Και όμως το "Super Mammy" τα "σπάει"

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Και όμως το "Super Mammy" τα "σπάει"

Ακολουθεί ένα mini review της τηλεοπτικής σειράς με τον Μάρκο Σεφερλή ονόματι "Super Mammy".

Αν και παρακολουθώ τις θεατρικές παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή, δεν μπορώ να πω ότι είμαι φαν του. Αυτό πάντως που μου αρέσει στον Μάρκο, είναι η ευστροφία του και πως μπορεί να αλλάξει άμεσα τον ρόλο του ή μια ατάκα του, αν για παράδειγμα κάτι δεν κάνει σωστά κάποιος συμπρωταγωνιστής του ή πει κάτι κάποιος από το κοινό.

Επίσης, σου αρέσει δεν σου αρέσει το στυλ του, η αλήθεια είναι ότι ο Μάρκος δίνει δουλειά σε πολλούς ανθρώπους, και υπάρχει κόσμος που τον στηρίζει χρόνια τώρα. Γενικά είναι στο DNA του Έλληνα να μισεί κάθε δουλειά που κάνει κάποιος συνάνθρωπος του, να θέλει να τον δει να καταστρέφεται επειδή δεν γουστάρει είτε τον ίδιο, είτε αυτά που λέει, την ίδια στιγμή που στεναχωριέται δήθεν επειδή στην Κίνα για παράδειγμα μπορεί να έκλεισε ένα εργοστάσιο και έχασε την εργασία του τόσος κόσμος, την ίδια ώρα που εύχεται να καταστραφεί ο κάθε Σεφερλής που επίσης δίνει δουλειά σε τόσο κόσμο. Καλό ε; Αθάνατο ελληνικό DNA, πρέπει να προσέχουμε να μην αλλοιωθεί και το χάσουμε και είναι κρίμα.

Όταν έβγαλε την ταινία του με τίτλο "Χαλβάη 5-0", πολλοί ήταν αυτοί που την έθαψαν στα σχόλια και μαντέψτε, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είδαν καν την ταινία, αλλά μόνο το trailer της. Και παρότι κάποια της σημεία τα βρήκα υπερβολικά βαρετά και επαναλαμβανόμενα, η ταινία είχε σε γενικές γραμμές άφθονο γέλιο, πράγμα σπάνιο για την εποχή μας που οι σεναριογράφοι φοβούνται να μην ενοχληθούν οι εγκεφαλικά διαταραγμένοι ζαίοι και αποφεύγουν να βάλουν κάτι χιουμοριστικό στο σενάριο της. Εδώ βέβαια γεννάτε και το ερώτημα αν όντως μπορούν οι σεναριογράφοι σήμερα να γράψουν μια καλή κωμωδία, αλλά αυτό είναι εκτός του θέματος του post.

Συγκριτικά πάντα με ταινίες όπως το The Black Bachelor, το οποίο θέλω επίσης να κάνω παρουσίαση αλλά και τα τρισάθλια «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα», και εννοείται αναφέρομαι στις πρόσφατες ταινίες όπως για παράδειγμα το 5ο της σειράς και όχι στα πρώτα που ήταν χαβαλετζίδικα, η ταινία του Σεφερλή ήταν κλάσεις ανώτερη. Αλήθεια, πόσο προσπάθεια πρέπει να κάνει κάποιος για να γελάσει με ατάκες όπως αυτήν ή αυτήν;

Έτσι λοιπόν, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο της σειράς Super Mammy, δεν το είδα καν. Θεώρησα ότι είναι κάτι του στυλ Χαλβάη, μια από τα ίδια δηλαδή και έτσι απέφυγα να το δω. Ωστόσο, με το κράξιμο που έγινε στο twitter από τις γνωστές άγαμες και γενικά ότι αρχίζει από αγαμ θυγατέρες, τις οποίες τις ενοχλεί ότι δεν έρχεται από αριστερά, αποφάσισα να το τσεκάρω γιατί θα πρέπει να δεις κάτι για να έχεις άποψη και να μην σχολιάζεις κάτι με βάση το τι γράφουν οι αγαμ... ες θυγατέρες του διαδικτύου που ούτε η γάτα τους δεν τις γουστάρει και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να στάζουν δηλητήριο για κάθε τι.

Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο, μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Και μου άρεσε πολύ, αφού είδα μονορούφι όλα τα υπόλοιπα επεισόδια, χωρίς να καταλάβω πως ενώ ξεκίνησα να δω το πρώτο επεισόδιο, έφτασα μέχρι και το 4ο. ΟΚ, μπορεί σαν ιδέα να βασίζεται σε ξένη σειρά, αλλά το χιούμορ και οι ατάκες του Σεφερλή είναι μοναδικές. Έξυπνο σενάριο, με τον Μάρκο να τα σπάει στον ρόλο της μέσης Ελληνίδας μάνας και γενικά όλο το καστ να είναι εξίσου καλό και να βγάζουν όλοι το γέλιο και αυτό είναι καλό γιατί δεν τραβάει ο Μάρκος κουπί μόνος του, αλλά ολόκληρο το καστ έχει τον δικό του ιδιαίτερο ρόλο, ακόμη και ο παππούς που κάθεται μόνιμα πτώμα στον καναπέ.

Μέσα από το Super Mammy παρακολουθούμε την ζωή των μελών μιας μέσης οικογένειας, με πρωταγωνιστικό ρόλο, ποιαν άλλη, την Ελληνίδα μάνα ή Super Mammy, ενώ βλέπουμε επίσης τον μόνιμα άρρωστο γέρο, τις wannabe πεθερές που η κλασική μάνα λατρεύει να μισεί, τα παιδιά της με τα προβλήματα τους τα οποία η μάνα θέλει να βοηθήσει, αλλά τα κάνει ακόμη χειρότερα, την κόρη της που ενώ η μάνα θέλει να βρει ένα καλό παιδί, παράλληλα της σαμποτάρει και τις όποιες προσπάθειες της να βρει σύντροφο, βλέπουμε στιγμές που παρότι βασίζονται στην ελληνική κοινωνία και ενώ στην πραγματικότητα θα φάνταζαν περίεργες, μέσα από το χιούμορ του Μάρκου τις βλέπουμε με ευχαρίστηση.

Το Super Mammy είναι κάτι νέο στην ελληνική τηλεόραση. Θέλετε δεν θέλετε, είναι κάτι φρέσκο. Μου άρεσε πολύ και χάρηκα όταν διάβασα ότι ενώ στην αρχή δεν πήγαινε καλά σε νούμερα, γιατί κάποια άλλα νούμερα φρόντισαν να το θάψουν για μια ατάκα που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που έλεγαν, αλλά δεν μπορώ να την βάλω εδώ γιατί λογικά θα το μπλοκάρει ο ΑΝΤ1, έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Και εύχομαι να πάει πολύ καλά και να αναθεωρήσει ο ΑΝΤ1 και να βγάλει και άλλη σεζόν, γιατί πραγματικά αξίζει.

Το Super Mammy μπορείτε να το δείτε είτε στο Youtube, είτε στο επίσημο site του ΑΝΤ1. Και πιστέψτε με, δεν θα χάσετε.

0 Comments

Related Posts

The Super Mario Bros. Movie [Παρουσίαση]
Πως το Demolition Man (1993) πρόβλεψε το μέλλον
Top