Αυτό είναι το θρυλικό SNES-CD

07/06/2015 0 comments 194 Reads

Ένας χρήστης ανέβασε video με ένα μηχάνημα, το οποίο όπως αναφέρει έπεσε τυχαία στα χέρια του και όπως φαίνεται είναι το -ακυρωμένο- μηχάνημα CD της Sony για το Snes.

Αυτό είναι το θρυλικό SNES-CD 1

Για την ιστορία, το 1988 η Nintendo υπέγραψε συμφωνία με την Sony ώστε η Sony να της φτιάξει ένα μηχάνημα, το οποίο θα έπαιζε τόσο τα παιχνίδια του Snes, αλλά επίσης θα έπαιζε και τα παιχνίδια σε CD που θα έβγαιναν αποκλειστικά γι'αυτό. Η συμφωνία χάλασε κυρίως επειδή η Sony ήθελε περισσότερα κέρδη από τα παιχνίδια που θα έβγαιναν σε CD (κλασική Sony?) και έτσι η Nintendo ακύρωσε (κρυφά όπως αναφέρεται) την συμφωνία με την Sony και στράφηκε προς την Philips.

Αυτό είναι το θρυλικό SNES-CD 2

Τότε ο Kutaragi, ο πατέρας του PlayStation πήρε το πράσινο φως να συνεχίσει το project και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σίγουρα η ιστορία θα ήταν διαφορετική αν είχε κυκλοφορήσει το μηχάνημα τότε. Ας το δούμε στο παρακάτω video, αν και δεν πρόκειται ακόμη τουλάχιστον να το δούμε τα τρέχει ή να δούμε το παιχνίδι που έχει στην κατοχή του ο χρήστης που το ανέβασε. Ελπίζω να μπορέσει να βρει τροφοδοτικό και να το δοκιμάσει.