Τι είναι το SkySharing

Τι είναι το SkySharing
18/07/2010 07:44:00

Ας δούμε μια άλλη μόδα για δορυφορικά συστήματα, το SkySharing.

Σημείωση:
1)Το άρθρο αυτό είναι για ενημερωτικούς σκοπούς. Η παρακολούθηση προγραμμάτων χωρίς την νόμιμη πρόσβαση, είναι παράνομο.
2)Η μέθοδος είναι σχετικά παλιά. Την πρόσθεσα απλώς για να υπάρχει και να την βλέπουν όσοι ενδιαφέρονται.
3)Ο δέκτης που αναφέρεται δεν κυκλοφορεί πλέον στην αγορά. Μπορείς να τον βρεις μεταχειρισμένο, αλλά χωρίς υποστήριξη. Πολλοί πάντως αναφέρουν ότι δουλεύουν και οι YUMATU (mx combo,iq,iq+) και Opticum (θα αναφερθώ σε αυτούς).
Επίσης υπάρχουν φήμες για πιθανή κυκλοφορία του Predator8700 Plus (με Cardreader) και του Predator Mini.

Το Skysharing είναι ότι και το cardsharing μέσο διαδικτύου (το οποίο είναι και επικίνδυνο). Στο Skysharing ο δέκτης δέχεται τα νέα κλειδιά, από έναν κρυφό server που βρίσκεται στο Hotbird (χρησιμοποιεί το 13E σαν Server).

Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτείται και ο κατάλληλος εξοπλισμός. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητη κάποια SmartCard όπως την Gamma Card, δεν είναι απαραίτητο το διαδίκτυο (για Card Sharing πχ) και δεν είναι απαραίτητα τα CΙ Modul η κάποια cams όπως CCCAM.

Ο δέκτης μας μόνο λαμβάνει σήμα και δεν στέλνει πληροφορίες στον δορυφόρο και αυτό κάνει το σύστημα ασφαλές !

Χρειαζόμαστε έναν δέκτη και ένα Twin LNB.
Ένας δέκτης που κάνει την δουλειά, είναι ο Predator 8700USB PVR Digital Sat Receiver, ο οποίος και έχει την δυνατότητα να ανοίξει πολλά πακέτα.
Ο δέκτης δεν περιέχει το firmware που χρειάζεται. Συνήθως το παίρνει κανείς από το κατάστημα αγοράς ή το κατεβάζει από το internet.

Το firmware επιτρέπει στον δέκτη να έχει πρόσβαση στον 13E Newcamd Server , ο οποίος και στέλνει τα κλειδιά. Η πρόσβαση είναι δωρεάν και αναμένεται να κρατήσει καιρό, όσο θα είναι και "ζωντανός" ο server, φυσικά.

Για την αναβάθμιση, θα πρέπει να έχουμε πιάτο και LNB (προτιμότερο το διπλό) να μπορούν να βλέπουν τον 13E. Κάνε αναβάθμιση του firmware για τον δέκτη και σύνδεσε κατευθείαν το καλώδιο (χωρίς DiSEqC) από το 13E LNB στο tuner2 του δέκτη (Loopout). Από εδώ δέχεται τα κλειδιά.

Το tuner 1 του δέκτη είναι για τις normal συνδέσεις.Επίσης, στο μενού του δέκτη, θα πρέπει να επιλέξεις από το Antenna connection, την επιλογή "Dual Different".

Related Posts