Eternals (2021) Review

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Eternals (2021) Review

Αν και η συγκεκριμένη ταινία βγήκε πριν κάτι μήνες, δεν την έβλεπα γιατί περίμενα υπομονετικά να βγει σε καλύτερη ποιότητα και με ελληνικούς υπότιτλους, όπως στα αποστακτήρια του Jack περιμένουν να ωριμάσει το ουίσκι, το οποίο εμείς ωριμάσει δεν ωριμάσει πάλι μπόμπα θα το πιούμε.

Επειδή δεν είχα φελλούς όμως, όπως στο αποστακτήριο για να περνάω την ώρα μου, έβαζα να δω ταινίες με υπόθεση και "νόημα", για να περάσει έτσι η ώρα ευχάριστα. Κάποια στιγμή βαρέθηκα και την είδα αναγκαστικά σε ποιότητα cam (το cam με a, όχι με u).

Στην ταινία, η οποία πρέπει να πω ότι έχει όλα τα καλά του σημερινού Χόλιγουντ, όπως κορίτσια από την Λέσβο που τους αρέσει η "Γλυφάδα", πολυεθνικότητες, διαφυλικές σχέσεις, άφυλους χαρακτήρες κλπ, βλέπουμε κάποιους που αυτοαποκαλούντε "Celestials", οι οποίοι μετά από τσίπ'ρα, την είδαν Θεοί και αποφάσισαν να φτιάξουν τους Deviants, πλάσματα τα οποία τρέφονται με νοήμονα όντα. Μην ανησυχείτε, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να έρθουν, για εμάς αδιαφορούν μιας και έχει χαθεί προ πολλού η νοημοσύνη σε αυτήν την χώρα και δεν πρόκειται να επιστρέψει στα επόμενα 1000 χρόνια.

Και εδώ να πω ότι το Χόλιγουντ μας αντέγραψε για ακόμη μια φορά. Εννοείται αυτό, αφού είμαστε οι καλύτεροι των καλυτέρων, οι best of the best, οι top of the tops και από που αλλού να κλέψουν, αν όχι από την κορυφή; Ποιος άλλος λαός μπορεί να τριπλοπαρκάρει σε μονό δρόμο για να πάρει καφέ και να σου την πει κιόλας αν τον κορνάρεις γιατί δεν χωράς να περάσεις; Εμείς. Έτσι, πήραν την ιδέα για την ταινία από το "Ο Κώτσος Και Οι Εξωγήϊνοι (1980)". Και μπορεί να μην είχαμε καλά εφέ στην ταινία, είχαμε όμως καλά γκομενάκια, σε σχέση με αυτές που έβαλαν στο Eternals.

Οι Eternals λοιπόν, είναι επίσης δημιουργήματα των Celestials (οντότητες οι οποίοι είναι κάτι παραπάνω από θεοί όπως είπαμε) και έρχονται στην γη για να την σώσουν. Για την ακρίβεια, την είχαν επισκεφτεί εφτά χιλιάδες χρόνια πριν, αφήνοντας το σημάδι τους στην εξέλιξη της ανθρωπότητας (όπως πυραμίδες, ατμομηχανές, πλοία κλπ, ενώ γνώρισαν και πολλούς διασήμους, όπως ο Δαρβίνος) και όταν τελείωσαν την δουλειά τους, αποφάσισαν να ζήσουν ανάμεσα μας. Στην αρχή λοιπόν, βλέπουμε τους Eternals να σώζουν στο παρά πέντε ένα παιδάκι, έχουν βλέπετε καλό timing οι θεοί και να αρχίζει έτσι η συνύπαρξη τους με τους ανθρώπους.

Έτσι, η ταινία μας επιστρέφει στο παρών, όπου κάποιοι θεοί αρέσκονται στο να βγάνουν selfies, να διδάσκουν σε πανεπηστήμια, να παρτάρουν σαν party animals και να φλερτάρουν. Όλα αυτά τα ωραία όμως τελειώνουν, όταν οι Deviants επιστρέφουν ενωμένοι και δυνατοί για να διαλύσουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Δηλαδή για 7 χιλιάδες χρόνια, οι Deviants περίμεναν υπομονετικά για να επιτεθούν. Και κλαίγομαι εγώ μετά επειδή περίμενα 2 μήνες για καλύτερη ποιότητα. Ο ένας από αυτούς μάλιστα, επιτήθεται και στον Jon Snow, τον γκόμενο δηλαδή της μιας των eternals, της Sersey, έτσι για να δέσει στο σενάριο για το πως ο γήινος ανακαλύπτει ότι είναι τελικά Θεά. ΤΟ τέρας λοιπόν τους κυνηγάει στην πόλη για να τους σκοτώσει και θα τα κατάφερνε, αν δεν έκανε την εμφάνιση του το Alpha male των Eternals, ο Ikaris για να τους σώσει. Εκεί, οι Eternals ανακαλύπτουν ότι οι Deviants δεν είναι τίποτα λάχανα που θα νικήσουν για πλάκα, αλλά εξίσου δυνατοί ενώ πλέον μπορούν και να θεραπεύονται άμεσα.

Εδώ να πω ότι όλο αυτό το σκηνικό μου φάνηκε άθλιο, κυρίως από τον Jon Snow και την αντίδραση του όταν ανακάλυψε ότι πρόκειται για θεούς από άλλο πλανήτη ή όταν ήρθε αντιμέτωπος με τα τέρατα και έκανε λες και τους επιτέθηκε κανένα σκυλάκι. Καλύτερη αντίδραση έχει ένας youtube streamer όταν παίζει κάποιο παιχνίδι με εξωγήινους για πρώτη φορά. Αλλά ας πούμε ότι γνώριζε κάποια πράγματα, όπως ο πόλεμος με τον Thanos και έτσι για αυτόν όλα αυτά ήταν απλώς Πέμπτη. Εκεί επίσης μαθαίνει ότι η Sersey τα είχε με τον Ίκαρο και ότι αυτός απλά ήταν ο καλυνηχτάκιας της, αυτός που την έκανε παρέα μέχρι να επιστρέψει ο μαμιάς. Η τανία μάλιστα μας κάνει και κάποια flashbacks, ώστε να δούμε πως τα φτιάξανε και παντευτήκανε, λες και είχαμε καούρα να το μάθουμε.

Η λεβεντοπαρέα των θεών λοιπόν, για να γυρίσουμε ξανά στο παρών, αποφασίζει να ενωθεί ξανά έπειτα από χιλιάδες χρόνια και να σώσει για ακόμη μια φορά τον πλανήτη. Και με τι μέσο πηγαίνουν να βρουν τους άλλους. Με αυτοκίνητο. Έλεος, κοτζαμ σούπερ ήρωες. Το σημείο συνάντησης τους μάλιστα είναι ένα καλυβόσπιτο στην Νότια Ντακότα, από το Λονδίνο που ήταν πριν. Στο καλυβόσπιτο αυτό, βρίσκουν την Ajak νεκρή από κάποιον Deviant, ο οποίος της πήρε και τις δυνάμεις της. Εκεί, ο Arishem, ο Δίας ας πούμε των Celestials, εμφανίζεται στην Sersey μέσο της μπάλας της Ajak και της λέει ότι ήρθε η ώρα. Τώρα, γιατι δεν μάχονται οι Celestials που είναι και πιο δυνατοί, άγνωστο, ωστόσο αποφάσισαν η Sersey να πάρει την θέση της Ajak. Εκεί επίσης μαθαίνουμε για την Mahd W'yry, μια ασθένεια που τρελαίνει τους Eternals και κατέβαλε την Thena και μας δίνεται και το απαραίτητο flashback για να μάθουμε περισσότερα, όπου βλέπουμε και την ικανότητα που είχε η Ajak να θεραπεύεται. Εκεί βλέπουμε ότι η Thena συνήλθε από την ασθένεια έπειτα από το μπουκετίδι που έφαγε από τον χοντρό και πιθανόν όλοι νόμιζαν ότι έγινε καλά. Εκεί επίσης βλέπουμε και ότι η ομάδα χώρισε λόγω της Ajak, οπότε και αυτηνής τα ήθελε ο κώλος της.

Πίσω στο παρών ξανά και τώρα βρισκόμαστε στο Μουμπάι, όπου παρακολουθούμε έναν βαρετό Ινδικό χορό. Ειλικρινά, αυτούς τους χορούς τους βαριέμαι μέχρι αηδίας στις ταινίες. Εκεί ο βασικός χορευτής είναι ένας από τους Eternals ονόματι Kingo, οπότε και οι ήρωες μας περιμένουν υπομονετικά να τελειώσει αυτό το μαρτύριο και να του πουν τι συμβαίνει. Εκεί βλέπουμε ότι ο Kingo γυρνάει ταινίες και δεν θέλει να αφήσει την επιχείρηση για να τρέχει για τέρατα και λοιπές μαλακίες. Εδώ επίσης μας δείχνει ότι ο Kingo, την ώρα που ο κόσμος καίγεται και τα τέρατα τρώνε την ανθρωπότητα, αυτός γυρνάει ντοκιμαντέρ στο αρεοπλάνο. Σούπερ ήρωες από τα Lidl, πιο βαρετοί και από μεσονύκτια επανάληψη της Βουλής.

Επόμενη πίστα η Αυστραλία, όπου πάνε να βρουν τον χοντρό με τα δυνατά μπουκέτα, ο οποίος πίνει σαν τον Ορέστη Μακρή και ζει με την άλλη την τρελή. Την Thena ντε και μπορώ να πω ότι της Ατζελίνα Τσουλί της πάει γάντι ο ρόλος της τρελής. Εκεί τρώνε όλοι μαζί, πράγμα περίεργο για αθάνατους. Ίσως από την συμβίωση τους με εμάς να έμαθαν την προβατίνα στα κάρβουνα με ντόπιο κρασί.

