Γνωρίστε το -ακυκλοφόρητο- rom του Resident Evil για το GBC

Γνωρίστε το -ακυκλοφόρητο- rom του Resident Evil για το GBC
Written by Admin

Το 1998, οι αδερφοί McGovern αποφάσισαν να αφήσουν την Acclaim όπου εργάζονταν και να δημιουργήσουν την δική τους εταιρία ονόματι «HotGen».

Για να κάνουν μια δυναμική είσοδο στην βιομηχανία των videogames, αποφάσισαν εκτός των άλλων, να χωρέσουν το Resident Evil του PSone σε cartridge του GBC και να το φέρουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αυθεντική του έκδοση. Τον Μάιο του 1999 σκόπευαν να το παρουσιάσουν στην E3 και να το κυκλοφορούσαν τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους, αλλά η Capcom δεν μπόρεσε να προλάβει τις γιορτές.

Ο καιρός πέρασε και το παιχνίδι δεν βγήκε ποτέ, με την Capcom να λέει ότι το παιχνίδι δεν θα έκανε τους παίχτες χαρούμενους. Αργότερα, δημιούργησε την δική της έκδοση του παιχνιδιού για το DS.

Με τον καιρό, στο forum assemblergames κάποιος χρήστης αποφάσισε να δημιουργήσει μια χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσει να μαζευτεί το ποσό των 2000$ και να αγοράσουν το πρωτότυπο cartridge από το κάτοχο του.

Τα χρήματα μαζεύτηκαν και το παιχνίδι αγοράστηκε. Ωστόσο δεν ήταν 100% playable, καθώς σε μερικές περιοχές δεν υπήρχε πρόσβαση. Χάρη στην δουλειά των χρηστών του forum όμως, το παιχνίδι είναι σχεδόν 100% playable και μπορείτε να το βρείτε με μια μικρή αναζήτηση στο internet.

**Δείτε το στο παρακάτω video, αλλά και στις παρακάτω εικόνες.**

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment