"Αναβάθμιση" πλυστικού μηχανήματος από τα... Lidl

Published on  by Gearloose ‐ In  ‐ Reading time: less than a minute
"Αναβάθμιση" πλυστικού μηχανήματος από τα... Lidl

Είμαι άτομο που βαριέμαι κάποια πράγματα υπερβολικά εύκολα. Δηλαδή, προτιμώ να φάω μια ημέρα για να κατεβάσω τον κινητήρα από το αυτοκίνητο ή να περάσω νέο ηχοσύστημα, βαριέμαι ωστόσο το καθάρισμα του.

Εντάξει, μπορείς να το πας σε κάποιο πλυντήριο αυτοκίνητων, αλλά να πω την αλήθεια το αποφεύγω γιατί θα πρέπει να πάω, να το αφήσω και μετά να περιμένω κάπου εκεί κοντά, για παράδειγμα σε κάποιο καφέ, για να πάω μετά να το πάρω.

Οπότε και το καθάριζα μόνος μου και επειδή το έκανα μόνος μου, αποφάσισα να πάρω ένα φτηνό πλυστικό για να δοκιμάσω αν κάνει δουλειά. Έτσι πήρα αυτό από τα Lidl με κόστος γύρω στα 70€, το οποίο μπορώ να πω ότι έχει μεν μια στοιχειώδη πίεση, αλλά δεν έκανε την δουλειά που ήθελα, δηλαδή είτε το έπλυνες με αυτό, είτε με κάποιο λάστιχο βρύσης από αυτά που έχουν και ένα σύστημα για να ελέγχεις την πίεση του νερού, είχε το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή η σκόνη παρέμενε επάνω στο σασί μόλις στέγνωνε το νερό και ήταν και χειρότερα από τι πριν πλυθεί.

Έτσι, αφού έπρεπε και πάλι να πλύνω το αυτοκίνητο με σφουγγάρι ή κάτι παρόμοιο και να το ξεπλύνω, γιατί να τραβάω μπαλαντέζα για να έχω το πλυστικό, όταν κάνω την ίδια δουλειά με το απλό λάστιχο βρύσης; Δεν έχει νόημα δηλαδή.

Αυτός ήταν μάλιστα και ο λόγος που το χρησιμοποίησα μόλις 2 φορές σε έναν χρόνο περίπου που το έχω και μετά το άφησα να σκονίζεται. Ωστόσο, επειδη όπως είπα το πλύσιμο είναι κάτι που βαριέμαι, σκέφτηκα μήπως μπορέσω και κάνω κάτι ώστε να χρησιμοποιώ απλώς το πλυστικό και να αποφύγω το σφουγγάρι.

Σαν πρώτη ιδέα, ήθελα να πάρω ένα ταχυθερμοσίφωνα κουζίνας, έτσι κάποιον φτηνό για να πειραματιστώ, αλλά άλλαξα γνώμη γιατί φοβήθηκα ότι δεν θα αντέξει το καλώδιο της μπαλαντέζας τόσο το ταχυθερμοσίφωνα, όσο και το πλυστικό και θα λιώσει. Οκ, μπορούσα να το αλλάξω σε κάποιο να αντέχει, αλλά σκέφτηκα να κάνω κάτι πιο απλό και να μην χρειάζεται και μεγάλη διαδικασία για να λειτουργήσει.

Έτσι πήρα ένα πλαστικό δοχείο αντοχής και του έκανα δύο τρύπες, όπου στην μια προσάρμοσα ένα ακροφύσιο όπου εκεί είναι η εισαγωγή νερού και στην άλλη άλλο ένα για την εξαγωγή, όπου εκεί συνδέω το πλυστικό.

