Επιστρέφει ο ιππότης της ασφάλτου;

10/08/2017 0 comments 243 Reads

Για όσους είναι γεννημένοι την δεκαετία του '80, ο «ιππότης της ασφάλτου» (Knight Rider) είναι μια από τις τηλεοπτικές σειρές που έχουν μείνει σίγουρα στο μυαλό τους.

Η σειρά προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1982 και έκανε θραύση και στην χώρα μας. Στην σειρά πρωταγωνιστούσε ο Μάικλ Νάιτ (Ντέιβιντ Χέισελχοφ), ένας «μοναχικός καβαλάρης» και πρώην αστυνομικός, ο οποίος κλήθηκε να πατάξει το έγκλημα, με την βοήθεια ενός ηλεκτρονικού αυτοκινήτου, τον ΚΙΤΤ (Knight Industries Two Thousand), ένα πλήρως αυτόματο όχημα το οποίο μπορούσε να πηδάει εμπόδια, να μιλάει, να σκέφτεται και να αναπτύσσει τρομερές ταχύτητες -εκτός των άλλων.

Σήμερα όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν αστεία, αλλά την δεκαετία του '80 δεν ήταν και μάλιστα ο ΚΙΤΤ ήταν το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της δεκαετίας. Σημειώστε ότι εχθρούς δεν είχε μόνον ο Μάικλ αλλά και ο ΚΙΤΤ, το Goliath (ένα φορτηγό) και το ΚARR, ένα επίσης αυτόματο αυτοκίνητο.

Την εποχή εκείνη κυκλοφορούσαν και διάφορα "gadgets" με θέμα τον ΚΙΤΤ, όπως για παράδειγμα ρολόγια (δυστυχώς το δικό μου το έχω χάσει) και mini αυτοκίνητα, ενώ δεν έλειπαν και οι εμφανίσεις του ΚΙΤΤ σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Είχα την τιμή να δω και εγώ τον ΚΙΤΤ από κοντά σε κάποια από τις περιοδείες του (ένα από τα πολλά οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες της σειράς), γύρω στις αρχές του '90 αν θυμάμαι καλά.

Επιστρέφει ο ιππότης της ασφάλτου; 1

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την παρωδία με τίτλο "ο Ιππότης της Λακκούβας", με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Ανοιχτομάτη (Κ.Βουτσά) και το ηλεκτρονικό αυτοκίνητο του, το οποίο ονομάζει «ΨΙΤ».

Το intro της αυθεντικής σειράς

Το Χόλιγουντ είναι γνωστό ότι στερεύει από ιδέες και επαναφέρει παλιές καλές τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία (βλέπε για παράδειγμα τον Μαγκάιβερ). Έτσι θέλησε να επαναφέρει και τον «ιππότη της ασφάλτου», με νέο αυτοκίνητο και στην σημερινή εποχή, με την κυκλοφορία της σειράς Knight Rider (2008).

Ωστόσο επειδή ότι επικό προσπαθήσει να κάνει reboot το Χόλιγουντ, το χαλάει, έτσι και αυτή τους η προσπάθεια πάτωσε. Βλέπεις σήμερα με την ευκολία που προσφέρει το CGI στον κινηματογράφο, δεν υπάρχει η φαντασία που υπήρχε τότε. Τότε δεν υπήρχαν αυτά και οι υπεύθυνοι έπρεπε να κατεβάζουν συνεχώς ιδέες.

Οι φαν της σειράς μπορούσαμε να αποκτήσουμε όλα τα επεισόδια της, είτε μέσο των διαφόρων "οδών" του internet, είτε αγοράζοντας ολόκληρη την σειρά, θεωρώντας βέβαιο ότι μετά την αποτυχία του reboot της σειράς, δεν πρόκειται να βλέπαμε ξανά κάποια άλλη προσπάθεια.

Ωστόσο ο ίδιος ο Ντέιβιντ Χέισελχοφ, δημοσίευσε ένα video στο οποίο μας λέει τα νέα, η σειρά επιστρέφει και μάλιστα με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Έτσι μάθαμε ότι ο σεναριογράφος Τζέιμς Γκανν (Guardians of the Galaxy) ήταν μεγάλος φαν της σειράς και μαζί με τον Χέισελχοφ δουλεύουν σε ένα reboot της σειράς, με μερικές αλλαγές για να ταιριάζει στα δεδομένα της εποχής, λέγοντας μάλιστα ότι θα είναι διαφορετικό από εκείνο του 2008.

Αναμένουμε λοιπόν.

Επιστροφή στα '80s;