James Bond No Time to Die Review

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
James Bond No Time to Die Review

Εδώ και λίγο καιρό, παλεύω να δω την νέα ταινία του Bond. Από την μία, ήθελα να την δω σαν ταινιομανής που είμαι και αφού έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες με τον Μπόντα, αλλά την συγκεκριμένη αρνούμουν να την δω, λόγω της woke μαλακίας που έχει χτυπήσει το Hollywood τα τελευταία χρόνια και μαμάει την μία ταινία μετά την άλλη.

Ωστόσο κάθε πρωί έβαζα σε λουπα να παίζει το συγκεκριμένο motivation video του LaBeouf και κάποια στιγμή πήρα την μεγάλη απόφαση. Θα το δω. Εδώ θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι καλό είναι να έχετε δει και την προηγούμενη ταινία του James Bond με τίτλο Spectre, γιατί η συγκεκριμένη αποτελεί στην ουσία την συνέχεια της.

Η ταινία μας ξεκινάει σε ένα απομακρυσμένο σπιτάκι, κάπου χωμένο στα χιόνια, όπου μια μάνα που φαίνεται σαν αγουροξυπνημένη κωλομπαρού, έχει πονοκέφαλο και το κοριτσάκι της τα κάνει όλα στο σπίτι γιατί η μάνα έχει δουλειά μετά και πρέπει να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή, μπαίνει κάποιος με μάσκα στο σπίτι και θέλει να τους ξεκάνει όλους.

Υπολόγιζε ωστόσο χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί το κοριτσι θαύμα, αρπάζει ένα πιστόλι και γεμίζει κουμπότρυπες τον κακό, ο οποίος αφού έπεσε από το πατάρι του σπιτιού, τον σέρνει το κοριτσάκι έξω από το σπίτι. Γενικά το Χόλιγουντ έχει τις γυναίκες σαν θεές, οπότε μην σαν φαίνεται παράξενο και λίγα έκανε μπορώ να πω, αφού από τα 5 τους ξέρουν καράτε, βαράτε και χειρίζονται τα όπλα όπως θα χειρίζονταν και τις κούκλες barbie της.

Τέλος πάντων, ο νεκρός αναστένεται και κυνηγάει το κοριτσάκι, το οποίο κοριτσάκι πέφτει μέσα στην παγωμένη λίμνη και παλεύει να βγει στην επιφάνεια. Ο κακός ρίχνει καμία 50 σφαίρες, αλλά, αλλάζει η σκηνή και βλέπουμε το κοριτσάκι να έχει μεγαλώσει και να είναι...

Κατά σύμπτωση, είναι η γυναίκα του Μποντ, ο οποίος μποντ έχει συνταξιοδοτηθεί και περνάει ζάχαρη με το γκομενάκι. Εδώ πέφτει και το πρώτο μήνυμα, όπου ένας αγκαριομάχος που τους κουβαλάει τις βαλίτσες, τους λέει ότι "ξεφορτόνονται τα παλιά για να έρθουν τα καινούρια", ατάκα που κολλάει άμεσα με την ταινία αυτήν, αφού αυτό αφορά και την ταινία, δηλαδή η αλλαγή. Παρόμοια ατάκα ακούστηκε και στο τελευταίο Terminator, το "I won't be back" του Άρνι.

Κάποια στιγμή, ο Μποντ πάει να δει τον τάφο της πρώην του και ξαφνικά σκάει μια μπόμπα. Και εδώ, όπως και ο κακός με την μάσκα, εκεί που λες πάει την έκλασε, αναστήθηκε και είναι έτοιμος για δράση και ατσαλάκωτος. Γυρνώντας πίσω να παέι να βρει την γκόμενα του, του την πέφτουν μερικοί αλλά τι Μποντ θα ήταν αν έπεφτε έτσι εύκολα θύμα. Την σκαπουλάρει πηδώντας από την γέφυρα πιασμένος από ένα πλαινό σκοινί και προσπαθεί να τους ξεφύγει.

Μάταια όμως, αφού πετυχαίνει τον έναν σε ένα στενό και προτού τον πνίξει, του αποκαλύπτει ότι η γυναίκα του είναι η κόρη ενός από την ομάδα σπέκτρε. Αρπάζει την μηχανή και σαν άλλος Πάνος Μιχαλόπουλος που ρούφαγε βρώμικο αέρα διχρονίλας στην στροφή, γατάκια αμερικανοί, όταν τα κάναμε εμείς αυτά εσείς παίζατε με τα τραινάκια σας, τέλως πάντυων πάει με την μηχανή να την βρει για να ζητήσει εξηγήσεις πως γνώριζαν οι κακοί που βρίσκονταν και αυτό μπορώ να πω το έχουμε απορία όλοι μας, πως γνώριζαν μάλιστα και πότε θα πήγαινε στον τάφο, ώστε να σκάσει η μπόμπα την κατάλληλη στιγμή.

