Έσπασε" το NES Classic και μπορούν να προστεθούν περισσότερα παιχνίδια

07/01/2017 0 comments 209 Reads

Αν ενδιαφερόσουν να αποκτήσεις ένα NES Classic, αλλά δεν σου άρεσε η ιδέα των 30 παιχνιδιών, τώρα μπορείς να αποκτήσεις ένα, μιας και hackers κατάφεραν και βρήκαν τρόπο να προσθέτουν περισσότερα παιχνίδια στο σύστημα.

Σημειώστε ότι παρότι δεν χρειάζεται να ανοίξετε το μηχάνημα, η μέθοδος είναι δύσκολη. Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, μιας και δεν έχω το NES Classic, οπότε και μεταφέρω τις οδηγίες των hackers (στο τέλος) για όσους ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στο Reddit, θα πρέπει να έχετε ήδη ένα save του Super Mario Bros για να λειτουργήσει η τεχνική. Έπειτα συνδέεται το NES με το PC σας και το ξεκινήσετε σε λειτουργία "FEL" (κρατώντας το RESET προτού πατήσετε το POWER). Τα σχετικά προγράμματα που θα χρειαστείτε, είναι στις οδηγίες στο τέλος.

Στην συνέχεια μεταφέρεται το λειτουργικό σύστημα του NES στο PC σας, το ανοίγετε με τα κατάλληλα εργαλεία και προσθέτετε ή αφαιρείται παιχνίδια, προτού το ξανά δημιουργήσετε, ώστε να μεταφερθεί πάλι στην κονσόλα, φλασάροντας την.

Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε την συγκεκριμένη διαδικασία, μπορείτε να προσθέσετε στο ίδιο το NES Classic ένα Raspeberry PI, ενώ αν επιμένετε ότι το NES Classic είναι χαμένα λεφτά, μπορείτε να αγοράσετε μια custom clone έκδοση της κονσόλας με Raspeberry PI.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό η Nintendo να γνώριζε ότι θα γίνει κάποια στιγμή αυτό, μιας και στον κώδικα της κονσόλας πρόσθεσε το παρακάτω κείμενο:

This is the hanafuda captain speaking. Launching emulation in 3...2...1. Many efforts, tears and countless hours have been put into this jewel. So, please keep this place tidied up and don't break everything! Cheers, the hanafuda captain.

Η παρουσίαση της κονσόλας και το hack της από εμένα