Αγωγή στην Bose γιατί παρακολουθούσε τους χρήστες της από το app της

24/04/2017 0 comments 198 Reads

Η εταιρία Bose κατηγορείτε ότι χρησιμοποιούσε το headphone app της για να συλλέγει τις μουσικές επιλογές των πελατών της και να πουλάει έπειτα τα δεδομένα αυτά σε τρίτους, χωρίς φυσικά την συναίνεση τους.

Η αγωγή έγινε στο Σικάγο, σύμφωνα με το Reuters και αφορά το "Bose Connect app", το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλά ασύρματα ακουστικά της εταιρίας και συνέλεγε τα δεδομένα από τους χρήστες για την εταιρία.

"Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ακουστικά επειδή θεωρούν ότι έτσι γίνεται πιο προσωπικό, αλλά τελικά ίσως να δίνουν πληροφορίες που δεν θα ήθελαν να μοιραστούν", είπε ο δικηγόρος του ενάγοντα.

Ο ενάγων χρησιμοποίησε τα Bose QuietComfort 35 και εγκατέστησε το app έπειτα από παρότρυνση της Bose, βάζοντας το ονοματεπώνυμο του, το email και τον σειριακό αριθμό των ακουστικών και έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε ότι η Bose έστελνε "όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες" σε τρίτους. Μία μάλιστα από τις εταιρίες που λάμβαναν τα δεδομένα των χρηστών, είναι η Segment, η οποία μάλιστα στην ιστοσελίδα της λέει μεταξύ άλλων "Capture data from every customer touch point".

Όπως βλέπετε, οι εταιρίες μας παρακολουθούν και χωρίς να το γνωρίζουμε πολλές φορές, μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα με την συλλογή και πώληση των προσωπικών μας δεδομένων.