Γιατί το PS5 δεν -σου- είναι ακόμη απαραίτητο

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Γιατί το PS5 δεν -σου- είναι ακόμη απαραίτητο

Αχ αυτό το PlayStation. Άτιμο brand, πόσο δυνατό είσαι και άτιμο marketing τι μας έχεις κάνει. Ακόμη θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν περιμέναμε το PS2 και PS3 να κυκλοφορήσουν και το πως κάναμε.

Εκείνη την εποχή, το internet δεν ήταν τόσο διαδεδομένο όπως σήμερα και, ειδικά στο PS2, τα νέα μας έρχονταν αποκλειστικά και μόνο από τα περιοδικά του χώρου. Έτσι, περιμέναμε πως και πως να έρθει το επόμενο τεύχος του αγαπημένου μου/μας περιοδικού (και εδώ να κάνω μια μικρή παρένθεση για το πόσο μου λείπουν τα περιοδικά), μπας και έχουν κάποιο νέο για την κονσόλα που περιμένουμε.

Οι εποχές άλλαξαν, αλλά η μανία της νέας γενιάς κονσολών δεν έχει αλλάξει, ίσα-ίσα που έχει αυξηθεί. Γιατί; Γιατί τώρα έχουμε και τους influencers οι οποίοι και σαφώς επηρεάζουν τον κόσμο που τους ακούει με κλειστά μάτια και που και που, τους πετά και κανένα κοκαλάκι (λέγε με και giveaway) για να τους κρατάει μονίμως δεμένους στο χαλινάρι. Και είναι win-win κατάσταση, αφού οι μεν ακούνε αυτά που θέλουν να ακούσουν και ίσως και να κερδίσουν και κάποιο χρησιμοποιημένο προϊόν, οι δε κερδίζουν προβολές και χρήμα.

Και φτάνω και στον θέμα του σημερινού άρθρου. Τους τελευταίους μήνες διακρίνω μια μανία στον κόσμο να μπορέσει να πάρει το PS5 στα χέρια του, με μόνη εξαίρεση όσους το έχουν παραγγείλει και πληρώσει ήδη αλλά δεν τους έχει έρθει. Το PS5 είναι κυριολεκτικά άχρηστο για να το πάρεις αυτήν την περίοδο και για πολύ καιρό ακόμη. Το ίδιο είχα κάνει και εγώ με το PS4, όπου ήθελα να προλάβω -τρομάρα μου- την λευκή έκδοση της κονσόλας, με αποτέλεσμα να το πάρω και να το έχω να σκονίζεται, αφού δεν είχαμε παιχνίδια να παίξουμε. Όπως τώρα δηλαδή ένα πράμα, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Αυτήν η μανία να αγοράσεις πρώτος μια κονσόλα, η ανησυχία μήπως και δεν προλάβεις στοκ, η στεναχώρια όταν δεν βρίσκεις σε κανένα κατάστημα κάποιο κομμάτι, είναι τελείως μα τελείως ηλίθια. Πρώτον γιατί είσαι στην ουσία ένας beta tester, αφού η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι εταιρίες βλέπουν τα λάθη τους και αναβαθμίζουν τις κονσόλες τους, ενώ επίσης δεν υπάρχουν ακόμη παιχνίδια για να παίξεις.

ΟΚ, ξέρω ότι το PS5 έχει κάποιους τίτλους αυτήν την στιγμή για να αγοράσεις, αλλά όλοι τους ή σχεδόν όλοι τους, αν εξαιρέσεις το Godfall ίσως που είναι time exclusive για 6 μήνες, αλλά υπάρχει διαθέσιμο για PC, τα υπόλοιπα παιχνίδια μπορούν να τρέξουν τόσο στο PS4, τόσο (και πολύ καλύτερα βεβαίως βεβαίως) στο PC ή την χαζομάρα -για εμένα- το Deathloop, το οποίο επίσης μπορεί να τρέξει και στο PC.

Το να πάρεις αυτήν την στιγμή το PS5, για εμένα πάντα, δεν διαφέρει από το να στηθείς στην ουρά με τις ώρες για να πάρεις το νέο-αλλά-ίδιο-με-τα-προηγούμενα κινητό της Apple ή της κάθε Apple, ώστε να μπορείς μετά να το μοστράρεις με την ησυχία σου στους φίλους σου, άσχετα αν οι δόσεις στην πιστωτική σε σφίγγουν σαν θηλιά. Οι περισσότεροι που έχουν παλιότερης γενιάς κονσόλες και αγόρασαν το PS5, είμαι 100% σίγουρος ότι το έχουν λειτουργήσει μια και μόνο φορά, για να δούνε τι εικόνα βγάζει.

Αυτήν είναι η καταναλωτική πρέζα που μας δίνουν οι εταιρίες και είμαστε ένα με τα γνωστά πρεζάκια, με την μόνη διαφορά ότι οι δόσεις μας διαφέρουν χρονικά.

0 Comments

Related Posts

H20PRO Smart Android TV Box Android 10.0 Review
R36S Retro Handheld Video Game Console Linux Review
Η Nintendo νίκησε την emulation κοινότητα
Αγορά φτηνής τηλεόρασης. Αξίζει;
Top