Εκεί η Sersey έσπασε τελικά τον κώδικα ΝταΜήτσι και επικοινώνησε με τον Arishem, όπου μαθαίνουμε ότι ο Arishem θέλει να γεννηθεί ένας ακόμη celestian, ονόματι Tiamat, ο οποίος επίσης χρειάζεται ανθρώπους για να τραφεί και στην ουσία οι Deviants επειδή μας έτρωγαν, απέτρεπαν την γέννηση του. Ο ίδιος επίσης δημιούργησε και τους Deviants και τους έστειλε στην γη για να σκοτώσουν τους δεινόσαυρους, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν οι άνθρωποι, αλλά λόγω ενώς bug στο σύστημα, άρχισαν να τρώνε ότι κινούνταν και στην ουσία, οι Eternals φτιάχτηκαν για να σκοτώσουν τους Deviants και να γεννηθεί έτσι ο Tiamat και να καταστρέψει την γη. Άντε τώρα η Sersey να τα εξηγήσει όλα αυτά στους άλλους που είναι πιωμένοι.

Οι ήρωες μας, πρέπει να βρουν τους υπόλοιπους για να σταματήσουν την καταστροφή της γης, πηγαίνοντας κόντρα στον Arishem. Έτσι κάνουν μια στάση στον Αμαζόνιο, για να βρουν τον Druig, ο οποίος είναι και το καθίκι της παρέας. Εκεί ωστόσο τους επιτήθονται οι Deviants, όπου οι ήρωες μας τα βρίσκουν σκούρα. Εκεί ένας Deviant σκότωσε τον μπουκετάκια και πήρε την δύναμη του και έτσι έγινε κάτι σαν άνθρωπος, μάλιστα άρχισε να μιλάει και έμαθε την αλήθεια για τι γίνεται κάθε φορά που γεννιέται ένας celestian.

Τώρα τους έμεινε να βρουν τον Phastos, ο οποίος είναι gay και ζει με το αγόρι του, τι άλλο, έναν λευκό και μάλιστα έχουν και ένα παιδάκι και παρότι ήταν ο number one εφευρέτης, κάτι σαν τον Κύρο γρανάζη, τώρα ψωνίζει τραπέζια από τα IKEA.

Τώρα όλοι μαζί, πάνε να βρουν την Μακάρι και εδώ είναι που λέμε, μακάρι να τελειώσει αυτήν η αηδία. Εκεί σε ένα ακόμη flashback, μαθαίνουμε ότι η κουφάλα ο Ίκαρος τα γνώριζε όλα αυτά, όπως γνώριζε ότι οι Deviants ήταν στην γη, ενώ μαθαίνουμε ότι η καταστροφή της γης ήταν να γίνει λίγα χρόνια πριν, αλλά ο Thanos καθυστέρησε τα σχέδια τους όταν εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό. Εκεί επίσης βλέπουμε ότι ο Ίκαρος δεν θέλει να προδόσει τον Arishem και ότι αυτός φταίει για τον θάνατο της Ajak. Έτσι, δεν αργεί να αποκαλύψει τον σκοπό του και τους υπολοίπους, όπου τους καταστρέφει τα όποια σχέδια τους για αποτροπή του Emergence. Όσο αυτοί μαλώνουν αναμετάξυ των, ο Tiamat έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του, ενω η Thena σκότωσε και το Deviant που είχε σκοτώσει τους ήρωες μας.

Τελικά η καψούρα δεν άφησε τον Ίκαρο να σκοτώσει την Sersey, η οποία βρήκε τελικά την δύναμη και σκότωσε τον celestian, τον οποίο μετέτρεψε σε άγαλμα για να έχουν και κάτι να βλέπουν οι γιαπωνέζοι τουρίστες. Μετά από αυτό, ο Ίκαρος μην μπορώντας να κρύψει την ντροπή του, πήγε στον Ήλιο για να αυτοκτονήσει.

Αυτήν ήταν η ταινία και υποθέτω ότι θα υπάρξει και επόμενη, όπου ο Arishem είπε στην Sersey ότι μπορεί να επιστρέψει για δικαιοσύνη. Η ταινιά ήταν μια αηδία και μισή, χάλια σενάριο, χάλια υπερήερωες, χάλια προσπάθειες για αστείες σκηνές, όπως ο Ινδός που τράβαγε με την κάμερα τα πάντα, ένα χάλι ήταν όλο γι'αυτό και πάτωσε σε κριτικές. Αυτό που δεν καταλαβαίνει το Χόλιγουντ, είναι ότι δεν θέλουμε να μας πιέζουν με τις ατζέντες τους. Αντί να ξεστραβωθούν και να δουν πως το Squirt εεε sorry λάθος chat, πως το Squid Game σάρωσε τα πάντα, χωρίς να βάλει μέσα λεσβίες, gay, διαφυλικές σχέσεις κλπ. Ο κόσμος δεν γουστάρει να του πετάς την όποια ατζέντα προωθείς στην μάπα, θέλει να βλέπει ταινίες για να διασκεδάσει, όπως κάναμε πριν από καμια 20ετία.

0 Comments

Related Posts

The Super Mario Bros. Movie [Παρουσίαση]
Πως το Demolition Man (1993) πρόβλεψε το μέλλον
Top