Το MediEvil Remake "χάρισε" στους hackers έναν αξιοπρεπέστατο PS1 emulator

Videogames 19/07/2020

Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες...

Πρόκειται για remake του αυθεντικού τίτλου του PS1. Το παιχνίδι ωστόσο παρέχει την δυνατότητα να ξεκλειδώσεις την αυθεντική έκδοση του παιχνιδιού, η οποία τρέχει σε έναν emulator της κονσόλας, ο οποίος μπορεί να δώσει από 720P και 1080P ανάλυση, ως και 4K στα PlayStation Pro.

Με το πρόσφατο hacking του firmware 6.72 του PS4 ωστόσο, οι hackers μπόρεσαν να εξαγάγουν τον emulator και να μας χαρίσουν έτσι έναν εξομοιωτή του PS1 για το PS4.

Και εννοείται ότι θα μπορείς να τρέξεις και άλλα παιχνίδια του PS1, όπως θα δείτε στο παρακάτω τιτίβισμα.

Ωστόσο σε κάτι τέτοιες προσπάθειες, δεν τρέχουν όλα όπως τα θέλουμε. Για παράδειγμα, όσοι δοκίμασαν και άλλους τίτλους, όπως το Syphoon Filter (ένα από τα αγαπημένα μου της κονσόλας), παρατήρησαν ότι δεν μπορούσαν να περάσουν την οθόνη του menu.

Το καλό είναι ότι με την δημοσίευση του κώδικα του εξομοιωτή, πολλοί θα προσπαθήσουν να τον βελτιώσουν και να υποστηρίζει ακόμη περισσότερους τίτλους. Φυσικά για να καταφέρει κάποιος να τρέξει τα παιχνίδια του PS1 στο PS4 του απαιτεί να έχει περασμένο την έκδοση 6.72 του FW και να μην έχει αναβαθμίσει στην τελευταία του έκδοση.

Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.