Προγραμματισμός

CodeCombat: Μάθετε προγραμματισμό παίζοντας

Lisa Scholfield
Written by Gearloose

Στο internet υπάρχουν ορισμένα sites τα οποία σε βοηθούν να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού, όσο πιο απλά γίνεται, όπου εξασκείς παράλληλα σε αυτό που μαθαίνεις, όπως είναι πχ το Coursera. Το CodeCombat έχει μια διαφορετική προσέγγιση, αφού σε βοηθάει να μάθεις να προγραμματίζεις παίζοντας ένα ωραίο 2D παιχνίδι.

CodeCombat: Μάθετε προγραμματισμό παίζοντας 1
Ο χάρτης του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι είναι όπως τα μικρά RPGs που υπάρχουν online ή και στα κινητά, με την μόνη προϋπόθεση ότι για να κινηθεί ο χαρακτήρας σου, θα πρέπει να γράφεις τον κώδικα κάθε φορά. Έτσι για κάθε κίνηση του χαρακτήρα σου, ακόμη και στις μάχες με τους εχθρούς, θα πρέπει να γράφεις τον ανάλογα κώδικα.

CodeCombat: Μάθετε προγραμματισμό παίζοντας 2
Μια ματιά σε ένα από τα επίπεδα του παιχνιδιού.

Όσο παίζεις και μαζεύεις πόντους, θα μπορείς να αγοράζεις και καλύτερα όπλα και αναβαθμίσεις για τον χαρακτήρα σου. Επίσης ορισμένα σημεία είναι προσβάσιμα μόνο αν πληρώσεις την μηνιαία συνδρομή που παρέχει το παιχνίδι. Επίσης αν ολοκληρώνεις τα επίπεδα χωρίς λάθη στον κώδικα σου, τότε σου δίνει περισσότερους πόντους και νομίσματα, ώστε να μπορείς να αγοράσεις κάτι για τον χαρακτήρα σου πολύ πιο γρήγορα.

CodeCombat: Μάθετε προγραμματισμό παίζοντας 3
Κάθε φορά που τελειώνεις ένα επίπεδο, παίρνεις και τα ανάλογα νομίσματα.

About the author

Gearloose

Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Comment