Το Nintendo Switch είναι η κονσόλα με τις καλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για 23 συνεχείς μήνες

13/11/2020 0 comments 17 Reads

Κάθε φέτος και... καλύτερα για το Nintendo Switch, αφού δεν σταματάει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τα τελευταία χρόνια, τα πηγαίνει καλά το Nintendo Switch. Σύμφωνα με τη Nintendo, το Switch ήταν η κονσόλα με τις καλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για 23 συνεχείς μήνες. Και σύμφωνα με στοιχεία του Ομίλου NPD, είχε τον καλύτερο Οκτώβριο ποτέ, μεταφέροντας 735.926 μονάδες τόσο του Switch όσο και του Switch Lite στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία λέει ότι οι πωλήσεις της κονσόλας αυξήθηκαν 136% σε σύγκριση με πέρυσι. Μέχρι σήμερα, το Switch έχει πουλήσει 22,5 εκατομμύρια μονάδες στις ΗΠΑ και την περασμένη εβδομάδα η Nintendo αποκάλυψε ότι περισσότερες από 68 εκατομμύρια κονσόλες έχουν πουληθεί παγκοσμίως. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη δυναμική μας», λέει ο Nick Chavez, Senior Vice President (SVP) πωλήσεων και μάρκετινγκ της Nintendo Αμερικής.

Ο Chavez θέτει τον μεγάλο Οκτώβριο της εταιρείας σε δύο βασικούς παράγοντες. Το ένα είναι η καλύτερη παροχή αποθεμάτων της κονσόλας. Ειδικά φέτος, πολλές φορές δεν μπορούσες να βρεις διαθέσιμο Switch προς αγορά σε καταστήματα. Αυτό οφείλεται και στην αυξημένη ζήτηση λόγω του συνδυασμού της πανδημίας και της επιτυχίας του Animal Crossing: New Horizons.

Ο δεύτερος λόγος είναι το Animal Crossing -themed Switch που παρουσιάστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους, κάτι που σίγουρα ώθησε αρκετά τις πωλήσεις της κονσόλας.

Animal Crossing -themed Switch

Όπως και με το προηγούμενο έτος, η Nintendo λέει ότι μεγάλο μέρος των αυξημένων πωλήσεων προέρχεται από γυναίκες που παίζουν με το Switch, αλλά και οικογένειες γενικότερα.

Ο χρόνος της ανακοίνωσης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων, καθώς αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε και το PlayStation 5 και δύο νέες κονσόλες Xbox από τη Microsoft. Πηγαίνοντας στην ολοένα και πιο σημαντική σεζόν των διακοπών, φυσικά θα υπάρξει αυξημένος ανταγωνισμός, ο οποίος θα μπορούσε να σταματήσει το σερί 23 μηνών της Nintendo. Η Nintendo ετοιμάζει κάποιες μεγάλες κυκλοφορίες τίτλων της για να αυξήσει τις πωλήσεις την περίοδο των διακοπών - συμπεριλαμβανομένων του Mario Kart Live: Home Circuit και των επερχόμενων Hyrule Warriors: Age of Calamity, αλλά η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι δεν είναι απαραίτητα σε άμεσο ανταγωνισμό με τη Sony και τη Microsoft.

Πηγή: theverge