Στην συνέχεια, έχουμε μια άσχετη καταδίωξη με αυτοκίνητα που κατά την άποψη μου δεν χρειάζονταν στο στόρι. Γενικά τον Μποντ τον περιμένουν πότε θα βγει από το σπίτι για να καβαλήσει κανένα εργαλείο για να τον κυνηγήσουν, ώστε να απολαύσουμε τις οδηγικές του ικανότητες. Ωστόσο του κόβουν την φόρα και βλέπουμε να εμφανίζεται με όπλο αυτός που μόλις πριν μερικά λεπτά είχε σκοτώσει ο Μποντ και να προσπαθεί να τον ξεκάνει. Γενικά έχουν μια μανία σε αυτήν την ταινία να είναι όλοι τους απέθαντοι. Ωστόσο το αμάξι είναι αλεξίσφαιρο και κάνοντας χρήση των όπλων του αυτοκινήτου την τελευταία στιγμή, τους ξεφεύγει και πηγαίνει την γυναίκα του στο τραίνο για να την διώξει, σαν σκληρός καρ-ι-όλης που είναι.

Μεταφερόμαστε πέντε χρόνια μετά και σε ένα εργαστήρι θανατηφόρων ιών, όπου οι επιστήμονες εκεί κάνουν πλάκα σε έναν υπάλληλο. Δεν ξέρουν όμως ότι είναι οι τελευταία πλάκα που του κάνουν, αφού έχει συνεργαστεί με κάτι κακούς για να κλέψουν τους ιούς και σκοτώνονται όλοι. Αφού ξεφεύγουν οι κακοί με στυλ κόπι πάστε από το Mission: Impossible, αυτό με τους μαγνήτες αναφέρομαι και δεν βάζω απόσμασμα γιατί πιθανότατα να το μπλοκάρει ο αλγόριθμος, ανατινάζουν το εργαστήρι. Εκεί μαθαίνουμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο ονόματι Ηρακλής και η υπηρεσία χρειάζεται επιγόντας τον συνταξιούχο πια Μποντ.

Αφού τον εντωπίζουν, ένας παλιός συνάδελφος ονόματι Φίλιξ και ένας φλώρος βύσμα του υπουργού, προσπαθούν να τον ψήσουν για να επιστρέψει γιατί είναι ο μοναδικός ανάμεσα στα 8δις του πλανήτη όπου θα μπορέσει να βρει τους κακούς και τον κλεμένο ιό. Ο Μποντ όμως τα έχει σιχαθεί όλα και δεν ενδιαφέρεται. Εκεί ωστόσο έρχεται σε επαφή με την Nomi, αυτήν που είναι ο νέος 007. Τώρα η συγκεκριμένη, έχει παίξει σε ελάχιστες ταινίες και σειρές και όχι τίποτα δυνατούς τίτλους και απορώ πως πήρε τον ρόλο. Άσε δε από εμφανιση, τριτοτέταρτο μπάζο. Αν θέλατε γυναίκα σώνι και καλά ρε σεις, δεν βάζατε καμία καλύτερη; πχ την Sofia Boutella, ωχ νουτέλα πήγα να πω, έχω πρόβλημα. Όχι ότι θα πάει καλά το fransice, θα πατώσει όπως πάτωσαν όλες οι γελοιότητες αυτές, πχ Dr who, αλλά τουλάχιστον θα βλέπετε πιο ευχάριστα η ταινία.

Εκεί ο Μποντ ανακαλύπτει ότι δεν είναι μια ακόμη που θα περάσει από το κρεβάτι του, αλλά μία 00 και παρότι είναι νέα είχε κορυφαίες επιδόσεις. Τι άλλο θα είχε, δεν χρειαζόνταν καν να το αναφέρουν στην ταινία, το είχαμε καταλάβει ότι θα σάρωνε σε όλα. Συγκεκριμένα του λέει ότι είναι η νέα 007 και άμα του αρέσει.

