Αύξησε την ταχύτητα στο uTorrent

~1 minute Read

Εάν κατεβάζετε με το utorrent, θα έχετε βρει σίγουρα τις ρυθμίσεις του κομματάκι δύσκολες. Δείτε εδώ τι να κάνετε.

Οι ρυθμίσεις είναι από την έκδοση v1.8. Λογικά ισχύουν και για τις επόμενες.

Αφού εγκαταστήσεις το utorrent, πήγαινε εδώεδώ) και επέλεξε το κοντινότερο σημείο από εσένα και πάρε την max upload ταχύτητα. Τώρα με τον αριθμό που θα σου δώσε(πχ 300 kb/s) διαίρεσε το με το 8 (πχ. 300/8 = 37.5) και το αποτέλεσμα πολλαπλασίασε το με το 8  (πχ. 37.5*.8 = 30) . Ο αριθμός αυτός θα είναι η Global Max Upload ταχύτητα που πρέπει να ορίσεις.

Εναλλακτικά, μπορείς να πας στο Speed Guide του utorrent, πατώντας  [Ctrl + G] ή από το options>speed guide. Από εκεί μπορείς να επιλέξεις την ταχύτητα σου και να επιλέξεις Use Connection Settings. Όλα θα γίνουν αυτόματα.

Εάν έχεις router, θα πρέπει να "ανοίξεις" μία πόρτα (port)  ώστε να μπορούν να γίνονται οι εισερχόμενες συνδέσεις  (πχ 43542 όπως σε αυτό το παράδειγμα). Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε σε αυτό το site και επέλεξε το router σου και μετά Utorrent.

Μερικά tweaks

Encrypting Network Data

Πολλοί ISP’s προσπαθούν να μειώσουν τα P2P προγράμματα. Επέλεξε το πηγαίνοντας στο Options > Preferences > Bittorrent. Εκεί υπάρχει μία ενότητα που λέγεται Protocol Encryption, επέλεξε Enabled ή Force. Αυτό μπορεί να αυξήσει το bandwidth σου.

Απενεργοποίησε το Connection Limit για XP, Vista και 7

Είναι ένα patch, το οποίο μεγαλώνει τον μέγιστο αριθμό συνδέσεων του λειτουργικού. Επέλεξε το κατάλληλο για το λειτουργικό σου (πχ για XP)

Speed tweak για Vista και 7

Πήγαινε στο Options -> Preferences -> Advanced. Κάτω από το Advanced επέλεηε ‘net.bind_ip’. Εκεί βάλε το IP του PC σου, που έβαλες σαν μόνιμο (δες παραπάνω στο router).

Μερικά tips

net.max_halfopen = 40 ή 90 (ανάλογα με το τι έβαλες στο TCPIP.SYS, δες το patch για το Connection Limit παραπάνω )peer.lazy_bitfield = truepeer.disconnect_inactive_interval = *600

Ρυθμίσεις

Οι ρυθμίσεις για κάθε tab

Bandwidth and Queueing

Αυτά αλλάζουν από PC σε PC. Για περισσότερα, δες το Speed Guide στο uTorrent.

Connection

Preferences

Επίσης θυμήσου να αφήνεις για λίγο τα torrent να "seedαρουν" όταν τελειώσουν το download...

Tags: , ,

Category:

Published: