ο πρωταγωνιστής μας, ο οποίος είναι κορυφαίος sniper, εμ τι, δεν θα βάζαμε όποιον να'ναι, όπου προσπαθεί τέλος πάντων να καθαρίσει έναν καραφλομαλλιά κάτι, ο οποίος καραφλομαλλιάς κρατάει κάποιους ομήρους. Εκεί που πάει να πατήσει την σκανδάλη, μπουκάρει στην ατμόσφαιρα το διαστημόπλοιο και ενώ όλη η πλάση έχει ταραχτεί από τον ήχο, ο καραφλομαλλιάς παρέμεινε στην θέση του χωρίς να κουνηθεί, ώστε να την φάει χωρίς καθυστερήσεις.

Με τα πολλά, έγινε κρανίου τόπος εκεί πέρα, αλλά το αλάνι μας την γλύτωσε και βρήκε και τα όπλα του κυνηγού, τα οποία μοιάζουν λιγάκι με παζαρίσιες φτηνοκινεζιές. Εκεί τα δοκιμάζει και παρότι μιλάμε για εξωγήινη τεχνολογία, δεν έχουν ένα ρημαδοσύστημα αναγνώρισης και δουλεύουν σε όποιον τα φορέσει. Εκείνη την στιγμή, εμφανίζεται ένα πτώμα από έναν της ομάδας, το οποίο είχε κρεμάσει ο κυνηγός, ο οποίος κυνηγός θέλει να τους φάει όλους, αλλά το εξωγήινο όπλο που φόραγε ο δικός μας εκπυρσοκροτεί και σκοτώνει τον κυνηγό. Επειδή όμως ο δικός μας δεν θέλει να δώσει τα όπλα στους ανωτέρους του, τα στέλνει με τα ΕΛΤΑ στο σπίτι του. Δηλαδή βρίσκεις τεχνολογία που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στο σύμπαν και την εμπιστεύεσαι σε έναν τυχαίο μπάρμαν να τα στείλει με τα ΕΛΤΑ; Και κάπου εκεί τον συλλαμβάνουν, παρότι είχε το όπλο που τον έκανε αόρατο και μπορούσε να την κάνει όποτε γούσταρε χωρίς να τον πάρει είδηση κανείς. Αλλά αν δεν τον συνελάμβαναν, πως θα μαθαίναμε περισσότερα.

Στην συνέχεια γνωρίζουμε τον γιο του, που είναι ένα παιδί με προβλήματα, αλλά τρομερά έξυπνο. Πόσο βαριέμαι τις ταινίες που έχουν παιδιά με νοητικά προβλήματα, αλλά τρομερά έξυπνα που λύνουν κάθε γρίφο δεν μπορεί να λύσει η ανθρωπότητα για αιώνες.

Τελικά τα ΕΛΤΑ παραδίδουν το πακέτο στον γιο του δικού μας, πράγμα περίεργο, μιας και εμείς έχουμε μάθει να αφήνουν χαρτάκι για να τα παραλάβουμε εμείς. Επίσης ο γιος θα καταφέρει να ξεκλειδώσει τα όπλα του κυνηγού, ενώ με την κίνηση του αυτήν, ενημέρωσε και τον κυνηγό του... κυνηγού, που θα δούμε παρακάτω.

Στην συνέχεια βλέπουμε να ανακρίνουν τον δικό μας, ο οποίος έχει ένα υφάκι του στυλ "αφήστε με να φύγω μην σας μαμήσω ότι έχετε και δεν έχετε". Αφού δεν βγάζουν άκρη, τον μεταφέρουν στις φυλακές με λεωφορείο, όπου μέσα έχει τους κλασικούς πλέον φυλακισμένους που κάνουν αστεία με πηδήματα σε μάνες και αδερφές κλπ. Αυτήν θα είναι και η ομάδα του στην προσπάθεια του να εξολοθρεύσει τον κυνηγό.

