Αν δεν χρησιμοποιείτε τα αρχεία σας στο Google Drive θα διαγραφούν

13/11/2020 0 comments 15 Reads

Μια νέα πολιτική όσο αφορά τους λογαριασμούς στο Drive, ανακοίνωσε η Google.

Παρότι τα media επικεντρώθηκαν στις αλλαγές του Photos, της υπηρεσίας αποθήκευσης φωτογραφιών της Google, μια άλλη πολιτική της εταιρίας πέρασε στα ψιλά. Με λίγα λόγια λοιπόν, αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του για διάστημα 2 ετών, τότε η εταιρία θα αρχίσει την διαγραφή αρχείων.

H Google προωθεί αυτήν την αλλαγή, σαν έναν τρόπο να βάλει τάξη στο χάος που υπάρχει στο Google Drive από τα εγκαταλελειμμένα αρχεία, ως αποτέλεσμα των ξεχασμένων λογαριασμών.

Εισάγουμε νέες πολιτικές για τους λογαριασμούς των χρηστών που είναι είτε ανενεργοί, είτε βρίσκονται στο storage limit σε Gmail, Drive και Photos, σε μια προσπάθεια να εναρμονίσουμε τις πρακτικές μας με αυτές της υπόλοιπης βιομηχανίας. Αν είσαι ανενεργός σε μια ή περισσότερες υπηρεσίες για δυο χρόνια, η Google μπορεί να διαγράψει το περιεχόμενο, αναφέρει η εταιρία.

Ο πιο απλός τρόπος να διατηρήσεις τα δεδομένα σου, αν φυσικά σε ενδιαφέρουν ακόμη, είναι απλά να επισκέπτεσαι κάποια φορά κάποια από τις υπηρεσίες της Google που σχετίζονται με αυτά, πχ Gmail, Google Drive και Google Photos. Και επιπλέον, η εταιρεία προειδοποιεί ότι θα προσπαθήσει να προειδοποιεί τους χρήστες πριν διαγράψει τα δεδομένα με ανάλογα emails.