Ο κωδικός Konami θα βρίσκεται στο νέο $10 του Καναδά

Ο κωδικός Konami θα βρίσκεται στο νέο $10 του Καναδά
Written by Admin

Φέτος ο Καναδάς γιορτάζει την 150η επέτειο του σαν έθνος και εκτός των άλλων, θα κυκλοφορήσει ένα νέο χαρτονόμισμα των $10, όπου εκτός από τις ιστορικές φιγούρες που θα έχει επάνω του, θα κρύβει ακόμη ένα μυστικό.

Μέσα από το επίσημο site της τράπεζας του Καναδά, έχετε την δυνατότητα να περιεργαστείτε σε 360 το νέο χαρτονόμισμα. Και εδώ έρχεται το ωραίο της υπόθεσης. Αν στην σελίδα του χαρτονομίσματος, "τρέξετε" τον κωδικό Konami, θα δείτε την γιορτινή μορφή της σελίδας, όπου πετάγονται από παντού χαρτονομίσματα και ακούγεται σε 8-bit ο εθνικός τους ύμνος.

Ο κώδικας Konami εμφανίστηκε το 1986 στο NES και υπήρχε σε πολλά παιχνίδια της εταιρίας (και όχι μόνο). Ο κωδικός χρησιμοποιούσε τα πλήκτρα: Πάνω, πάνω, κάτω, κάτω, αριστερά, δεξιά, αριστερά, δεξιά, Β, Α.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment