Chernobyl Review (ΗΒΟ)

Chernobyl Review (ΗΒΟ)
28/05/2019 08:14:00

Η νέα σειρά του HBO (σε συνεργασία με το Βρετανικό Sky), Τσερνόμπιλ, εξιστορεί με ανατριχιαστική λεπτομέρεια το ατύχημα στον ομώνυμο πυρηνικό σταθμό τον Απρίλιο του 1986.

Αν και η μόνη μου ένσταση είναι το γεγονός ότι μας δείχνουν τα γεγονότα αμέσως μετά την έκρηξη, θα ήθελα να δω και πριν την έκρηξη τι ακριβώς συνέβη, αλλά η σειρά είναι φανταστική και είναι κάτι που δεν σε ενδιαφέρει βλέποντας την. Το HBO προβάλλει σήμερα το 4ο επεισόδιο της σειράς που είναι και το προτελευταίο.

Για όσους ενδιαφέρονται να δουν τι συνέβη πριν την έκρηξη του κατά τα άλλα ασφαλούς ρώσικου αντιδραστήρα RBMK, μπορείτε να δείτε το Chernobyl Nuclear - Surviving Disaster του BBC.

Όπως έγραψα, η μίνι αυτή σειρά ξεκινά -μετά από έναν μικρό πρόλογο- την στιγμή που έγινε η έκρηξη στον έναν από τους τέσσερις αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού Chernobyl, στην πόλη Πρίπιατ, που σήμερα βρίσκεται στα εδάφη της Ουκρανίας.

Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη και η σειρά μας δείχνει με πολύ όμορφο τρόπο τα γεγονότα που προηγήθηκαν αν και όχι με λεπτομέρεια στην αρχή. Αυτό θα συμβεί αργότερα, ενώ βλέπουμε τον κόσμο να παλεύει με την φωτιά και την ραδιενέργεια η οποία θα τους σκοτώσει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Μαθαίνουμε επίσης για την θυσία πολλών ανθρώπων, που χωρίς αυτούς η ζημιά θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη, αφού κατάφεραν με τις ενέργειες τους να μειώσουν την ζημιά, ενώ βλέπουμε και πως λειτούργησε η κρατική μηχανή ώστε να κρατήσει το γεγονός κρυφό και να μην μαθευτούν τα σχεδιαστικά λάθη του αντιδραστήρα.

Η σειρά αυτή τη στιγμή έχει βαθμολογία 9.7 με σχεδόν 66000 ψήφους και κατά την γνώμη μου δικαίως.

Πρόκειται για φοβερή σειρά την οποία αξίζει να δεις. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρεις για το ατύχημα, μπορείτε να δείτε και την ταινία "Chernobyl: The Final Warning" του 1991.

Για τους πιο "τολμηρούς", υπάρχει online και η σοβιετική ταινία "Raspad" του 1990 (με Αγγλικούς υπότιτλους), η οποία δίνει μια διαφορετική οπτική στο συμβάν.

Δείτε το trailer της σειράς

Related Posts