Από το καπάκι επάνω, προσθέτω μια μικρή ποσότητα σαμπουάν αυτοκινήτου και το κλείνω, ώστε να μην ξεχειλίσει το νερό. Το δοχείο πρέπει να είναι αντοχής, ώστε να αντέχει την πίεση του νερού του δικτύου και η εισαγωγή του νερού γίνεται από επάνω, ούτως ώστε να ανακατεύεται το σαμπουάν μέχρι να γεμίσει με νερό το δοχείο. Τώρα μπορεί να πωλείται κάποιο έτοιμο δοχείο παρόμοιο, δεν γνωρίζω, αλλά μια ματιά που έριξα όταν έψαχνα για να βρω τα υλικά σε δύο μεγάλες αλυσίδες με εργαλεία, δεν είδα κάτι που θα μου έκανε την δουλειά που ήθελα.

Οι πρώτες μου δοκιμές ήταν αρκετά καλές, όπως μπορείτε να δείτε και σε αυτό το σημείο όπου γυαλίζει το καπό και φαίνεται η διαφορά με πριν. Οκ, τις φωτογραφίες τις τράβηξα για να δω εγώ τα αποτελέσματα, αλλά επειδή σκέφτηκα να το κάνω άρθρο και δεν έχω κάποιες άλλες καλύτερες, θα δείξω αυτές.

Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε πως απλώνεται το σαμπουάν στο αυτοκίνητο.

Η όλη διαδικασία είναι απλή και όλα κουμπώνουν αλλά και βγαίνουν πολύ εύκολα, όπως το ήθελα δηλαδή. Ξεκινάς βαζωντας σαμπουάν στο δοχείο και ανοίγεις την βρύση για να ανακατευτεί το σαμπουάν με νερό και ξεκινάς να πλένεις το αυτοκίνητο ώστε να απλωθεί παντού το σαμπουάν και όταν το σαμπουάν τελειώσει και αρχίσει να βγαίνει το νερό καθαρό, συνεχίζεις να το πλένεις ούτως ώστε να καθαρίσει.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά δηλαδή και χωρίς να κάνω κάτι άλλο και με ένα καπάκι σαμπουάν, το καπάκι δηλαδή του δοχείου το είχα σαν δοσομετρητή, καθάρισα σε ικανοποιητικό βαθμό τόσο το αυτοκίνητο, όσο και το μηχανάκι μου. Για να μην πω ότι αν χρησιμοποιούσα σφουγγάρι, θα έπρεπε να το ξεπλένω συχνά γιατί λερώνονταν και αυτό αλλά και το νερό στον κουβά.

Βέβαια κάποιες βρωμιές που επιμένουν, ίσως να έφευγαν άμεσα αν είχα ζεστό νερό μαζί με το σαμπουάν, γιαυτό ήθελα τον ταχυθερμοσίφωνα αρχικά, αλλά μπορείς να περάσεις με σφουγγάρι τα δύσκολα σημεία και να τα ξεπλύνεις μετά με το πλυστικό.

Εδώ να πω ότι το πλυστικό για να ξεκινήσει χρειάζεται κάποια πίεση νερού, μάλλον για να γεμίσει κάποιο καζανάκι που έχει μέσα ή κάτι σαν διακόπτης, δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί δεν το έχω ανοίξει. Αλλά αν δεν παίρνει μπροστά επειδή δεν έχει την απαιτούμενη πίεση, η λύση είναι υπερβολικά απλή, απλά συνδέουμε το πλυστικό απευθείας στην βρύση, το ανοίγουμε και όταν οπλισει και είναι έτοιμο για λειτουργία, το συνδέουμε με το δοχείο.

Αυτήν ήταν η ας πούμε πατέντα για το πλυστικό. Δεν κάνω αυτό το post για να προωθήσω τα μηχανήματα του lidl και εννοείται δεν είμαι υπεύθυνος αν το δοκιμάσετε και σας χαλάσει το μηχάνημα σας από το σαμπουάν. Ίσως επανέλθω με κάποιο άλλο post, αν τελικά αποφασίσω να δοκιμάσω κάτι που να ζεσταίνει το νερό ή κάποια άλλη ιδέα βελτίωσης του μηχανήματος και εννοείται, του πλυσίματος.

loading

Related Posts

Κουτί για ακουστικά με σύνδεση bluetooth
Ηλεκτρικό "φρένο" γερανογέφυρας
Αυτόματη περιστροφή ανέμης (σιδήρου)
Top