Μέσα στις μυστικές βάσεις τις Αμερικής και βλέπουμε μια επιστήμονα, την οποία κάλεσαν για να τους βοηθήσει, να αντιλαμβάνεται ότι έχουμε να κάνουμε με εξωγήινη τεχνολογία, με το που είδε τα όπλα του κυνηγού. Εγώ πάλι θα πίστευα ότι έκλεψαν καμία εμποροπανήγυρη, έτσι όπως είναι, αλλά δεν είμαι επιστήμονας, γι'αυτό. Έτσι, την πηγαίνουν να δει τον κυνηγό, τον οποίο τον έχουν δεμένο με χαρτοταινία. Δηλαδή, κάπου έλεος. Έχεις ας πούμε τον ισχυρότερο εχθρό στον πλανήτη και τον κρατάς δεμένο με κλωστές; Φυσικό και επόμενο ήταν να το σκάσει και να γίνει της Τατιάνας εκεί μέσα, όπου τους σκότωσε όλους και την έκανε για να βρει τον εξοπλισμό του. Επίσης, είδε και την επιστήμονα μας γυμνή και δεν την σκότωσε, πράγμα που μας δείχνει ότι έχει φοβερό σώμα και δεν ήθελε ο κυνηγός να το χαραμίσει, σου λέει κάπου θα το δώσει σε κανέναν χριστιανό, κρίμα είναι. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι φεύγοντας ο κυνηγός, είδε τα όπλα του πίσω από το τζάμι και το έσπασε πετώντας το όπλο, σαν να γνώριζε την αντοχή του γυαλιού. Μάλλον επειδή τα έκανε λίμπα πιο πριν και θεώρησε ότι μας έχει για πλάκα.

Ενώ όσοι έζησαν από την βάση, παίρνουν στο κοντό τον κυνηγό, αυτός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ομάδα των φυλακισμένων και παλεύει να τους σκοτώσει. Η ομάδα μας χάνει τον κυνηγό και πάει σπίτι του δικού μας, για να αποφασίσει τι θα κάνει στην συνέχεια. Και ενώ κανείς δεν ήθελε να τα βάλει με τον εξωγήινο, η γυναίκα του δικού μας αρχίζει τις κλασικές αμερικανιές και somehow τους πείθει. Αρχικά η ομάδα θα πρέπει να βρει τον γιο του αρχηγού, ο οποίος φόρεσε τα όπλα για να χαρεί το Halloween και τα έκανε όλα λίμπα, ενώ έκοψε στην μέση και έναν πρεζέμπορα που τον ενοχλούσε.

Αφού η ομάδα τον εντόπισε, έπρεπε να καθαρίσει και κάτι μαντρόσκυλα μεγάλα σαν αρκούδες γκρίζλι και αιμοβόρα σαν αυγουστιάτικα κουνούπια. Αυτά τα έστειλε ένας άλλος κυνηγός, που κυνηγάει τον δικό μας κυνηγό, ο οποίος κυνηγάει την ομάδα μας. Κάποια στιγμή ο κυνηγός τους εγκλωβίζει σε ένα σχολείο και αρπάζει τον δικό μας για να τον πνίξει. Και ενώ μπορούσε να του σπάσει το σβέρκο για πλάκα, τον κρατάει στον αέρα σαν να περιμένει κάτι. Και, ναι, ως εκ του θαύματος, την στιγμή που πάει να πνίξει τον δικό μας, ένα χέρι αρπάζει με προσοχή τον κυνηγό, προσέχοντας να μην χτυπήσει τον δικό μας. Και εκεί βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κυνηγό on steroids, ένα κτήνος διπλό από τον κυνηγό, τον οποίο αρχίζει στα μπουκέτα και τον αποτελειώνει για πλάκα. Το κτήνος αυτό, έχει μαζί του τα αρκουδόσκυλα που λέγαμε. Η ομάδα μας εξαφανίζεται από εκεί και την ώρα που πλακώνει η αστυνομία, το κτήνος φεύγει και φτύνει σε ένα περιπολικό. Μας βγήκε και ανάρχας το κτήνος.

Τώρα η κυβέρνηση κυνηγάει τον πιτσιρικά, γιατί είναι ο μόνος που ξέρει πως να χειριστεί τα όπλα, ώστε να βρούνε αυτοί το διαστημόπλοιο. Παράλληλα, η ομάδα μας ανακαλύπτει ότι οι κυνηγοί μπορούν να αναβαθμιστούν σε καλύτερους, ενώ εξημέρωσαν και ένα γουρουνόσκυλο του κτήνους. Πόσο βολικό. Επίσης η κυβέρνηση καταφέρνει να τους συλλάβει όλους και εκεί μαθαίνουμε ότι τελικά πρόκειται να εξαφανιστούμε σαν είδος λόγω της κλιματικής αλλαγής και ότι ο πρώτος κυνηγός ήταν τελικά καλό το παλικάρι και είχε τεχνολογία που θα μας βοήθαγε, κάτι που δεν ήθελαν οι εχθροί του και γι'αυτό τον κυνηγούσανε σε όλο το διάστημα. Επίσης, τους ενδιέφερε το DNA μας και ήθελαν να μας το πάρουν, προτού εξαφανιστούμε από προσώπου σύμπαντος.

