HomebrewGr

Πως κάνουμε softmod στο Wii

Δανείστηκα πρόσφατα ένα Wii με σκοπό να κάνω το λεγόμενο softmod. Το έκανα περισσότερο γιατί ήθελα να παίξω κανά δυο παιχνιδάκια που είχα βάλει στο μάτι καιρό. Τελικά, το Softmod ήταν υπερβολικά εύκολο για να γίνει.

Θα χρειαστούμε

Το κυριότερο είναι το Wii μας να έχει εγκατεστημένη την έκδοση firmware 4.3, οπότε καλό είναι να το αναβαθμίσετε από την επιλογή που διαθέτει το σύστημα, σε περίπτωση που η ήδη εγκατηστημένη έκδοση είναι μικρότερη.

Μια κάρτα SD και ένα μέσο να την συνδέσουμε στο PC. Μπορεί να γίνει και με κάποια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό κ.α. Εγώ το έκανα με το GPS φαντάσου.

How to

Αρχικά πηγαίνουμε εδώ και βάζουμε την MAC Address του Wii μας. Επίσης φροντίζουμε να επιλέξουμε την σωστή έκδοση του firmware μας (για εμάς είναι το E) και να είναι επιλεγμένο το "Bundle the HackMii Installer for me!", ώστε να είναι έτοιμο το HackMii. Την MAC Address την βρίσκουμε πηγαίνοντας στο Wii Options --> Wii Settings --> (Σελίδα 2) --> Internet --> Console Information.

Αποσυμπιέζουμε το αρχείο από το hackmii.com και το μεταφέρουμε στην SD κάρτα μας, την οποία θα πρέπει να έχουμε φορμάρει σε FAT ή FAT32. Όταν τα μεταφέρουμε, την βάζουμε στο Wii και πηγαίνουμε να διαβάσουμε τα γράμματα μας. Θα πρέπει να έχουμε ήδη ένα τουλάχιστον γράμμα στο Wii για να λειτουργήσει το hack, οπότε μπορούμε να έχουμε ένα note δικό μας. Όταν ανοίξουμε τα γράμματα μας, θα δούμε και αυτό, το οποίο θα πρέπει να διαβάσουμε, ώστε να τρέξει και να εγκαταστήσει το hack.

Τώρα ξανά βάζουμε την κάρτα SD στο PC και αποσυμπιέζουμε τα αρχεία του Modpack. Θα πρέπει να τα βάλουμε όπως μας αποσυμπιεστούν στην SD, ώστε στην ουσία τα αρχεία ModPack.md5, IOS Update.md5 και hacks_hash.ini να είναι στο root, μαζί με τον φάκελο "Apps" και "Wad". Βάζουμε ξανά την SD στο Wii.

Τρέχουμε το κανάλι Homebrew και μετά επιλέγουμε το Wiimod. Από εκεί επιλέγουμε το Wad Manager θα μας εμφανιστούν τα αρχεία του φακέλου "Wad" που βάλαμε στην κάρτα SD παραπάνω.

Εκεί πατάμε το "1" από το χειριστήριο και επιλέγουμε "Α" όταν ερωτηθούμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε. Όταν τελειώσει, πατάμε οποιοδήποτε πλήκτρο για να συνεχίσουμε.

ΔΕΝ θα πρέπει να συνεχίσουμε αν το WAD αποτύχει να εγκατασταθεί. Αν αποτύχει, θα πρέπει να δοκιμάσουμε ξανά να το εγκαταστήσουμε. Θα πρέπει να μας δείξει ότι και τα 30 Wads έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία. Αν αποτύχει έστω και ένα, δεν θα έχουμε καταφέρει κάτι. Δύσκολο να αποτύχει, αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις.

Σχεδόν τελειώσαμε. Πηγαίνουμε πάλι στο κανάλι Homebrew και τώρα επιλέγουμε το Priiloader. Διαβάζουμε ότι μας δείχνει και επιλέγουμε να το εγκαταστήσουμε. Όταν τελειώσει, πατάμε και κρατάμε το Reset από το Wii για μερικά δευτερόλεπτα. Θα μας εμφανίσει τώρα το μενού του Priiloader. Από εκεί επιλέγουμε τα hacks που επιθυμούμε. Προτείνω τουλάχιστον τα "Block Disk Updates", "Block Online Updates" ώστε να αποφύγετε τίποτα "περίεργα" στο μέλλον (αν και πιο μέλλον του Wii, αλλά λέμε τώρα).

Επιλέγουμε Save settings, πατάμε το "Α" και αυτό ήταν. Πλέων το Wii μας είναι έτοιμο για να τρέξει homebrew και αντίγραφα παιχνίδια (τα δικά μας για λόγους ασφαλείας κλπ).

Για ακόμη μια φορά βάζουμε την SD στο PC, διαγράφουμε όλα τα αρχεία που υπάρχουν (ή καλύτερα κάνουμε ένα νέο φάκελο και τα μεταφέρουμε εκεί, ποτέ δεν ξέρεις) και αποσυμπιέζουμε τα περιεχόμενα του αρχείου APP-PACK-V4. Στην ουσία περιέχει τα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στο μενού του Wii, ώστε να μπορούν να τρέχουν όταν τα επιλέγουμε.

Για να τρέξουμε τώρα τα παιχνίδια μας σε DVD θα πρέπει το Wii μας να είναι παλιότερο του 2009. Αν είναι πιο καινούριο, θα πρέπει να τα τρέχουμε σε μορφή ISO από κάποιον εξωτερικό USB δίσκο. Γενικά είναι καλύτερα να έχουμε τα παιχνίδια μας σε ISO, ποιος κάθεται τώρα να γράφει ένα ένα τα παιχνίδια.

Τα παιχνίδια του Wii υπάρχουν σε δύο μορφές στο διαδίκτυο, σε .iso και σε .wbfs. Κάνουμε έναν φάκελο "WBFS" στο root του σκληρού δίσκου που θέλουμε να έχουμε για να τοποθετούμε τα παιχνίδια του Wii. Τρέχουμε το Wii Game Manager και αν το παιχνίδι είναι σε iso επιλέγουμε "Open iso files", ενώ αν είναι σε wbfs επιλέγουμε "Open wbfs files". Τώρα ανάλογα πάλι το αρχείο, αν είναι iso τα παιχνίδια, κάνουμε δεξί κλικ επάνω στο παιχνίδι (αφού το έχουμε ήδη ανοίξει) και επιλέγουμε "Copy wbfs with subdirectories" (αν είναι σε wbfs επιλέγουμε απλώς "Copy with subdirectories") και επιλέγουμε τον φάκελο "WBFS" που δημιουργήσαμε.

Όταν τελειώσουμε με τις μεταφορές, βάζουμε τον σκληρό δίσκο στο Wii και επιλέγουμε το κανάλι "Configurable USB Loader". Όταν τρέξει, επιλέγουμε "USB Mass Storage Devide" και θα μας εμφανίσει τα παιχνίδια μας.

Καλό Gaming.

Full Post

Related topics:

True Blue, το πρώτο modchip για το PS3!!!

Πως να ξεκλειδώσεις τα αρχεία pdf online

Πως να αποθηκεύσετε τα τραγούδια του Spotify

Πως να φτιάξετε εύκολα και δωρεάν το δικό σας website

Πως να απενεργοποιήσετε το tab reloading του Firefox (Android)