Αυτό είναι το θρυλικό SNES-CD

Αυτό είναι το θρυλικό SNES-CD
Written by Admin

Ένας χρήστης ανέβασε video με ένα μηχάνημα, το οποίο όπως αναφέρει έπεσε τυχαία στα χέρια του και όπως φαίνεται είναι το -ακυρωμένο- μηχάνημα CD της Sony για το Snes.

Για την ιστορία, το 1988 η Nintendo υπέγραψε συμφωνία με την Sony ώστε η Sony να της φτιάξει ένα μηχάνημα, το οποίο θα έπαιζε τόσο τα παιχνίδια του Snes, αλλά επίσης θα έπαιζε και τα παιχνίδια σε CD που θα έβγαιναν αποκλειστικά γι'αυτό. Η συμφωνία χάλασε κυρίως επειδή η Sony ήθελε περισσότερα κέρδη από τα παιχνίδια που θα έβγαιναν σε CD (κλασική Sony?) και έτσι η Nintendo ακύρωσε (κρυφά όπως αναφέρεται) την συμφωνία με την Sony και στράφηκε προς την Philips.

Τότε ο Kutaragi, ο πατέρας του PlayStation πήρε το πράσινο φως να συνεχίσει το project και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σίγουρα η ιστορία θα ήταν διαφορετική αν είχε κυκλοφορήσει το μηχάνημα τότε. Ας το δούμε στο παρακάτω video, αν και δεν πρόκειται ακόμη τουλάχιστον να το δούμε τα τρέχει ή να δούμε το παιχνίδι που έχει στην κατοχή του ο χρήστης που το ανέβασε. Ελπίζω να μπορέσει να βρει τροφοδοτικό και να το δοκιμάσει.

About the author

Admin

Admin

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment