Φτιάξτε τα δικά σας παιχνίδια με το Game Builder της Google

Αν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου παιχνίδι, αλλά δεν έχεις την παραμικρή ιδέα από προγραμματισμό, το τμήμα Area 120 της Google σου έχει την λύση με την νέα δωρεάν εφαρμογή - παιχνίδι που λανσάρει.

Πρόκειται για το Game Builder, το οποίο είναι μια δωρεάν πλατφόρμα για το χτίσιμο παιχνιδιών, αλλά με την όλη διαδικασία να μοιάζει με παιχνίδι, κάτι αντίστοιχο με το Super Mario Maker της Nintendo.

To Game Builder περιλαμβάνει ένα σύστημα visual programming όπου προσθέτεις τα στοιχεία που θες με ένα απλό drag-and-drop. Οι πιο έμπειροι μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους blocks σε Javascript, αν θέλουν.

Υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα 3D models για να χρησιμοποιήσεις, ενώ μπορούν να συμμετέχουν στην ίδια "κατασκευή" αρκετοί παίκτες ταυτόχρονα, είτε για να προσθέσουν νέα στοιχεία, είτε απλά για να το παίξουν και να το τεστάρουν.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Game Builder από το Steam για Windows PC και Mac.

Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer. Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.