Το "Cyberpunk 2077" δεν θα απαιτεί high-end υπολογιστή

24/09/2020 0 comments 19 Reads

Στο τελευταίο επεισόδιο Night City Wire, η CD Projekt Red αποκάλυψε τις ελάχιστες και τις προτεινόμενες απαιτήσεις του νέου RPG παιχνιδιού της "Cyberpunk 2077".

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της CD Projekt Red, το παιχνίδι δεν απαιτεί έναν πανίσχυρο υπολογιστή για να μπορεί ο χρήστης να το απολαύσει, οπότε ίσως με μία καλή κάρτα γραφικών να μπορείτε να το παίξετε χωρίς να χρειαστεί να προβείτε σε αναβάθμιση.

Το παιχνίδι χρειάζεται τουλάχιστον επεξεργαστή Intel Core i5 3570K ή έναν AMD FX-8310 ενώ για τα γραφικά απαιτεί τουλάχιστον μία NVDIA GTX 780 3GB ή AMD Radeon RX 470. Οι προτεινόμενες απαιτήσεις είναι και αυτές ικανοποιητικές. Για επεξεργαστή χρειάζεται τουλάχιστον έναν Core i7-4790 ή έναν Ryzen 3 3200G και στα γραφικά μία GTX 1060 6GB ή Radeon R9 Fury.

Όσον αφορά τη μνήμη RAM, τα 8GB είναι η ελάχιστη απαίτηση του παιχνιδιού ενώ τα 12GB η προτεινόμενη. Και για την εγκατάσταση του παιχνιδιού, θα χρειαστούν 70GB. Επίσης, αν και το Cyberpunk 2077 θα μπορεί να λειτουργήσει και στις 64-bit εκδόσεις των Windows 7, η CD Projekt Red προτείνει Windows 10 μαζί με DirectX 12.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι απαιτήσεις είναι ικανοποιητικές, ειδικά σήμερα που τα περισσότερα μοντέρνα παιχνίδια απαιτούν όλο και δυνατότερα συστήματα. Το ποιες θα είναι οι γραφικές ρυθμίσεις που θα χρειάζονται ώστε το gaming να είναι ομαλό, θα το μάθουμε στις 19 Νοεμβρίου όπου και θα γίνει η κυκλοφορία. Το Cyberpunk 2077 θα είναι διαθέσιμο για PC, PS4 και Xbox One αν και λίγο πριν το τέλος του 2020, θα διατεθεί και στο Stadia της Google.

Το παιχνίδι μέσω του backwards compatibility θα είναι συμβατό και με τις κονσόλες νέας γενιάς PS5 και Xbox Series X/S, με τις αναβαθμισμένες εκδόσεις που θα έχουν βελτιστοποιηθεί ειδικά για αυτές τις κονσόλες, να έρχονται το νέο χρόνο. Σημαντικό επίσης, ότι οι χρήστες που θα αγοράσουν το παιχνίδι για PS4 ή Xbox One, θα μπορούν να αναβαθμίσουν δωρεάν σε PS5, Xbox Series X/S, δεδομένου ότι έχουν αγοράσει τη νέα κονσόλα.