Μετατροπή του Game Boy σε Retro-κονσόλα

~1 minute Read

Βρήκα πρόσφατα μια θήκη από το κλασικό GameBoy, το οποίο και αποφάσισα να το κάνω μια φορητή κονσόλα, η οποία θα τρέχει ορισμένους emulators, κυρίως λόγο του περιορισμού των πλήκτρων που μας δίνει η συσκευή.

Είναι μόδα πλέον η μετατροπή παλαιών κονσολών σε multi-emulator μηχανήματα και έχω μέχρι στιγμής μετατρέψει και εγώ αρκετά συστήματα (κυρίως χαλασμένα NES και SNES για φίλους, αλλά το παρέχω και σαν υπηρεσία στο site), αλλά δεν είχα καταφέρει να το κάνω αυτό σε φορητή κονσόλα, κυρίως λόγω των θεμάτων που υπάρχουν με την LCD, αλλά και τον περιορισμένο χώρο. Ωστόσο αποφάσισα να το προσπαθήσω.

Παρότι ασχολούμαι καιρό με παρόμοιες μετατροπές, πρώτη φορά δοκιμάζω μια μετατροπή σε τόσο περιορισμένο χώρο, που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να βάλετε και εσείς στο ίδιο σημείο τα συστήματα. Επίσης σαν emulator χρησιμοποίησα το RetroPie, έπειτα από δοκιμές πολλών αντιστοίχων λύσεων (αν και ήθελα πάρα πολύ να περάσω το Lakka, του οποίου το μενού θυμίζει αρκετά αυτό του PS3 ή του PSP, αλλά δεν έτρεχε καλά).

Δείτε τον ολοκληρωμένο οδηγό εδώ ή παρακάτω το video που το παρουσιάζω.

Category:

Published: