Γιατί το "Σηκώνει παζάρι" του Κωτσόβολου δεν σου προσφέρει τίποτα

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Γιατί το "Σηκώνει παζάρι" του Κωτσόβολου δεν σου προσφέρει τίποτα

Εδώ και λίγο καιρό, ο Κωτσόβολος έχει βρει έναν μοντέρνο και interactive τρόπο για να ξεστοκάρει προϊόντα.

Έχει μια υπηρεσία που την ονομάζει "Παζάρι", όπου κάποια προϊόντα ανά τακτά χρονικά διαστήματα "σηκώνουν παζάρεμα". Στην ουσία καλείτε ο χρήστης να ορίσει μια τιμή που προσφέρει για κάποιο προϊόν και το σύστημα του προτείνει είτε να πέσει λίγο πιο χαμηλά, αν μπορεί, είτε να ανέβει λίγο γιατί η τιμή που δίνει είναι ήδη αρκετά χαμηλή.

Παρότι διάβασα σε κάποια blogs αρκετά θετικά λόγια για την υπηρεσία αυτήν, θέλησα να την δοκιμάσω και ο ίδιος. Συγκεκριμένα, την δοκίμασα σε δύο προϊόντα και με βάση αυτών των προϊόντων, αλλά και παλιότερων δοκιμών μου, σας προτείνω να ελέγχεται διπλά το προϊόν και τις τιμές που σας δίνει το σύστημα.

Για παράδειγμα, θέλησα να δω μέχρι πόσο μπορώ να ρίξω την τιμή μιας οθόνης "Dell S2419H". Η τιμή στο κατάστημα του Κωτσόβολου ξεκινούσε από 199,99€. Δοκίμασα αρχικά τα 160€.

pazari_3

Θέλησα να κατέβω λίγο παρακάτω, αλλά το σύστημα με ειδοποίησε ότι μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω. Με κάποιες δοκιμές, έφτασα στο παρακάτω ποσό.

pazari_4

Ρίχνοντας ωστόσο μια γρήγορη ματιά, είδα ότι κάποια online καταστήματα την δίνουν στην τιμή των 165€, δηλαδή στην τιμή που το παζάρεψα και εγώ.

pazari_5

Στην συνέχεια δοκίμασα με μια τηλεόραση, την "Samsung UE43RU7092". Η τιμή εκκίνησης της ήταν 449€. Δοκίμασα σαν αρχή τα 369€, αλλά το σύστημα δεν την δέχτηκε και μου πρότεινε τα 393€. Με διάφορες δοκιμές δεν κατάφερα να πέσω πολύ κάτω.

pazari_6

Ρίχνοντας πάλι μια γρήγορη ματιά σε άλλα καταστήματα, είδα ότι σε κάποια από αυτά, η συγκεκριμένη τηλεόραση πωλούνταν αρκετά χαμηλότερα από το παζάρεμα.

pazari_7
pazari_8

Οπότε μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι με το παζάρεμα δεν έχεις κέρδος και θα πρέπει να ψάξεις καλύτερα προτού αγοράσεις κάτι. Με αυτό το άρθρο δεν θέλω να θίξω τον Κωτσόβολο, αλλά ούτε να επιβραβεύσω ή να προωθήσω κάποιο άλλο κατάστημα, γι'αυτό άλλωστε και δεν ονόμασα τα καταστήματα που βρήκα τις τιμές αυτές.

Ο λόγος που το κάνω είναι για να ενημερώσω τον καταναλωτή κυρίως για το τι πρέπει να προσέχει και πότε να αγοράζει από προσφορές και πότε να το ψάχνει, αλλά και να ευχηθούμε να δούμε πραγματικά καλύτερες τιμές από τέτοιες προωθητικές ενέργειες των καταστημάτων.

0 Comments

Related Posts

H20PRO Smart Android TV Box Android 10.0 Review
R36S Retro Handheld Video Game Console Linux Review
Η Nintendo νίκησε την emulation κοινότητα
Αγορά φτηνής τηλεόρασης. Αξίζει;
Top