Κουτί για ακουστικά με σύνδεση bluetooth

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
Κουτί για ακουστικά με σύνδεση bluetooth

Έφτιαξα ένα μικρό κουτάκι, το οποίο συνδέεται με συσκευές ήχου μέσο bluetooth και βγάζει έξοδο με υποδοχή "καρφί".

Αποφεύγω τις ασύρματες συσκευές και χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο με καλώδιο. Αν και είχα συσκευές με bluetooth, όπως για παράδειγμα hands-free για το κινητό μου, αλλά και ακουστικά.

Επειδή ωστόσο έχω παρακολουθήσει κάποια video όπου δοκιμάζουν συσκευές με bluetooth και τι συχνότητες βγάζουν, αλλά και επειδή υπάρχει υποψία ότι ίσως να προκαλούν προβλήματα, αποφάσισα να μετατρέψω την μοναδική συσκευή bluetooth που συνέχιζα ακόμη να χρησιμοποιώ, λόγω κυρίως επειδή δεν είχα εναλλακτική λύση (δεν ήθελα να έχω 3-4 μέτρα καλώδιο από την τηλεόραση μου για παράδειγμα), τα ασύρματα ακουστικά.

Έτσι, σκέφτηκα ότι το συγκεκριμένο κουτάκι θα ήταν η καλύτερη λύση, να χρησιμοποιώ δηλαδή τα καλής ποιότητας ενσύρματα ακουστικά μου, αλλά χωρίς την χρήση καλωδίου στην τηλεόραση.

Στο κουτάκι λοιπόν "στρίμωξα" έναν δέκτη bluetooth, έναν διακόπτη και μια έξοδο για "καρφί". Η τροφοδοσία του γίνεται από μετασχηματιστή των κινητών, αφού στην είσοδο ρεύματος έχω προσαρμόσει ένα καλώδιο USB, ωστε να μπορεί να τροφοδοτηθεί από όλες σχεδόν τις συσκευές.

Όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω, η συσκευή έχει έναν διακόπτη, για να ανοίγει και να κλείνει και μία έξοδο για ακουστικά. Συνδέονται όλα τα ακουστικά με βύσμα "καρφί" και όπως είπα και πιο πριν, συνδέεται απευθείας σε μετασχηματιστή, ώστε να μην χρειάζεται φόρτιση, μιας και το βαριέμαι αυτό το συνεχές φόρτιμα συσκευών (τηλέφωνο, ακουστικά, hands-free, ρολόγια, χειριστήρια κλπ).

Την συσκευή την χρησιμοποιώ πάνω από μήνα και είμαι ευχαριστημένος. Έχει καλό ήχο και δυνατό, ενώ τα ακουστικά μου έχουν υψηλή ευαισθησία σε dB, οπότε και δεν χρειάστηκε να βάλω και επιπλέον ενισχυτή στο κουτάκι, αυτός που έχει ο δέκτης αρκεί για να ακουστεί ο ήχος ικανοποιητικά.

0 Comments

Related Posts

Top