Μετατροπή των ακουστικών Electra V2 της Razer σε Bluetooth

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Μετατροπή των ακουστικών Electra V2 της Razer σε Bluetooth

Έπεσαν στα χέρια μου τα ακουστικά της Razer, μοντέλο , τα οποία ήταν κατεστραμμένα και αποφάσισα να τα μετατρέψω σε Bluetooth.

Το μοντέλο τους είναι το Electra V2 (USB) και μου τα έφεραν μήπως θέλω να κρατήσω κάτι από αυτά, ειδάλλως ας τα πετούσα (αρχικά για να τα φτιάξω μου ήρθαν, απλά δεν γινόντουσαν).

Αν και αρχικά δοκίμαζα άλλη πλακέτα, όπως θα δείτε και στο video παρακάτω, η συγκεκριμένη δεν μου άρεσε όπως δούλευε και έτσι πήρα άλλη. Αν και δεν έβγαλα φωτογραφία όταν τοποθέτησα τις πλακέτες στο εσωτερικό των ακουστικών, μιας και το σκέφτηκα μετά (γι'αυτό και το έχω στα "Projects" και όχι στα "Tutorials"), θα σας πω τι έχω βάλει.

Μέσα έχει μια μικρή πλακέτα Bluetooth (την M18 από εδώ), μια μπαταρία από ένα παλιό κινητό τηλέφωνο, έναν μικρό-ενισχυτή ήχου από παλιά ηχεία υπολογιστή, έναν φορτιστή μπαταριών λιθίου και έναν Dc-Dc Step Up Power Module Booster.

Το συνολικό κόστος μου βγήκε περί τα 10€.

Τελικά κράτησα και τα LED που έχουν τα ακουστικά και ανάβουν όταν λειτουργούν.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα συγκεκριμένα ακουστικά τα έφτιαξα για πλάκα και τελικά τα χρησιμοποιώ καθημερινά. Εδώ να πω ότι έχω δουλέψει και άλλα ακουστικά, όπως πχ τα WH-1000XM3 της Sony, αλλά αυτό που βαριόμουν στα συγκεκριμένα, αλλά και στα περισσότερα, ήταν το γεγονός ότι για να συνδεθούν με την τηλεόραση μου, έπρεπε να κάνω την συγκεκριμένη διαδικασία:

  • Να θέσω σε λειτουργία τα ακουστικά, πατώντας το "Power" μερικά δευτερόλεπτα.
  • Να περιμένω να μπουν σε mode συνδεσιμότητας
  • Να μπω στο μενού της TV και να επιλέξω σαν έξοδο ήχου Bluetooth, αφού για κάποιον λόγο, η τηλεόραση δεν "έβλεπε" τα ακουστικά (ίσως να είχαν κάποια ρύθμιση που δεν έκανα)

Η παραπάνω διαδικασία ήταν υπερβολικά βαρετή για εμένα, αφού έπρεπε να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ήθελα να δω κάτι στην TV με τα ακουστικά και έτσι επέμενα ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιώ τα ακουστικά MDR-IF330R, πάλι της Sony, τα οποία απλά τα φοράς στο κεφάλι και μπαίνουν σε λειτουργία. Τόσο απλά και τόσο γρήγορα και τόσο... lazy-friendly.

Τα πιο... lazy-friendly ακουστικά. Απλά τα φοράς και ακούς αυτό που θες, ενώ με μια μπαταρία ΑΑ κρατάνε 2-3 εβδομάδες.

Και με τα Electra V2 Bluetooth ωστόσο, τα πράγματα είναι εξίσου εύκολα, όπως και με τα MDR-IF330R. Απλά τα θέτω σε λειτουργία γυρίζοντας τον διακόπτη και συνδέονται άμεσα με την τηλεόραση (ίσως ο διακόπτης να είναι χάλια εμφανισιακά, αλλά λόγω lockdown δεν έβρισκα κάποιο κατάστημα να αγοράσω έναν push, αλλά και αυτός την δουλειά του την κάνει τέλεια).

Μόλις τα ακουστικά τεθούν σε λειτουργία, σε 5" η τηλεόραση μου εμφανίζει ένα pop-up μήνυμα ότι η συσκευή (τα ακουστικά) θέλει να συνδεθεί. Επιλέγω "Ναι" και πλέον ο ήχος μεταδίδεται από τα ακουστικά. Άμεσα, χωρίς πολλά πολλά, όπως θέλω να δουλεύουν τα συστήματα μου.

Τα ακουστικά με το κόψε-ράψε. Διακρίνεται η θύρα φόρτισης και ο διακόπτης, ενώ λίγο πιο πάνω η τρύπα που βγαίνει το volume knob.

Από τις δοκιμές μου τώρα, τα ακουστικά κρατάνε για περίπου 8 ώρες. Όταν η μπαταρία πέσει κάτω από το 20% περίπου, ο ήχος αρχίζει να "σπάει" και αυτό ίσως να λυθεί αν δώσω λίγο παραπάνω τάση μέσο του DC-DC Booster.

Για την πλήρη φόρτιση τους, επειδή η μπαταρία είναι μικρή, θέλει περίπου 30', ενώ σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα, μπορούν να λειτουργούν και όταν φορτίζουν. Δείτε στο παρακάτω video την αρχική διαδικασία μετατροπής των ακουστικών. Δεν είχα την κάμερα διαθέσιμη όταν τελείωσα την μετατροπή.

0 Comments

Related Posts

Κουτί για ακουστικά με σύνδεση bluetooth
Ηλεκτρικό "φρένο" γερανογέφυρας
Αυτόματη περιστροφή ανέμης (σιδήρου)
Top