Προγραμματισμός

Script για να κατεβάσεις ολόκληρο το Media Library από το WordPress.com

Lisa Scholfield
Written by Gearloose

Αν έχεις κάποιο blog στο WordPress.com, θα έχεις προσέξει ότι δεν μπορείς να κατεβάσεις τις φωτογραφίες των άρθρων σου, αλλά μόνον το xml αρχείο με τα δεδομένα σου.

Σίγουρα με αυτό το xml αρχείο μπορείς να μεταφέρεις το blog σου σε δικό σου server, αλλά πολές φορές το import plugin του WP δεν μεταφέρει όλες τις φωτογραφίες.

Με αυτό το Script θα μπορέσεις να κατεβάσεις όλες σου τις φωτογραφίες και τα αρχεία που ανέβασες στο blog σου, τοπικά στον δικό σου server.

Κατέβασε το script από AMPPS.

Τώρα πήγαινε στο blog σου στο wordpress.com admin panel και επέλεξε Tools -> Export.

Script για να κατεβάσεις ολόκληρο το Media Library από το WordPress.com 1

Από εκεί, επέλεξε Media και μετά κάνε κλικ στο κουμπί "Download".

Script για να κατεβάσεις ολόκληρο το Media Library από το WordPress.com 2

Αποσυμπίεσε το αρχείο από το WordPress και μετέφερε το στον ίδιο φάκελο που έβαλες το "index.php" αρχείο που κατέβασες. Με έναν txt editor, πήγαινε στην γραμμή "32" και βάλε το όνομα του αρχείου, πχ:

myxmlfile.wordpress.post_type-attachment.001.xml

Αν έχεις πολλά xml αρχεία, περίμενε μέχρι να τελειώσει το πρώτο και επανέλαβε την διαδικασία για όλα τα αρχεία σου.

Τώρα από τον browser σου, τρέξε το αρχείο, πχ:

http://localhost/index.php

και περίμενε να τελειώσει. Το script θα δημιουργήσει τους φακέλους όπως τους έχει το WordPress και έτσι θα μπορείς να τα ανεβάσεις στο νέο σου blog ή να τα κρατήσεις για backup.

Script για να κατεβάσεις ολόκληρο το Media Library από το WordPress.com 3

Αν το τρέξεις καταλάθος 2 φορές το script μην ανησυχείς, θα προσπεράσει τις φωτογραφίες που υπαρχουν ήδη.

Σημείωσε ότι το blog σου θα πρέπει να είναι ορατό για να μπορέσουν να κατέβουν οι φωτογραφίες.

Script για να κατεβάσεις ολόκληρο το Media Library από το WordPress.com 4

Το συγκεκριμένο script το έγραψα αποκλειστικά για wordpress.com hosted blogs. Αν θέλεις να κάνεις το ίδιο για κάποιο self hosted blog που έχεις, τότε κατέβασε αυτό το plugin.

About the author

Gearloose

Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Comment