Προγραμματισμός

Sub-Blogs, Multilang και eShop Plugin για το Bludit

Sub-Blogs, Multilang και eShop Plugin για το Bludit
Written by Admin

Δουλεύω τελευταία σε ένα plugin για το Bludit, το οποίο επιτρέπει την δημιουργία sub-blogs (πολλά υπό blogs δηλαδή), παρέχει υποστήριξη για multilang άρθρα (άρθρα και κατηγορίες σε πολλές γλώσσες), καθώς επίσης και την δημιουργία eshop.

Παρότι εργαζόμουν σε ένα CMS δικό μου, περισσότερο για τις δικές μου ανάγκες, ωστόσο μου παίρνει πολύ χρόνο η δημιουργία της κονσόλας admin και ότι άλλο χρειάζεται ένα σύγχρονο CMS για να δουλέψει.

Έτσι αποφάσισα να παγώσω για λίγο την ανάπτυξη του και να ασχοληθώ με την δημιουργία ενός plugin για κάποιο CMS το οποίο θα με καλύπτει.

Προσπέρασα φυσικά το WordPress γιατί γίνεται υπερβολικά αργό και βαρύ και αποφάσισα να δοκιμάσω σε ένα file based plugin, για το οποίο έχω γράψει κάποια plugin και γνωρίζω πως δουλεύει, το Bludit.

Μερικά χαρακτηριστικά του plugin

  • Επιτρέπει την δημιουργία multilang (ή polylang) περιεχομένου. Προς το παρών υποστηρίζει κατηγορίες και άρθρα/σελίδες μόνο. Μπορεί επίσης να γίνει multilang σε προϊόντα, forum και νήματα του forum.
  • Επιτρέπει την δημιουργία πολλαπλών sub-blogs, δηλαδή μπορείτε να έχετε παραπάνω από ένα blog, εκτός του κύριου blog.
  • Επιτρέπει την δημιουργία eShop, με πολλές επιλογές και ρυθμίσεις.
  • Υποστηρίζει AMP (Accelerated Mobile Pages) και SEO χωρίς την ανάγκη κάποιου άλλου plugin.
  • Επιτρέπει την απενεργοποίηση ενός ή πολλών blog και γλωσσών (σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε κάποιο άρθρο να εμφανίζεται στο site).
  • Επιτρέπει την δημιουργία sitemap με ξεχωριστό αρχείο για κάθε blog.
  • Επιτρέπει την δημιουργία eShop με προϊόντα από άλλες πηγές (affilliate) ή deal/coupon system.
  • Επιτρέπει την δυνατότητα άντλησης άρθρων από άλλες πηγές (auto content)

Προς το παρών το plugin βρίσκεται υπό ανάπτυξη και δεν γνωρίζω να πω πότε θα ολοκληρωθεί. Demo του μπορείτε να δείτε στο παρών site, το οποίο τρέχει εξολοκλήρου από μία και μόνο εγκατάσταση του Bludit, αλλά και εδώ, το οποίο το έχω στήσει για τις δοκιμές του plugin.

Μερικές φωτογραφίες από το plugin

Το νέο μενού περιεχομένου
Οι βασικές επιλογές
Οι ρυθμίσεις για τα blogs
Οι ρυθμίσεις του eshop
Οι επιλογές ενός προϊόντως από το μενού του editor
Το αρχικό menu των γλωσσών
Οι ρυθμίσεις μιας γλώσσας, στην συγκεριμένη περίπτωση τα Αγγλικά

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment