Και όμως, υπάρχει παγκόσμιο πρωτάθλημα Tetris

01/05/2017 0 comments 220 Reads

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού "Nintendo World Championship" του 1990, το Tetris ήταν το καλύτερο παιχνίδι για τον σκοπό αυτόν. Ο τότε νικητής, ο Thor Aackerlund, θεωρείτε ακόμη και σήμερα ως ο καλύτερος παίχτης του Tetris.

Ακόμη και σήμερα, τα τουρνουά του Tetris παίζονται όπως ακριβώς τότε, με την κλασική έκδοση του παιχνιδιού στο NES, χρησιμοποιώντας την κονσόλα και τα χειριστήρια της συσκευής και όχι κάποιον emulator.

Το 2009, ένας παίχτης ονόματι Harry Hong, ήταν ο πρώτος που κατάφερε να φτάσει το σκορ των 999,999 πόντων στο παιχνίδι, κάτι που μέχρι τότε θεωρούνταν αδύνατο. Εμπνευσμένος από αυτό, ο Adam Cornelius ξεκίνησε την παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας, για την οποία μάλιστα δημιούργησε και μια εκστρατεία στο Kickstarter.

Με το που έγινε γνωστό, πολλοί παίχτες άρχισαν να δηλώνουν ότι κατάφεραν και έφτασαν αυτό το σκορ. Ο Adam τότε και με την βοήθεια του βετεράνου των Nintendo World Championship, τον Robin Mihara, ξεκίνησαν την αναζήτηση και άλλων πρωταθλητών του Tetris.

Σιγά σιγά γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας live τουρνουά, όπου οι κορυφαίοι παίχτες θα μάχονταν μεταξύ τους, κάτι που τον οδήγησε στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ Ecstasy of Order: The Tetris Masters.

Πλέον το τουρνουά διοργανώνεται στο Retro Gaming Expo στο Πόρτλαντ και μαζεύει περί τους 6000 θεατές.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στο τουρνουά, κάνοντας το πολύ δύσκολο, ενώ δεν λείπουν και οι νεότεροι που απειλούν να νικήσουν τους μέχρι στιγμής κορυφαίους παίχτες.