Προγραμματισμός

Κυκλοφόρησε η Metroid Engine για το GameMaker: Studio

Lisa Scholfield
Written by Gearloose

Η σειρά παιχνιδιών "Metroid" της Nintendo είναι αρκετά γνωστή για την ποιότητα και την ατμόσφαιρα της.

Ειδικά με το πολύ αγαπητό Super Metroid, η σειρά εκτοξεύτηκε στα ύψη στις προτιμήσεις των παιχτών και ήταν η αιτία να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία παιχνιδιών, τα λεγόμενα "Metroidvania", δηλαδή αυτά που δανείζονται στοιχεία από τα 2D παιχνίδια Metroid και Castlevania.

Πολλοί χρήστες "πείραζαν" το Super Metroid, φτιάχνοντας δικά τους επίπεδα ή αλλάζοντας όλο το παιχνίδι, τα γνωστά ως Metroid Hacks.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται πλέον, αφού μπορείτε να κατεβάσετε την εκπληκτική μηχανή και να φτιάξετε τα δικά σας παιχνίδια Metroid. Η μηχανή είναι για το GameMaker: Studio, ένα πρόγραμμα δημιουργίας 2D παιχνιδιών.

Δείτε ένα demo της μηχανής στα παρακάτω video.

About the author

Gearloose

Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Comment