Το Netflix δίνει 10 ταινίες και σειρές δωρεάν σε όλους

01/09/2020 0 comments 8 Reads

Σε μία προσπάθεια να κάνει την πλατφόρμα της πιο ελκυστική σε χρήστες που δεν έχουν συνδρομή, ο γίγαντας του streaming προχωρά σε ένα νέο μοντέλο δωρεάν προβολής.

Έτσι, καταργεί τον δωρεάν μήνα που παρέχει σε νέους συνδρομητές και προσφέρει δωρεάν ταινίες αλλά και τους πιλότους κάποιων σειρών (δικής του παραγωγής), εντελώς δωρεάν. Η κατάργηση του δωρεάν μήνα δεν ισχύει ακόμη για την Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή το Netflix προσφέρει επιλεγμένες ταινίες και σειρές, συμπεριλαμβανομένων των «Stranger Things», «Murder Mystery», «Elite», «Bird Box», «When They See Us», «The Two Popes», «Our Planet» και το «Grace and Frankie», σε χρήστες χωρίς συνδρομή σε σχεδόν 200 χώρες. Όσο αφορά τις σειρές, μόνο τα πρώτα επεισόδια (πιλότοι) είναι διαθέσιμα για δωρεάν προβολή και έπειτα ζητείται από τους χρήστες να γίνουν συνδρομητές για να συνεχίσουν και στα υπόλοιπα επεισόδια. Επίσης, πριν την αναπαραγωγή εμφανίζεται και μία διαφήμιση 30 δευτερολέπτων η οποία όμως μπορεί να παραλειφθεί.

Εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε:

Εξετάζουμε διαφορετικές προσφορές marketing για να προσελκύσουμε νέα μέλη και να τους προσφέρουμε μια υπέροχη εμπειρία στο Netflix.

Οι χρήστες δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν λογαριασμό για να παρακολουθήσουν τα δωρεάν επεισόδια και ταινίες. Αν και η λειτουργία δωρεάν προβολής εντοπίστηκε αρχικά στην web έκδοση του Netflix, η σελίδα υποστήριξης της πλατφόρμας αναφέρει ότι πρόσβαση θα έχουν και οι χρήστες Android μέσω του browser. Για την ώρα, μόνο οι χρήστες iOS δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix δοκιμάζει να δώσει δωρεάν τίτλους σε χρήστες χωρίς συνδρομή. Η πλατφόρμα που αριθμεί περισσότερους από 151 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, είχε δώσει προηγουμένως το «To All the Boys I Love Loved Before» στους χρήστες από ΗΠΑ. Είχε κάνει επίσης δωρεάν και το «Bard of Blood», μία Ινδική παραγωγή για τους χρήστες της χώρας. Ακόμη, δωρεάν ήταν και το talk show «Patriot Act with Hasan Minhaj» στο YouTube. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που το Netflix κάνει 10 σειρές και ταινίες δωρεάν για όλους.