Αυτοκίνητα με υγραέριο: όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Αυτοκίνητα με υγραέριο: όλα όσα πρέπει να ξέρεις
10/10/2017 08:39:00

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω μερικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να μετατρέψει το αυτοκίνητο του σε υβριδικό, ώστε να κινείται τόσο με βενζίνη όσο και με υγραέριο, με στόχο το κέρδος.

Προτού ξεκινήσετε με την μετατροπή, θα πρέπει να ψάξετε καλά το συνεργείο που θα επισκεφθείτε για να κάνετε την μετατροπή. Παίζει σημαντικό ρόλο τόσο η εμπειρία του συνεργείου, όσο και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν, ώστε να μην έχετε προβλήματα αργότερα.

Το υγραέριο σαφώς και είναι αρκετά φθηνότερο από την βενζίνη ή το diesel. Ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε ότι πέφτουν σημαντικά οι επιδόσεις του αυτοκινήτου σας, ειδικά στις υψηλές στροφές (πχ σε κάποια προσπέραση θα το καταλάβετε).

Επίσης θα πρέπει να διαθέσετε κάποιο μέρος από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπει η δεξαμενή του υγραερίου. Σε μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και σε μικρές αποστάσεις, περισσότερο θα καίτε βενζίνη παρά υγραέριο, ειδικά τον χειμώνα που θα πρέπει να περιμένετε να ζεσταθεί ο κινητήρας για να ανοίξει η αντλία του υγραερίου.

Το αυτοκίνητο δεν κάνει οικονομία όταν καίει υγραέριο. Για την ακρίβεια καίει λίγο παραπάνω από τι θα έκαιγε βενζίνη. Απλώς είναι φθηνότερο το υγραέριο από την βενζίνη και εκεί είναι που γίνεται η οικονομία.

Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε το κόστος της μετατροπής και τον χρόνο που θα κάνετε απόσβεση της, προτού αρχίσετε να κάνετε οικονομία στο καύσιμο σας. Αν δεν κάνετε πολλά χιλιόμετρα τον μήνα, θα σας πάρει καιρό να βγάλετε το κόστος πρωτίστως και μετά να εξοικονομήσετε από τα καύσιμα.

Άποψη μου είναι να μην κάνετε μετατροπή στο αυτοκίνητο σας, αν δεν το έχετε επαγγελματικό ή δεν κάνετε πολλά χιλιόμετρα τον μήνα. Δεν αξίζει και είναι πολύ πιθανό να σας εμφανίσει προβλήματα. Αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, προτιμήστε ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού.

Επίσης καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους ταμπέλες που απαγορεύουν τα αυτοκίνητα που καίνε LPG, για λόγους ασφαλείας.

Related Posts