Ωστόσο, παρότι τα έχει σιχαθεί ο παλιός 007, κάτι τον τρώει να συμμετάσχει και αυτός στην αποστολή μαζί με την... απαλλαγή του. Έτσι, βρίσκει την βοηθό του, η οποία είναι ένα γκομενάκι το οποίο και θα τον... ξεκουράζει όταν χρειάζεται. Τουλάχιστον είναι...

Όσο ο μποντ σαλιαρίζει, οι κακοί ετοιμάζονται για το μεγάλο κόλπο. Αλλά όχι για πολύ, γιατί το γκομενάκι εντόπισε τον Ρώσο επιστήμονα σε ένα παρτάκι, το οποίο παρτάκι ήταν η παγίδα στον μποντ. Εκεί ψεκάζουν και τον ιό στον κόσμο, αλλά σκότωσε μόνο τους ανθρώπους του Φάσματος. Πάντως τον Ρώσο τον πήρε μέσα από τα χέρια τους η απαλλαγή του μποντ, για να της τον ξαναπάρει μετά ο Μποντ. Κάπως πρέπει να γεμίσει και ο χρόνος της ταινίας βλέπετε, οπότε συμβαίνουν αυτά.

Τελικά, ο Ρώσος δούλευε με τον Μ και το βύσμα με τον Μπλόφελντ, ο οποίος Μπλόφελντ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Μετά από την αναμενόμενη 10λεπτη μάχη μεταξύ καλού και κακού όπου σκοτώνεται ο Φίλιξ, ο Μποντ επιστρέφει στην υπηρεσία για να μάθει περισσότερα, αλλά παίρνει τα φρύδια του από τον Μ. Ωστόσο δεν θα σκάσει ιδιαίτερα, γιατί κανονίζει ραντεβουδάκι με την Moneypenny, όχι για να του πάρει την... στεναχώρια όπως αρχικά πιστεψαμε, αλλά για να πάνε στο σπίτι του Q να ξεκλειδώσει το φλασάκι. Εκεί μαθαίνουν ότι αυτοί που δουλεύουν με τον Μπλόφελντ, έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες DNA, που σημαίνει ότι μπορούν με τον ιό τους να τους σκοτώσουν άμεσα. Τελικά ο ιός ήταν το σχέδιο Ηρακλής.

Στην συνέχεια, βλέπουμε έναν από τους κακούς να επισκέπτεται την πρώην του Μποντ για την αναγκάσει να σκοτώσει τον Μπλόφελντ, φορόντας τον ιό σαν κολώνια, απειλόντας την ότι θα καθαρίσει όσους έχει μιλήσει αν δεν το κάνει. Ο συγκεκριμένος είναι αυτός που είχε πυροβολήσει όταν ήταν μικρή και δεν πέθαινε με τίποτα.

Τελικά ο Μποντ επιστρέφει σαν 00 και αποφασίζει να βρει ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή του ιού. Έτσι πηγαίνουν όλοι μαζί παρεάκι στο κελί του Μπλόφελντ. Στην παρέα είναι και η πρώην του μποντ φορόντας την ειδική κωλώνια, ωστόσο δεν άντεξε και έφυγε λίγο προτού εμφανιστεί ο Μπλόφελντ. Τελικά ο Μπλόφελντ δεν του λέει κάτι που δεν γνωρίζει ήδη ο Μποντ και πεθαίνει όταν ο Μποντ τον αγγίζει, μιας και τα nanobots είχαν παραμείνει επάνω του από το πάρτι.

Έτσι, ο Μποντ πηγαίνει να την βρει στο σπίτι της, εκείνο που έμενε μικρή, για να μάθει ποιος της έδωσε το δηλητήριο. Εκεί, σαν άριστος χειριστής της γλώσσας που είναι, ψήνει την πρώην του και έτσι τα ξανά βρίσκουν. Εκεί βλέπει ότι η πρώην του είχε και παιδί, το οποίο του το έκρυβε και παρότι του λέει ότι δεν είναι δικό του, είναι του μποντ. Εκεί επίσης του λέει ποιος ήταν ο παρωλίγο δολοφόνος της, ο οποίος λέγεται Λούτσιφερ και γιατί ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα της και τον Μπλόφελντ.

Καθώς πηγαίνει να βρει τον Λούτσιφερ, τον κυνηγάνε θεοί και δαίμονες. Ελικόπτερα, τζιπ και μηχανές, ενώ ο μποντ έχει ένα 4χ4 της πλάκας. Εννοείται ότι τους ξεφεύγει και τους εξουδετερώνει όλους, one by one. Ο ένας μάλιστα ήταν και το βύσμα, ο οποίος είχε την τύχη που έχουν όλοι όσοι πάνε κόντρα στον Μποντ. Απορίας άξιο εδώ είναι το που βρήκε τόσο χρήμα ο Λούτσιφες και έχει τόσο προσωπικό και υλικό. Μάλλον θα πουλούσε φάρμακα για την φαλάκρα και αυτός από τον κήπο του πατέρα του. Όμως την πρώην-πρώην του μποντ, πρόλαβε και την απήγαγε ο Λούτσιφερ και την έκανε με ελικόπτερο. Έτσι παρά τα δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανές, ο Μποντ το έκοψε με τα πόδια να πάει να βρει το αεροπλάνο που του έταξε ο Μ και να πάρει πίσω την γυναίκα του. Στον δρόμο τον βρήκε και τον μάζεψε η 007 και πήγαν μαζί στο αεροπλάνο, όπου ο Μποντ ξανά βαφτίζεται 007, μετά από πρόταση της Nomi.

Τελικά οι δύο 007 πηγαίνουν στο νησί χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς. Τόσο χρήμα έδωκε βλέπεις ο Λούτσιφερ για εξοπλισμό, αλλά τσιγκουνεύτηκε σε εργαλεία που θα εντώπιζε απρόσκλητους επισκέπτες. Στο νησί οι πράκτορες μας ανακαλύπτουν πυραύλους που λογικά θα τους έχουν για να αμολύσουν στον κόσμο το χτικιό. Τελικά δεν σκόπευαν να σκοτώσουν χιλιάδες, όπως πίστευε αρχικά ο Μποντ, αλλά εκατομμύρια. Ωστόσο ο Μποντ λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, αφού εκεί θα μάθει ότι το παιδί είναι δικό του και ότι ο Λούτσιφερ θα το σκοτώσει αν κάνει καμιά χαζομάρα, ενώ μπορεί να πάρει την μικρή και να φύγουν ήσυχα από το νησί. Τώρα, γιατί ο Λούτσιφερ δεν σκοτώνει απλά τον Μποντ ή γιατί δεν τον κρατάει αιχμάλωτο και να απειλήσει την Nomi, δεν ξέρω. Μάλλον αυτοί οι κακοί γουστάρουν τους βαρετούς χολιγουντιανούς διαλόγους.

Τελικά ο Μποντ είχε και άλλο όπλο κρυμμένο που δεν φαίνονταν και αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, αλλά ξέφυγε ο Λούτσι με την μικρή, μια μικρή που αποδείχτηκε ίδια ο πατέρας της στην μαγκιά, αφού δάγκωσε τον Λούτσι, αυτός την παράτησε και η μικρή βρήκε τον δρόμο προς τα επάνω για να συναντηθεί με τους γονείς της. Εκεί την κάνουν όλοι από το νησί, εκτώς από τον Μποντ, ο οποίος γυρνάει πίσω για να τελειώσει μια και καλή το θέμα και να ζήσει έτσι ήσυχα με την οικογένεια του. Το ωραίο είναι ότι παρότι όταν μπήκαν στο μέρος, ο Μποντ δεν μπορούσε να ακούει τον Q, τώρα μπορεί μια χαρά. Μάλλον έφυγαν οι περισσότεροι και καθάρισε το σήμα.

Και εκεί που ήταν όλα μια χαρά και θα επέστρεφε ήρωας ο Μποντ, εμφανίστηκε από το πουθενά ο Λούτσι και του χάλασε τα σχέδια, αφού και τον πυροβόλησε και τον γέμισε με δηλητήριο, το οποίο θα σκότωνε την γυναίκα και την κόρη του αν τις άγγιζε. Έτσι, ο Μποντ πήρε την μεγάλη απόφαση να παραμείνει στο νησί και να σκοτωθεί, ενώ σκοτώνει και τον Λούτσι.

Εδώ τελειώνει και η ταινία με τον θάνατο του Μποντ. Ναι, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να σκοτώσουν τον προταγωνιστή του franchise, κάτι που φαντάζομαι δεν θα πέρασε το μυαλό σε κανέναν προηγούμενο σεναριογράφο και υπεύθυνο γενικά του franchise.

0 Comments

Related Posts

The Super Mario Bros. Movie [Παρουσίαση]
Πως το Demolition Man (1993) πρόβλεψε το μέλλον
Top