Πως συνδέουμε το PS3 με το PC μέσω LAN

Πως συνδέουμε το PS3 με το PC μέσω LAN
Written by Admin

Αν μεταφέρετε συχνά μεγάλα αρχεία από το PC στο PlayStation 3, τότε ο κλασικός τρόπος με το ασύρματο δίκτυο δεν επιτρέπει μεγάλες ταχύτητες. Παρακάτω, ένας οδηγός για το πως να μεταφέρετε μεγάλα αρχεία σε πραγματικά μεγάλες ταχύτητες.

Σημείωση: Με τον παρακάτω τρόπο, το PC σας δεν θα έχει προσωρινά σύνδεση στο internet, όσο θα μεταφέρετε αρχεία στο PS3.

Τι θα χρειαστείτε

  • Ένα καλωδιο Cat5 η Cat6 Ethernet
  • Το PS3 θα πρέπει να έχει firmware 3.15/3.41/3.55 με δυνατότητα Jailbreak
  • Κάποιο FTP App (πχ το BlackBox FTP 1.2) ή κάποιος backup manager
  • Μία ενεργή Ethernet LAN υποδοχή στο PC
  • FTP Client (πχ FlashFXP, Filezilla)
  • Καλώδιο Ethernet

Βήμα 1ο - PC

Windows 7

Από το "Control Panel", πάμε στο "Network and Internet" και μετά στο "View network status and tasks", ώστε να μεταφερθούμε στο "Network and Sharing Center". Από αριστερά, επιλέγουμε "Change adapter settings". Από εκεί δες ποια συσκευή αντιστοιχεί στην υποδοχή LAN του υπολογιστή και κάνε δεξί κλικ επάνω της, επιλέγοντας "properties". Από εκεί επιλέγουμε "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" και μετά πατάμε το "Properties". Απο εκεί επιλέγουμε "Use the following IP address:" και μετά "Use the following DNS server addresses:".

Windows XP

Από το "Start" πηγαίνουμε στο "Connect to" και μετά επιλέγουμε "Show all connections". Από εκεί δες ποια συσκευή αντιστοιχεί στην υποδοχή LAN του υπολογιστή και κάνε δεξί κλικ επάνω της, επιλέγοντας "properties". Από εκεί επιλέγουμε "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" και μετά πατάμε το "Properties". Απο εκεί επιλέγουμε "Use the following IP address:" και μετά "Use the following DNS server addresses:".

Συμπλήρωσε τα πεδία, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα:

Βήμα 2ο - PS3

Πήγαινε στην επιλογή "settings" από την αρχική οθόνη και επέλεξε "Network Settings". Μετά επέλεξε "Internet Connection Settings". Πατα το ΟΚ και μετά επέλεξε "Custom", "Wired Connection", "Auto-Detect" και τέλος "Manual".

Συμπλήρωσε τα πεδία όπως παρακάτω:
IP Address 10.1.1.2
Subnet Mask 255.255.255.0
Defualt Router 10.1.1.0
Primary DNS 10.1.1.0
Secondary DNS 10.1.1.10

Επιλέξτε "Automatic", "Do Not Use" και μετά "enable". Πατηστε το X για να αποθηκευτούν οι επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε "Test" για να δείτε αν "παίρνει" την IP που του βάλαμε παραπάνω. Δεν θα μπορεί να συνδεθεί με το internet, ωστόσο.

Τρέξτε το πρόγραμμα FTP ή κάποιον backup manager (οι τελευταίοι δουλεύουν και σαν FTP Manager). Θα πρέπει να σας εμφανίσει σαν IP την 10.1.1.2.

Βήμα 3ο - FTP

Τρέξτε το πρόγραμμα FTP και πληκτρολογήστε εκεί την IP του PS3 (10.1.1.2 σε Port 21). Δοκιμάστε να μεταφέρετε κάποιο αρχείο και θα δείτε πόσο γρήγορα ανεβάζει τα αρχεία στο PS3.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment