Μετατροπές παιχνιδομηχανών

Με την κυκλοφορία του NES Mini της Nintendo, αλλά και του Mega Drive mini της Sega, έχει γίνει μόδα πλέον η μετατροπή παλιών κονσολών, ώστε να διατηρείτε μεν το εξωτερικό τους, για λόγους νοσταλγίας (Retro), ενώ στο εσωτερικό τους να τοποθετείτε ένας μίνι H/Y, ο οποίος και θα αναλαμβάνει να τρέξει όλα τα παιχνίδια.

Αν έχετε στην κατοχή σας κάποια παλιά κονσόλα, η οποία είναι χαλασμένη και δεν λειτουργεί, μπορούμε να την μετατρέψουμε σε multi-emulator κονσόλα, χρησιμοποιώντας το περίβλημα της παλιάς σας κονσόλας, ενώ παράλληλα διορθώνουμε τυχών προβλήματα στο εξωτερικό της κονσόλας (πχ καθάρισμα, απομάκρυνση αυτοκόλλητων, διόρθωση της κλπ).

Προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την κλασική λειτουργία της κονσόλας (Power On/Off, Reset και το Led λειτουργίας για παράδειγμα), καθώς επίσης και τα αυθεντικά χειριστήρια της, όπου είναι αυτό δυνατόν.

Χρησιμοποιούμε είτε το Raspberry Pi 2, είτε το Raspberry Pi Zero (ανάλογα με το μέγεθος της κονσόλας), ενώ παρέχουμε τα απαραίτητα καλώδια, το τροφοδοτικό, καθώς επίσης και την μπαταρία με τον φορτιστή, σε περίπτωση που η μετατροπή γίνει σε φορητή κονσόλα (πχ GameBoy).

Σε περίπτωση που δεν έχετε την κονσόλα της επιλογής σας, μπορείτε είτε να βρείτε κάποια χαλασμένη από κάποιο site με αγγελίες, είτε να προσπαθήσουμε να την προμηθευτούμε εμείς για εσάς (κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο στην κατασκευή της κονσόλας).

Σημειώστε ότι δεν παρέχουμε τα ίδια τα παιχνίδια (roms), αλλά μόνο τους emulators (που εσείς θα επιλέξετε να προσθέσουμε), καθώς επίσης και ένα USB stick με τους κατάλληλους φακέλους, για να περάσετε τα παιχνίδια (roms) της επιλογής σας (εφόσον τα κατέχετε νόμιμα), ενώ το σύστημα έρχεται πλήρως ρυθμισμένο για άμεση χρήση.

Η κονσόλα έρχεται έτοιμη και ρυθμισμένη για να τρέξει τους emulators της επιλογής σας. Δείτε μια μετατροπή για το Game Boy εδώ ή του NES εδώ.