Το YouTube θα αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις σε όλα τα βίντεο ανεξάρτητα από το κανάλι

22/11/2020 0 comments 7 Reads

Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα στις ΗΠΑ και από τα μέσα του 2021 οπουδήποτε αλλού.

Στις 18 Νοεμβρίου, το YouTube ενημέρωσε τους όρους υπηρεσίας του, όπου περιέχεται μια κρίσιμη αλλαγή που μπορεί να πετάξει κάτω από τα ραντάρ των YouTuber, γιατί απλούστατα κανείς δεν διαβάζει τους όρους της κάθε υπηρεσίας.

Στο δεύτερο σημείο, οι όροι έχουν ως εξής: "οι διαφημίσεις μπορούν πλέον να εμφανίζονται σε βίντεο από κανάλια που δεν ανήκουν στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube (YPP) και θα αρχίσουμε σταδιακά να τοποθετούμε διαφημίσεις σε βίντεο που είναι ασφαλή για τις εταιρίες".

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου μόνο τα βίντεο που δημιουργούσαν έσοδα για τους δημιουργούς τους είχαν διαφημίσεις, το YouTube θα εμφανίζει διαφημίσεις μπροστά από ένα βίντεο, ανεξάρτητα από το αν ο δημιουργός του είναι συνεργάτης του YouTube ή όχι. Αν για παράδειγμα, ένα μικρό κανάλι έχει λιγότερους από 1000 subscribers και τώρα δεν μπορεί να προβάλει διαφημίσεις αν δεν περάσει τους 1000 και αν δεν τον δεχτούν στο πρόγραμμα, σύντομα θα προβάλει το YouTube διαφημίσεις και τα κέρδη θα τα λαμβάνει το ίδιο το YouTube.

Αυτό δεν προωθεί μόνο τις πιο ενοχλητικές διαφημίσεις που έχει το YouTube, αυτές στην αρχή κάθε video, αλλά απορρίπτει επίσης την απόφαση των YouTuber να προβάλουν μια διαφήμιση ή όχι - οι δημιουργοί που κερδίζουν χρήματα μέσω του Patreon αντί να βασίζονται στα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube, συχνά απενεργοποιήσουν τις διαφημίσεις για τους θεατές τους ως ένα ευχαριστώ για την υποστήριξή τους.

"Αυτό είναι μέρος των συνεχιζόμενων επενδύσεών μας σε νέες λύσεις, όπως οι διαφημίσεις Home Feed, οι οποίες βοηθούν τους διαφημιζόμενους να αξιοποιήσουν υπεύθυνα την πλήρη κλίμακα του YouTube για να συνδεθούν με το κοινό τους και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους", αναφέρει η ανάρτηση. Όπως και πριν, οι δημιουργοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν συνεργάτες εάν πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας του προγράμματος συνεργατών του YouTube, όπως συνολικά 4.000 δημόσιες ώρες παρακολούθησης για 12 μήνες και 1000+ συνδρομητές.

Οι αλλαγές ισχύουν επί του παρόντος για τα κανάλια των ΗΠΑ, ενώ οι όροι υπηρεσίας θα ισχύουν στον υπόλοιπο κόσμο από τα μέσα του 2021.