Κάπου εκεί, το κτήνος μπουκάρει στο σπίτι του δικού μας και ανακαλύπτει από τις ζωγραφιές του μικρού, που είναι κρυμμένο το διαστημόπλοιο, ενώ η ομάδα μας καταφέρνει να το σκάσει, χάρη στο αρκουδόσκυλο, το οποίο είχε μια χειροβομβίδα και την έδωσε στην επιστήμονα. Αυτό προκάλεσε έναν μικρό πανικό, όσο χρειάζονταν και η ομάδα μας για να δράσει. Οπότε πηγαίνουν και αυτοί στο διαστημόπλοιο, όπου η κυβέρνηση με τον μικρό είναι ήδη εκεί. Οπότε έχουμε σε ένα μέρος μαζεμένους την κυβέρνηση, το κτήνος που μπορεί και γίνεται αόρατο και τους πρεζοναύτες μας, οπότε καταλαβαίνετε τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Τελικά το κτήνος, κατέλαβε το διαστημόπλοιο και τους λέει σε απλά Αγγλικά ότι θα πάρουν τα φρύδια του και ότι θα το διαλύσει. Τους δίνει μάλιστα και χρονικό περιθώριο να εξαφανιστούν από εκεί. Αλλά σαν κλασικός κυνηγός που είναι, τους κυνηγάει και τους εξολοθρεύει όλους, εκτός από κάνα δυο που χρειάζονται για μετά, ενώ αρπάζει και τον γιο του Μακένα. Ο Μακένα, πάει να βρει τον γιο του και πηδάει επάνω στο πιο γαμάτο διαστημόπλοιο του σύμπαντος, λες και έχουμε να κάνουμε με κανένα LADA. Με τα όπλα τους, καταφέρνουν να του κάνουν ζημιά και ο Μακένα καταφέρνει να μπει μέσα στο διαστημόπλοιο από την πόρτα σαν κύριος. Με τα πολλά, καταφέρνουν να τον εξουδετερώσου, αφού έχει φάει τόσες σφαίρες και έχει χάσει λίτρα αίματος και παραμένει ζωντανό.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, αφού και ο Μακένα με τον γιο του γλύτωσαν και η επιστήμονας επίσης, ενώ γλύτωσε κάπως και το φορτίο από το διαστημόπλοιο, ώστε να μπορέσουν οι Αμερικανοί να το εξετάσουν. Εκεί μέσα κρύβονταν το τελειότερο όπλο, το οποίο έχει την δυνατότητα να μεταμορφώσει κάποιον σε δολοφόνο κυνηγών με σούπερ ουάου εξοπλισμό.

Και εδώ τελειώνει η ταινία. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε, αλλά ούτε και ότι την βρήκα χάλια. Αυτό που δεν μπόρεσε η ταινία αυτήν να κάνει, όπως και οι προηγούμενες πριν από αυτήν, είναι να βάλει τον θεατή να νιώσει το άγχος του κυνηγητού από τον κυνηγό, όπως έκανε για παράδειγμα η πρώτη ταινία με τον Άρνι, όπου παρότι ήταν σε μια τεράστια ζούγκλα, ένιωθες λες και ήσουν σε κάποιο σπίτι και έτρεχες να σωθείς. Το ότι η ταινία έχει καλά εφέ, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποδώσει τον τρόμο του θηράματος που τρέχει να σωθεί από τον κυνηγό. Συνήθως αυτές οι ταινίες είναι για να σε βοηθάνε να τρως το ποπ κορν του σινεμά και όχι κάτι περισσότερο.

0 Comments

Related Posts

The Super Mario Bros. Movie [Παρουσίαση]
Πως το Demolition Man (1993) πρόβλεψε το μέλλον
Top