7 ταινίες με θέμα το ταξίδι στον χρόνο σε Netflix και Amazon Prime

08/07/2020 0 comments 94 Reads

Το ταξίδι στον χρόνο είναι ίσως το όνειρο των επιστημόνων. Αλλά και σε εμάς τους σινεφίλ, είναι μια από τα αγαπημένα θέματα για να παρακολουθήσουμε. Σε αυτό το άρθρο, σας δείχνω 7 από τις καλύτερες ταινίες αυτού του είδους.

Η επιτυχία ταινιών όπως το Terminator (1+2) και το "Επιστροφή στο μέλλον", έκανε πολλούς σεναριογράφους να ζηλέψουν την επιτυχία τους και να δημιουργήσουν και αυτοί την δική τους ταινία, άλλοτε με καλό και άλλοτε με κακό αποτέλεσμα. Ορίστε 7 από τις καλύτερες αυτών, για να παρακολουθήσετε το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Όσα φέρνει ο χρόνος (About Time) (2013)

Μία ρομαντική κομεντί από τον Ρίτσαρντ Κέρτις που συνδυάζει με μοναδική γλυκύτητα έρωτα, δεύτερες ευκαιρίες και επιστροφή στο χρόνο για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως τελικά η ζωή είναι για να τη ζεις στο έπακρο καθημερινά. Ένας νεαρός, ο Τιμ (Ντόναλ Γκλίσον), μόλις συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του, ανακαλύπτει (από τον πατέρα του που του το εκμυστηρεύεται) ότι, όπως όλοι οι άντρες στην οικογένειά του, έτσι κι εκείνος έχει πλέον τη δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μάλιστα, σε όποια χρονική στιγμή του παρελθόντος του επιθυμεί, και να διορθώνει ό,τι θέλει. Ο πρωταγωνιστής, αρχικά, αποφασίζει, όπως κάθε νεαρός της ηλικίας του, να χρησιμοποιήσει αυτό το δώρο προκειμένου να αποκτήσει φιλενάδα, και γι’ αυτό γυρίζει πίσω, κάθε φορά που κάνει κάτι λάθος στον τομέα του φλερτ και των σχέσεων ώστε να το δοκιμάσει μια δεύτερη φορά.

Προβολή: Netflix

ARQ (2016)

Στο ARQ, παρακολουθούμε ένα ζευγάρι, το οποίο βρίσκεται παγιδευμένο σε ένα εργαστήριο, προσπαθώντας να προστατεύσουν μια νέα πηγή ενέργειας που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα.

Προβολή: Netflix

Η πρώτη μας νύχτα (When We First Met) (2018)

Ο Νόα βλέπει αποκαρδιωμένος την Έιβερι, το κορίτσι των ονείρων του επί τρία συνεχόμενα χρόνια, να παντρεύεται έναν άλλον άντρα. Είναι έτοιμος να αποδεχθεί το γεγονός ότι θα την χάσει ολοκληρωτικά ώσπου του δίνεται μια απροσδόκητη ευκαιρία να ταξιδέψει στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα, στη νύχτα που γνωρίστηκαν. Τώρα, ο Νόα έχει την δυνατότητα να διορθώσει όλα τα λάθη του παρελθόντος και να την διεκδικήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Προβολή: Netflix

Predestination (2014)

Το Predestination είναι μία ταινία επιστημονικής φαντασίας από τους Michael και Peter Spierig. Στην ταινία πρωταγωνιστή ο Ethan Hawke, ο οποίος ταξιδεύει στον χρόνο και προσπαθεί να εξουδετερώσει μια βόμβα, αποφεύγοντας άτομα που θέλουν να τον εμποδίσουν να το κάνει.

Προβολή: Netflix

Πριν φύγω (Before I fall) (2017)

Μια έφηβη, η οποία σκοτώνεται σε τροχαίο, ξαναζεί την ημέρα εκείνη ξανά και ξανά. Έτσι, προσπαθεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το τροχαίο.

Προβολή: Netflix

Αντιμέτωποι με τον χρόνο (Looper) (2012)

Ένας δολοφόνος που ταξιδεύει στον χρόνο έχει μια αποστολή στο μέλλον. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του. Πρωταγωνιστούν οι Μπρους Γουίλις,Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ και Έμιλι Μπλαντ.

Προβολή: Netflix

Το Φαινόμενο της Πεταλούδας (The Butterfly Effect) (2004)

Ο 20χρονος Έβαν Τρέμπορν ανακαλύπτει ότι έχει την ικανότητα να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και να αλλάζει το παρόν. Έχοντας υποστεί αρκετά παιδικά τραύματα που επιδεινώθηκαν από απώλεια μνήμης που προκλήθηκε από το στρες, προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή τόσο τη δική του όσο και των φίλων του. Οι πράξεις του όμως οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες για όλους. Η ταινία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση των φλάσμπακ για τη ζωή των πρωταγωνιστών από την ηλικία των 7 μέχρι των 13 και παρουσιάζει αρκετά εναλλακτικά αποτελέσματα του παρόντος καθώς ο Έβαν προσπαθεί να αλλάξει το παρελθόν πριν συμβιβαστεί με το τελικό αποτέλεσμα.

Προβολή: Netflix (VPN), Amazon Prime